2024'ün Ocak ayında Samsung ekosistemine geçtim. Daha öncesinde Apple telefon ve saat kullanıyordum. O zaman saat kadranlarının çok kısıtlı olmasını sevmemiştim. Aradan geçen zamanda Apple cephesinde durum değişmiştir sanıyordum ama kısıtlı kadran seçeneği aynen devam ediyor (ya da biz beceremedik).
Geçenlerde arkadaşın #Apple Watch'una ve telefonuna son güncellemeleri kurduk, yeni kadran gelmiş mi diye baktık. Evet, birkaç tane yeni kadran eklenmiş ama en basitinden ana ekrana hala bir "adım sayar" koyamıyorsun. Abi niye bunu kısıtlıyorlar gerçekten anlamıyorum. Apple'ın o meşhur "benim dediğim gibi kullanacaksın" kurallarından biri herhalde.
Bunlar benim #Galaxy watch 7 kadranlarım 😀 Bazısını ücretli aldım bazısı ücretsizdi.
NOT: Bazı kadranlarda hava durumu simgesi altındaki sıcaklık bilgisi görünmemiş ama uygulamadan ekran görüntüsü aldığım için öyle. Normalde var yani.







Benim F-91w ve diğer kardeşlerinde tek kadran var. Bastım her tuşuna ama değişmedi. Bir tek 24 saat mi 12 saat mi o değişti
Bende de watch 6 claddic var ama pil ömrü can sıkıcı. Band 8 kullanıyorum 13-14 gün gidiyor. Sonra bundan takıyorum her şeyi kapalı olduğu halde 2 gün zor gidiyor. GPS, EKG, Tansiyon ölçme falan lazım değilse ben direkt bileklik öneriyorum. Telefonu cevaplama, whatsapp mesajlarındaki resimleri görmek falan iyi oluyor ama...
Bir de yapı kredinin banka uygulaması yok saatte, nfc ile ödemesi de çalışmıyor o yüzden...
Bende hr şey açık. Sürekli nabız ölçme ve tam doğruluklu yürüyüş GPS takibi. Bir günü rahat çıkarıyor, akşam ise şarja takıyorum. Gece saat takmadığım için bana yetiyor ama tabi keşke 4-5 gün yetse.
@erhanm valla hocam samsungun kendi şarj standını aldım, sabit stabil bir düzen kurayım diye ama kordonu çıkarmadan doğru düzgün şarj olmuyor. Yoksa 1 günü her şekilde çıkarıyor ama işte sorun herşey açıkken 1 gün, ama her şey kapalıyken de maximum 2 gün olması. 4-5 gün olsa hiç çıkarmam.
stabilitesi bozulur o zaman apple'ın
Vallahi bilmiyorum artık baz şeylerde inat edip sonra vazgeçiyorlar.
İnternet çok güzel, keşke kullansan be erhanım 😀 Samsunga 10 tane 3. parti uygulama indirmeyi denemişsin apple watcha indirmek hiç aklına gelmedi mi? Default olarak halka şeklinde gösteriyor zaten ama kaç km kaç adım kaç mil görmek istersen milyon tane app var. Attığın zamzung görsellerinden eksik göstermiyor fazlası var azı yok.
Dışarıdan kadran yüklenemiyor ama içindeki bilgi ekranlarını özelleştirmek için başka yazılım yükleniyormuş. Samsung'a yüklediklerim kadran ve Samsung'un kendi kadranlarında da adım sayar dahil bir çok bilgi görebiliyorsun. Benim anlamadığım nokta Apple efendi bunu neden kendisi göstermiyor. Yıllarca kendi istediğin zil sesini bile haricen kullanamıyordun. Bunun gibi bir çok tasarım kararları vardı. Ne oldu şimdi andorid gibi oldu 😀 Simgelerin rengini değiştirebiliyoruz artık oleyyy. Yani demem o ki bazı saçma kararlarda diretiyor ama bir süre sonra olması gereken noktaya geliyor.
Dediğim gibi ben herhangi bir bilgiyi görmek için ek yazılım yüklemiyorum, bu gösterdiklerim saat kadranları. Samsung'un kendi kadranları da (resimdeki Roman rakamlı beyaz olan) adım dahil her şeyi gösteriyor. Anlaşılmıştır umarım.
@erhanm Çünkü ekranda öyle anlamsızca binleri gösteren rakamların olması adamların tasarımına ters 😀 Onun yerine halka olarak gösteriyor. Zaten 10k adım hedefi verdiysen halkan yarım durumdaysa anlarsın 5k adımlarda olduğunu. Ayrıca aşağıdaki linkteki app ile ben kadran yapmıştım istediğim modeli.
https://apps.apple.com/in/app/clockology-watch-faces/id1456386228
İstediğin zil sesini eklemekte sorun yoktu ya? Bilgisayardan atmak lazımdı sadece.
@agab bilgisayardan atınca da olmamıştı. Kim bilir PC diye belki sevmemiştir 😀 Sonra mağazadan zil sesi satın almıştım.
@erhanm O zamanlar ben de mac kullanmıyordum pcden atılıyordu. Youtube'da şimdi ilk bulduğum eski video mesela https://www.youtube.com/watch?v=eYtHLTeR0IE
Saati hariç tutalım, telefon deneyiminde Apple-Samsung kıyası yapabilir misin bir kaç maddede?
Ben iPhone 8 kullanıyordum yani güncel bir iPhone değildi. O sebeple karşılaştırmam haksızlık olur. Paradan bağımsız şu an güncel iPhone 17 tam olması gereken cihaz. Ondan önceki düz modeller tam bir akıl tutulmasıydı. Güncel bir iPhone veya Samsung S serisi kimseyi üzmez ama alışkanlıklardan ötürü sevmeyebilirsiniz. Bu çok kişisel bir konu, misal benim için verdiğim para ve bana sundukları önemli. Ben Galaxy S24 alırken iPhone 15 vardı sanırım ve fiyatı pahalı olmasına rağmen 60 Hz ekranlı olması bile benim için küfür gibiydi. O zaman eğer aynı paraya aynı özelliklerde iPhoen olsaydı muhtemelen iPhone ile devam ederdim.
Ama şimdi Samsung S25 kullanıyorum ve çok memnunum. Tablet ve saat ile eko sistemi de kurdum. Ben yeniliklere açık olduğum ve işim veya başka bir sebeple bir eko sisteme bağlı olmadığım için rahatlıkla geçiş yapmıştım.
@erhanm S23 Ultra var bende de ve iPhone hiç cazip gelmiyor bana. iPad 9 ve Macbook Pro da kullanıyorum, Apple düşmanı değilim yani 😀
Hocam isterse 1.00.0.0....00000.. milyon kadran olsun. 1 günü zor çıkarıyor saatler apple, samsung vs.
Şöyle 1 hafta gitse alırım samsung saat. Ama 2. günü zor görüyor.
O yüzden 1 hafta giden saat alıcam.
O ayrı baş belası maalesef ama benim için sorun yok.
@erhanm izi izi tmm tmm 🙂
@tarikx akşam eve geldiğimde %30 gibi oluyor. Gece de takmadığım için her akşam şarj standına koyuyorum. Ama gece de kullanacak olsam işte o zaman olmazdı.