Fiyat yarıya inmeyeymiş iyiymiş. Gerçi üste para vermek yerine yurtdışındaki gibi çöpünü ayırmayana ceza verilse daha iyi bir teşvik olabilir🙂.
16-17 sene önce Trabzon'da geri dönüşüm çöpleri haftanın bir günü belli saatte binaların önüne çıkarılıyordu. Çöp arabası gelip topluyordu. Belediye özel çöp poşeti falan da dağıtmıştı ama ne teşvik ne ceza olunca çok uzun sürmemişti😢.
https://onedio.com/haber/doa-ya-yogun-talep-sonrasinda-toplu-iade-kolayligi-yururluge-alinacak-makinelere-degil-merkezlere-verilecek-1371401
Teknoseyir gündemi
#spotify#Netflix#Oppo#Samsung#kedi#unpacked2026#Keşfet#reklam#AvengersDoomsday#appletv#MatchboxTheMovieSon bir saat içinde 187 ziyaretçi, 130 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.

Eskişehir de benim de dönüşüm çöplerim vardı, belediyenin özel poşeti vardı biriktirip cumartesi sabah 10da geçen çöp kamyonuna veriyordum. Bana da yeni çöp poşeti veriyorlardı.
Depozito olarak 50 kuruş mu alıyorlarmış da topluda 50 kuruş iade edeceklermiş 🙂
Daha ürün piyasaya sürülmeden depozito parasını üreticiden tahsil ediyorlar ama sonra toplu iadeye 'teşvik' indirimi, adı da 'kolaylık'. Ne güzel sistem ya, ne kullanıyorlarsa ben de aynısından istiyorum.
Eskişehir'de bu dediğin uygulama vardı ama tahmini 1 sene önce kaldırıldı. Belediye ile anlaşamamışlar. Şimdi herkes çöpe atıyor. Yıllardır edinilen alışkanlık kısa sürede yok edildi.
Kötü olmuş yahu. Ben daha 16-17 senedir böyle uygulama görmedim😢. Güzel oluyordu.