Arkadaşlar casper marka bir laptopum var son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı. Babamın arkadaşları pervanesini supurge ile çeksin demişler ama benim aklımda içini açıp pervane tarafını iyice temizlemek var. Sizler ne yapmamı önerirsiniz?
Pervanesi hava aldığı halde soğutamıyor 15 dakika kullanınca laptopu altına elimle değemiyorum gerçekten.

vidaların eksik olmasından (bkz. sağ alt vida) anladığım kadarıyla daha önce bilgisayarı açmışsınız. Bence hava girişinin olduğu kapağı sökerseniz pervanelere ve hava çıkışına ulaşabilirsiniz. Elektrikli süpürge yerine pamuklu çubuk, kürdan gibi şeyler kullanarak zarar vermeden temizleyebilirsin. Özellikle hava çıkışı çok kirlenmiştir oraya yoğunlaşmanı öneririm. Bu işlemi yaparken dikkatli olmanı öneririm.
evt daha önce 5-6 kere açıldı 🙂 tek başıma hiç laptop açmadım ama bu laptopu 2 kere eski sahibiyle açmıştık. Vidaları eksik toplarken bilerek takmamıştık en iyisi pervaneyi açmak diye düşünüyorum.
macunum yok :/ geçen yaz açtığımızda macun sürmüştük en iyisi açıp iyice temizlemek olacak
peki macunu japon pazarlarınndan felan bulabilir miyim ?