Vergi matrahı 1.500TL’yi aşan telefonlardaki ÖTV oranı %25’ten %50’ye çıkarıldı. Teşekkürler yeni Türkiye, Teşekkürler!
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/05/20190501-1.pdf
Vergi matrahı 1.500TL’yi aşan telefonlardaki ÖTV oranı %25’ten %50’ye çıkarıldı. Teşekkürler yeni Türkiye, Teşekkürler!
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/05/20190501-1.pdf
Son bir saat içinde 201 ziyaretçi, 127 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Honor 10 lite alıcaktım ama ötv düzenlemesi gelmiş. Bilgisi olan paylaşabilir mi acaba? Honor 10 lite’ın vergisinde değişim olacak mı?
Telefonun fiyatı değil, uygulandığı vergi matrahı önemliyse ve yeni düzenlemeye göre vergi matrahı 640tl ve üstünde olanları zamlanacaksa; Honor 10 lite ilk çıkış fiyatı 1.799tl. Vergi matrahı 620tl yapıyor.
Düzenlemeden anladığım kadarıyla Honor 10 lite a zam gelmemesi lazım. Daha geniş olursak eğer; satış fiyatı 1.850tl ve altındaki telefonlara yeni düzenlemeden dolayı zam gelmemesi lazım.
Doğru mudur acaba çıkardığım sonuç?
haydi sor sor. (Kusura bakma geç oldu biraz ama)
@muaddib kararda sadece değişime mi karar verilmiş? Olmazsa Bedelinin ödenmesi ile ilgili bir kısım yok mu?
İcradan doğrudan o malı talep edersiniz de uygulaması pek olmadığı için biraz uğraşabilirsiniz. Hukuk bilginiz ya da icra işleriyle uğraşmışlığınız yoksa biraz zor olur. Kararda eğer bedelinin ödenmesi ile ilgili bir husus yoksa 2 yol kalıyor;
1.si Migros'tan resmi başvurunuzu reddettiğine dair yazı alarak tekrar hakem heyetine başvurarak bedelin iadesi yönünde karar talep edebilirsiniz, ya da
2. kararı icraya koyup doğrudan o malın teslimini talep edersiniz. O mal yoksa ve kararda malın bedeli yazıyorsa kararda yazan bedel tahsil olunur, kararda bedel hiç yoksa icra memuru haciz tarihindeki rayiç bedeli takdir eder, bu bedele mahkemeye yine itiraz edilebilir.
Aşağıdaki linkte biraz daha ayrıntılı açıklamış taşınır icrasını;
https://barandogan.av.tr/iik-24-madde-tasinir-teslimi-ilamlarin-icarasi-yargitay-kararlari.html
Ancak icradan o malı veremiyorsa misli üst model versin diyemezsiniz. Rayiç alınır.
Bu tip olaylarda hakem heyetinden değişim yerine faturayı göndererek fatura bedel iadesi OLMAZSA değişim talep edilmesi daha doğru olur tüketici için. Yoksa değişim kararı bazen böyle sakıncalı olabilir.
not: dosyanızı görmeden, evrakları görmeden sadece yardımcı olmak ve genel fikir vermek amacıyla bilgilendirme yapılmıştır. Hiçbir şart altında bu mecrada açıklanan görüşlerim bağlayıcı değildir!
@muaddib hakkınız. Ama hakka sahip olmak başka, hakkınızı tahsil ve icra etmek başka. Adamlar vermiyorum derse ne yapacaksınız? İşte yukarıda sayılan 2 yoldan birini yapmak mantıklı geliyor bana.
Tabi burada bazen de göz korkutmak da önemli. Bakın icradan hacze gelirim, mal bedelini hacizle alırım, üstüne masraf ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız diye biraz göz korkutabilirsiniz. Mümkünse hukuk birimi ile görüşmeye çalışın. Genelde başka birimler cevap veriyor böyle mantıksız mantıksız. Biraz işi bilen hukukçu ürün yok bedelini iade edin malı alın der zaten.
@oguzhanbilgay sizde mal bedeli yazmış kararda.icraya koyarsam bu bedeli doğrudan alırım diye daha güçlü savlarınız olur.
Yalnız bu bedelde mi 6 var mı? Yani zam geldiyse adamlar nasılsa icra takibi yapsa 2000 alacak diye size 2000tl’lik tel öneriyor alabilirler.
@muaddib rayiç bedel kararda yazıyor. O yüzden icra yoluyla ancak 2000+ masrafları alabilirsiniz.