Merhaba, f/p açısından 10400f mi 3600 mü?
Son bir saat içinde 123 ziyaretçi, 39 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
10400f bence oyun içinse
Ne açıdan? Birbirine denk iki işlemci. 10400f daha ucuz o yüzden f/p gibi gözükebilir ama platform olarak bakınca AMD daha iyi bir yatırım gibi duruyor. Bu yüzden tam olarak amacınızı anlatmalısınız.
Oyun için hocam
Üstadım işin içinden çıkamıyorum. Elimde b350 bozuk bir anakart var xmp açamıyorum. Elimdeki ramleri zaten 2400 MHZ'de kullanmak zorundayım. Yeni bir b450 anakart ve 3600 kombinasyonu benim bütçem için yüksek oluyor. Ryzen 3600'ün ısınma problemleri olduğunu duydum bu yüzden ona da bulaşmak istemiyorum. Performans bakımından karşılaştırma yaptığım zaman 10400f 3600'den yer yer daha yüksek olmakla birlikte genelde aynı. Hem bütçeme uygun olması hemde performanslı olmasından dolayı onu tercih etmek istiyorum. O kanaldaki incelemeyi görmedim ama genelde geri kalır bir yanı olmuyor diğer testlerde.
@orcun Üstadım dediğim gibi her halükarda işlemci ve anakart değiştirmek zorundayım şu an çünkü elimdeki bozuk anakartla idare etmek istemiyorum. Bütçemde 2k civarı olduğu için intel bana daha uygun geldi sadece. Yada almayıp bekleyeceğim.
@orcun Üstadım işim için 2. bilgisayara ihtiyacım var o yüzden buradaki parçaları ona aktarmayı düşünüyorum. B450 Tomahawk+ R5 3600 kombinasyonuna ne diyorsunuz?
@orcun Üstadım Gigabyte'nin artık suyunu içmem. B350 Gaming 3 model anakart var ilallah ettirdi bana aldığımdan beri. XMP açamıyorum, 2. ve 4. ram yuvaları çalışmıyor. Bedava verseler o markadan bir şey almam artık. Kesenin azını açarsam B450+ 3600 düşünüyorum en azından 5. nesil ryzen takabilirim diye. Hocam peki 450 serisi ile 5. nesil ryzen problem çıkartma ihtimali var mıdır yoksa 550 serisi yada 520 serisi mi almak gerekir?
@orcun Üstadım bir de siz işlemci olarak ne kullanıyorsunuz? 3600 ısınma sorunu için bios ayarları önermişler otomatik voltaj yükseltme varmış galiba onun kapatılmasını öneriyorlar.
@arthurdayne_ XMP yerine ram hızlarını elle ayarlasan olmuyor mu?
@burakadagun Nasıl yapıldığını bilmiyorum onun üstadım. Eğer öyle çözülecekse öğrenebilirim tabii.
@orcun Hocam ne kadar detay öğrenirsem o kadar almaktan cayasım geliyor ya. Bütçedeki makas açıldıkça açılıyor. Çok kararsız kaldım hakikaten ne yapacağımı kestiremiyorum.
@arthurdayne_ kartın tam modeli ne? Kılavuzunda yazar?
Performans takıntısı yok ve tak kullan olsun istiyorsan Intel alınabilir.