alibaba dan bireysel kişi olarak ürün almak mümkün mü yoksa Tüzel kişilik/şirket vs olmak mı gerekiyor?
Son bir saat içinde 96 ziyaretçi, 11 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
aliexpress i ilk çıktığından beri kullanıyorum. Soruda sorulan Alibaba 🙂
Mümkün ama satıcıya göre evrak işleri vb şeyler olabilir. Diğer taraftan bu kişiler genelde ürünlerini gemi ile gönderir o zaman da ortaya deniz taşımacılığı giriyor ki fazla teferruatı var.
Çok sağolun hocam 🙂 bu kısımdan bahsediyordum. vergi dışı ödemem gereken kağıt kürek ücretleri var yani
@platinium08 Ben çok yüksek bir ihtimal ile size ekstra ücret çıkacağını düşünüyorum. Çünkü bu satış fiyatları çoğunlukla FOB (Free On Board) olarak geçer. Tedarikçi ürünü gemiye kadar getirir ben sonrasına karışmam der, işte o andan sonrası da ayrı bir dert. Gemiyi takip etmeniz gerekecek, bu ürünün bulunduğu konteyner işleri vb fazla zahmetli. Bu arada kesinlikle satıcı ile iletişime geçip sorun. Tek ürün için farklı bir prosedürleri olabilir. Ancak yine siz şirket değilsiniz bunu göndermeyiz demeleri de mümkün. 😀
Mesela şu ürün için bir kontrol ettim tekli ürün gönderimine bildiğimiz Aramex ile gönderiliyor bu şekilde bir gönderi de gümrük vergisi ve ötv dışında bir şey çıkacağını sanmam. Ürüne göre kontrol edin. Bu arada gönderim maliyetini ürün maliyetine ekleyip fazladan vergi çıkarabilirler size.
https://turkish.alibaba.com/product-detail/touch-screen-waterproof-hypersmooth-1080p-move-go-pro-h-hero-7-wifi-sports-action-digital-camera-1600081429197.html
@berrram cevabınız için çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun
Almak istediğim ürün bu 🙂 6.5kg oldu çöp kovasıda eklenince
https://m.alibaba.com/amp/product/1600127034276.html
https://m.alibaba.com/amp/product/1600149212912.html
@platinium08 Bana sorarsanız bu firma size bu ürünü göndermez işin doğrusu göndermek için uğraşmaz gibi geliyor. 😀 Zaten alibaba'daki sayfası da biraz onu belli ediyor. Sample fiyatını yüksek girmiş aynı zamanda mevcut bir kargo bilgisi de bulunmuyor. Şu adresten şirkete baktım sadece ABD verilerini içermekte. (https://www.importgenius.com/suppliers/weizhisheng-technology-co-ltd) Çin'den ABD'de kendi kurduğu firmaya yolluyor ürünleri. Hepsiburada'da şu ürün var yurtdışından gelen aynı üreticinin. https://www.hepsiburada.com/goovi-by-onson-2000pa-robotik-supurge-yurt-disindan-p-HBV00000XO6RQ
Ancak şöyle de bir gerçek var ki bu şekilde bir ürün almak hem fiyat olarak çok fazlaya gelecek hem de ürünün herhangi bir garantisi ya da desteği olmayacak.
Masaüstü bağlantıları:
https://www.alibaba.com/product-detail/Onson-2020-Best-Self-Cleaning-Map_1600127034276.html
https://www.alibaba.com/product-detail/ONSON-G500-Robot-Vacuum-2700Pa-Laser_1600149212912.html
Bu da amazon.com sayfası:
https://www.amazon.com/stores/ONSON/page/B8F6FD50-EDCC-49E0-BC49-9895DF42BCB5
@helga hocam toptan veya değil. Alibaba da pahalı ürünlerde Sample cihaz olarak tek ürün de satın alabiliyorsunuz. Mühim olan satın alımda veya gümrükte TEK KALEM ürüne şirket ürünü ticari ürün muamelesi yapılıp yapılmaması. Siz kullandınız mı? Ezberden konuşuyorsunuz şuanda bildiklerimi bana anlatıyorsunuz 🙂 Soru gayet açık ve net. Alibaba dan bireysel alışveriş mümkün mü? gümrükten geçerken gümrük müşavirliği şirketleriyle uğraşmak istemiyorum.
Kişisel alım yapabilirsiniz fakat yüklü miktarda malı gümrükten içeri sokamayacaksınız şirket sahibi olmanız ve ithalat yapıyor olmanız gerekiyor.
zamanında mikroskop almıştık 2bin dolarlık mikroskop 5 bin küsür dolara mal olmuştu. Tek üründü. TİCARİ MAL olarak sayıldı 3-4 ay boyunca o ürünü teslim almak için uğraştık. 20-30 kg arası bir üründü. şimdi almak istediğim ürün 500gram tek parça ürün yine böyle vergi dışı bir sürü ücret öder miyim?
@platinium08 Hocam tıbbi ürünler sadece ithalat yoluyla getirilebilmektedir. 500 gr ürün fakat bu ürün ne? Ürünün kozmetik eşya olması tıbbi eşya olması vs her şey etkiler. Bir link bırakıyorum detaylıca bakabilirsiniz. Peder Gümrük Müdürü, ben bile kesin olarak şu olur bu olur diyemiyoum 😀 https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181230m1.htm
@berkaroon yok hocam şimdi robot süpürge alacağım ilk önce deboot ve Roborock baktım(uzun süredir bu işin içerisindeyim akıllı robotlar çıktı çıkalı eş dost akraba arkadaş meslektaş aldık aldırdım tavsiye ettim) son dönemde takip etmiyordum bu firmaların önüne geçen var mı diye
sonra araştırdım Onson ve Dreame markaları karşıma çıktı. Onunda normalde süpürgeyi alacaktım çöp kovasıda eklenince kilosu baya arttı şuan 6kg civarı
https://m.alibaba.com/amp/product/1600149212912.html
ürün bu kısacası
@platinium08 hocam normal şartlarda kimsenin bir şey dememesi sadece vergisini istemesi gerekir. Fakat kesin bir şey söylemek çok güç. Muayene memuru arkadaşın insiyatifinde her şey.
ben çinde uretım yapan bır fırmadan urun alıcaktım. satıcı ıle maılleştik. normal şartlarda paypal ile çalışıyorlardı. ulkede olmadıgını soyledıgımde alibaba uzerınden bır lınk paylastı odeme yapabılecegım. hersey hazırlanmıstı o sayfada faturalar evraklar urun bılgısı odeme bılgısı. kredı kartı ıle odemeyı yaptım urunu aldım. 650 dolar ürün artı kdv artı kargo odedım urun 8 gun ıcınde elıme ulastı. alibaba uzerınden yaptıgım tek alısverıs bu idi.
@ec çok teşekkür ederim hocam sağolun 😊
@ec hocam ödeme yaptığınız sisteme bakabilir misiniz neymiş öğrenelim bana da gerekecek çünkü
@platinium08 boyle bı sayfa daha altlarda proforma fatura adres bılgılerı gıbı şeyler var
odeme seceneklerınınde goruntusunu eklıyorum
@platinium08
@platinium08 bana dırek bu sayfanın lınkını gonderdı. bılgılerı kontrol edıp odemeyıde bu sayfa uzerınden yaptım.
@ec alipay mi acaba bu
@platinium08 yıl 2018 ben visa kartımla ödeme yapmıştım. şuan ne gibi seçenekler var bilemiyorum. uzerınden 2 yıl gectı belkı degısıklıkler olmustur seceneklerde.
1 adet mikroskopta 40 takla attık ürünün fiyatından fazla prosedürlere para ödedik. ÖTV VE KDV harici zaten onlar başım gözüm üzerine ödemem gerektiğini biliyordum ötesi biraz üzücü oldu.
Arkadaşlar Alibaba sitesinden elektrikli scooter almayı düşünüyorum,fakat çok farklı şeyler söylüyor herkes.ürünü gönderme bedeli olarak Alibaba 4-5 k para alıyor,kimisi bu ödeyeceğim gönderim ücretinin içinde vergisi de var merak etme direk adresine gelir diyor, kimisi gümrükte vergisini ödeyip alırsın diyor,kimisi gümrükte memur emsalleriyle katalogdan karşılaştırıp KDV ÖTV vs. Ekleyip sana ürünü burdaki emsalleriyle aynı bedele getirir diyor,birde aliexpressin gümrükte kendi yerinin olduğunu sıkıntı yaşamayacağımı söylüyor.rica etsem beni aydınlatabilir misiniz?
selam.
çok zaman geçmiş aradan ama ben de b konu ile ilgili bilgi bulamadım ve merak ettim.
alibaba dan sipariş verdiniz mi?
Merhaba Alibaba üzerinde Ülkemizin Sınırları Nedeniyle Gerçekleştirdiğiniz Alışverişten Memnuniyet Duyacağınızı Zannetmeyin,
Giden Para Gidiyor Geri Dönüşü Yok Derecede
Ürünün 3/4 Katı Masraf Evrak Çıkarılıyor İşi Gücü Bırakıp Onlarla Uğraşmanız Gerekli Birde 3/5 Kuruşu Düşündürerek Daha Fazla Maliyete Tabi Tutuyorlar Mecburi Kılıyorlar Yani Bu Ülkeye Ürün Almak Çalışma Yapmak Suç Rabb'im Hakkımızı Bırakmasın