Starlink'in sizce ülkemize yanısması ne olur? 2021 yılından itibaren Dünyada kullanıma başlanması düşünülüyor. Hem ucuz hem hızlı bir internetin sağlanacağı söyleniyor. Düşük gecikme süresi de cabası. Peki ama telefonlarda kullanılmak için şehirlere istasyonların kurulması gerektiği de söyleniyor. Evler için özel bir çanak anten kurulması gerekiyor. Ucuz olacağı söyleniyor. Amerika için ucuz gelebilir peki bize de ucuz olacak mı? Ayrıca Hiçbir kanun ve yasak içermeyeceği sitelere erişimin serbest olacağı söyleniyor. Durum böyle olunca Starlink'İn Türkiyede hükümet ile sorun yaşaması olası duruyor.

Hava durumuna göre internet mi kullanıcam zor.
Bağlanmak için cihazı temin etmen yeterli. Mesele o cihazlar ülkemizde satılabilecek mi ?
@billgates Radyo yayını gibi düşünün o cihazları almak için kaç takla atıldığını.
@echo 20 dolarlık bir cihazla 2 ghz'e kadar bütün frekansları dinleyebiliyorsam devletin yapabileceği pek bir şey yok. Ama starlinl bize abonelik açmazsa o Zaman bir şey yapamayız.
Starlink dediğiniz olay halihazırda uzay net veya uzaydan internet şeklinde aratıldığında bulabileceğiniz bir olay. Bu şekilde internete çıkmak için uydu anteninizde güçlü alıcı ve verici olması lazım ki hem veri al hem veri gönder. Çanakların başında farklı bir kafa bulunuyor.
Starlink eğer gsm sistemi gibi çalışacak ise o zaman araya operatör girmesi gerekiyor. Bu senaryoda ülkelerdeki gsm şirketleri üzerinden satış olur, turkcell'deki box'lar gibi kutular kullanırız ve hem operatöre para ödemek zorunda kalırız hem starlinke.
Eğer engellenmezse ülkemizde dolar kuru yüzünden zaten oldukça pahalı olacağını düşünüyorum. Belkide yerli internet sağlayıcıları kullanılmadığı için bu servisi kullanacaklara fahiş vergiler bindirirler.
Bir diğer düşüncem ise telekom gibi kan emicileri korumak için yasalar ve benzeri şeyler ile kullanımı komple yasaklanabilir. Devlet engelleyemeyeceği veya onların deyimiyle denetleyemeyeceği bir işi olumlu karşılamaz. Bu yeni bağlantı alternatifi sayesinde Dünyadaki muz cumhuriyetlerini hep beraber görücez.
Açıkçası aylık aboneliğe 300₺ kadar ayırabilirim internet konusunda. Öyle aşırı bir hız istemiyorum. ADSL ve Superbox çöpünden kurtarsın yeter.
@echo Fazla yayılmadan uygun cihazı almak lazım çıktığı zaman.
kime göre ucuz ABD liye ucuz olur 50-60$
sırf bizim devlet değil tüm devletler yapacak