Merhaba. Mailimde altı farklı "Topluluk Profili ödülü verdiniz" bildirimi geldi. Toplamda 3100 puan vermişim gözüküyor. (31 Dolar).
Tabi ki böyle bir ödeme yapmadım. Steam ve mail parolamı değiştirdim. Steam Guard aktif. Hatta mobil uygulamayı indirerek QR kod okumayla ekstra bir güvenlikte sağladım.
Sorum ise: Bu konuyu anlatabileceğim bir destek sayfası bulamadım. Bu konuyu Steam' e nasıl bildirebilirim bilgi verirseniz sevinirim. Steam suppert kısmında bu konu ile alakalı bir seçenek yok.
Buradaki kitle iyi etkileşimde o yüzden buraya yazıyorum, teşekkürler.
Ödüller zaten parayla verilmiyor. Sen harcama yaptıkça Steam sana puan veriyor. "Topluluk Profili ödülü verdiniz" dediğin de birinin yorumuna/yazısına/atölye paylaşımına ödül(puanla) vermek. Ödül verdiğin için para harcamış olmuyorsun. Kimsenin yorumuna/paylaşımına ödül verdin mi? Başka bir şekilde bu olmuş olamaz.
Hayır, bunun gibi 5 mail daha var ve kimseye ödül vermedim.
https://store.steampowered.com/pointssummary/
Şuradan kontrol eder misin puanlar nereye gitmiş
herhangi bir şey yok gibi ama mailden bir örmek te ekleyecağim
Kırmızı "Detayları Görüntüle" yazısına basınca puanların nereye harcandığı gözükmesi gerek.
@protego abi o screenshot ta kırmızı yere tıklayınca çıkan sonucu gösteriyor. Çok ilginç, hala anlamış değilim.
@automatte "Önceki 90 gün" yazısına tıklayarak geriye doğru gider misin bakalım o maildeki harcamalarla eşleşen bir puan harcaması yapmış mısın. Belki Steam'de bir hata olmuştur ve eski bir harcamanın maili gelmiştir.
Ya da mailin yanlış mail adresine gönderilmiş olması ihtimali var ama Steam'in böyle bir şey yapması da zor, bilemedim. Gelen mail adresi de steam'in adresi, phishing gibi durmuyor.
mail bu da
Yani aldığım iki tane dlc gözüküyor, onlarda 300 puan falan. Bir arkadaşıma gitmiş puanlardan bir kısmı, o uyardı beni, Bi baktım toplamda 6 kişiye dağıtmışım. Fakat mailde gözüküyor. Steam de öyle bir bildirim yok........Neyse, keşke direk olarak mail yazabileceğimiz bir steam support seçeneği olsa. Teşekkür ederim bu arada.
Maillerde mi 6 kişiye dağıttığın gözüküyor? Ve biri de arkadaşına mı? Biri hesabını çalsa niye senin arkadaşına ödül göndersin? Çok mantıksız yahu. Hocam sana zahmet gelen mailin tamamını içerecek şekilde screenshot paylaşabilir misin?
Harcadığın puanların neden Steam'de gözükmediğini anladım. Şifreni değiştirdiğin için son 14 gün içinde gönderdiğin tüm puanlar geri iade oluyor. Şifreni değiştirdiğin için harcanan puanlar sana geri gelecek ve kayıtları da silinmiş (Steam'in hatası aslında bu, kayıt olarak durmalıydı orada). Bu yüzden Steam'de göremiyorsun.
Benim anlamadığım; eğer biri hesabına eriştiyse neden puanlarını senin arkadaşlarına atmak gibi saçmalık yaptığı. Her neyse.
Steam'den sana gelen mail'in alt kısmında "Eğer bu size doğru görünüyorsa yapmanız gereken bir şey yok. Fakat bu ödülü siz vermediyseniz lütfen buraya tıklayın. Steam Topluluğu'na göstermiş olduğunuz katılım için teşekkürler!" şeklinde bir paragraf olması gerek. Oradaki "tıklayın" kısmından destek alabilirsin sanırım.
Şu linkten son giriş yapılan cihazları ve şu an etkin olan cihazları görebilirsin, hesabına girildiyse burada gözükmeli. Eğer yetkilendirilmiş cihazlar kısmında sana ait olmayan bir cihaz görüyorsan "tüm aygıtlardan çıkış yap" diyip çık. Eğer böyle bir şey yoksa sorun yok
https://store.steampowered.com/account/authorizeddevices
Şifreni değiştirip 2FA ayarladıysan şu an yapman gereken başka bir şey yok gibi aslında.
Tek görsele sığdırdım, yanlarındaki alt alta gelen maillerin içindeki görsellerin bir kısmı. Geldiği mail, zaman ve tarih soldakiyle aynı
Dediklerini yaptım aslında ama bu durumu support a yazmak istedim. Fakat öyle bir seçenek sunmadığı için buraya yazdım. Dediklerine göre korkmam gerekmiyor sanırım.
Hesabından gerçek parayla harcama yapılması gibi bir durum yok ve sen de şu an yapman gereken her şeyi yapmışsın. O yüzden şimdi Steam'e yazsan da sana otomatik "şifrenizi değiştirin 2fa ayarlayın" sayfasının linkini atıp geçecekler. Çünkü şimdi kendim puan vermeyi denedim ve gelen maildeki "siz yapmadıysanız buraya tıklayın" kısmında sadece şifrenizi değiştirin falan klasik şeyler yazıyor. Başka bir şeye gerek görmemişler, sana da farklı bir cevap vermeyeceklerdir.
Benim hala anlamlandıramadığım biri ne diye başkasının hesabına girmekle uğraşıp sonra da sadece o kişinin puanlarını harcar? Hem de o kişinin arkadaşına da göndererek. Anlamsız, gereksiz, manasız, mantıksız. 😀 Tahmin etmediğim bir yönü mü var acaba bu olayın.
@protego yani normalde şifre olaylarına dikkat eden, ayda bir şifre değiştiren, mail oltalarına gelmeyen birisiyim. Böyla alakasız bir şey hiç yaşamamıştım. Şaka gibi, teşekkürler hocam ilgin için bu arada.