yoğun sis olunca dedim pisti pas geçeyim, ilerden dönüp sisin az olduğu yönden inerim 😀
Teknoseyir gündemi
#980Ti#StarWarsBattlefront#copilot#BirazMüzik#DGXSpark#HaftalıkGündemeMalzeme#KorayBirand#PS5#wolverine#fransa#OyunSon bir saat içinde 286 ziyaretçi, 55 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.

Grafikleri guzel bu MSFS'in ya, keske XPlane de boyle olsa. 🙁 Tabi ucus hissi pek gercekci gelmedi ama kendim denemeden kesinde konusmayayim. Bende dun ufaktan bir ucus yaptim kafa dagitmak icin: https://www.youtube.com/watch?v=MuQKYF-nnE8 🙂
*XPlane'nin replay modu ozellikle OBS te acikken kasiyor baya, o nedenle FPS te dusuk kayitta. Kokpit icindeki ayarlar, ecam uyarilarida olmasi gerektigi gibi degil, ben ucagi parkettikten sonra replay baslattigim icin bozmus onlarida.
güzel iniş olmuş, konsolda kolla oynayınca çok fazla kısayol kullanamıyorum yoksa ben de senin gibi tam piste teker koyma aşamasına gelene kadar otomatik gazı kullanmak istiyorum. bu yüzden son düzlükte gazı kesip süzülerek inmeye çalışıyorum onda da bazen işler yolunda gitmeyince pas geçmem gerekiyor. a/t'yi kullanabilsem uçağın kendisi düşük hızda sabit tutacak uçağı. belki de bir tuş kombinasyonuna eklemem lazım ap ve at'den çıkışları.
@agah trim ve a/t şart iişte ap olmasada olur.
@daviance trimi da daha yakın zamanda aktif kullanmaya başladım. msfs trim ayarını tuş kombinasyonlarına koymuş, flap ayarlarını özel tuşlara atamış. bunların yerlerini değiştirince doğru düzgün iniş yapabilmeye başladım. at'yi açıp kapamayı bir tuşa veya en azından bir tuş kombinasyonuna atamam lazım. ondan sonra da vertical speed girerek inmeyi de denerim.
@agah ben daha önceden joysticklede çok indiğimden biliyorum gamepad analoğu kesinlikle çok hassas en azında 2020 versiyonu için trimide gıdım gıdım vermek lazım.
@agah maalesef kontrolcu olmadan zor oluyor. A/T gercekten kullanisli inislerde. Imkan varsa, belki ileride https://www.amazon.com.tr/Thrustmaster-TCA-Sidestick-Airbus-Lizenziert/dp/B0B5L1QNMG soyle bir sey alabilirsin, quadrant alinca oda bunun uzerindeki usb portuna takilacak. Konsol icin en iyi cozum bunlar gibi. Tabi olmazsa olmaz degil, keyif aldigin surece nasil uctugunun, neyle uctugunun onemi yok 🙂 Bende kafa dagitmak icin amatorce ucuyorum zaten.
*link verdigim urun TR de biraz ederinden yuksek bir fiyata satiliyor olabilir. Bende bunun captains pack'inin PC versiyonu ile TCA Boeing'in setinin Xbox versiyonu var.
@mrmetalhead güzel setlermiş, bende çoluk çocuk var, onlardan rahat bulup da kolla bile zor girebiliyorum oyuna 😀 onlar büyüyünce emeklilikte hobi olarak edinip böyle bir set kurarım belki. şu anda piste teker koyduktan sonra hız kesicileri ve ters iticileri de kullamamıyorum. bazen uçağın otomatik hız kesicileri kendinden ayarlıysa uçağın kendi piste teker koyunca açarsa açıyor 😀 aslında üşenmeyip tüm bunlara kısayol atamam lazım. microsoft o kadar uğraşmış ama kollardaki ön tanımlı tuş yerleşimleri felaket bence.
acaba xbox'a dongle ile bir klavye bağlasam kol+klavye şeklinde oyayabilir miyim? o zaman istemediğim kadar kısayol imkanım olur. hatta çocuklara klavyeyi veririm yardımcı pilotluk yaparlar, benim söylediğim ayarları yaparlar 😀 oyun deneyimim uçuşa geçer böyle bir şey olsa 😀 😀 😀
@agah klavye baya rahatlatir ama cocuklar ne kadar dediklerini yaparlar bilemedim 😀 Cockpitte isler karismasin sonra 🙂 Xbox'im yok, bilemiyorum ama dongle ozel bir sey degilse bir takip dene bence. A/T Arm ve disarm, Autobrake gibi seylere kisayol atayip kolayca kullanirsin.
@mrmetalhead bildiğim kadarıyla xbox'da kablolu ve dongle ile klavye bağlanabiliyor ama ya kolla ya da klavyeyle oynayabilirsin ikisini birlikte kombinlemeyezsin diyebilir. yoksa şöyle bir yarım gaming mini klavye çok pratik olabilir. tabi böyle ışıklı olmasına gerek yok ama gaming olunca ışığı basıyorlar 😀
@agah bu arada ben ileride bir gun tamamen ayri bir sim kurulumu yapma sansim olursa StreamDeck almayida dusunuyorum, o tarz bir cihaz bu is icin cok kullanisli olacaktir. Veya da direk replica paneller alacagim, tabi bunlar hayal sadece su an icin 🙂
Bir iki kismen uygun fiyatli denebilecek urun;
https://winwingsim.com/view/goods-details.html?id=1085
https://winwingsim.com/view/goods-details.html?id=945
@mrmetalhead stream deck'i steamdeck diye anladım, dedim ne işe yarayacak o? 😀
evet bu stream deck de güzel, xbox'a bağlansa bu da işimi görür muhtemelen.
alttaki linklerden otopilot panelini ben de kullanmayı çok isterdim ama diğer linkteki uçuş bilgisayarı diye geçiyor herhalde klavyeli ekranlı bölümü hiç bilmiyorum. onu da çözsem baştan sonra gerçekçi bir silümasyon uçusu yapabilirim o zaman.
Ryan Air olmuş 😁
aynen öyle oldu 🤣 cimrilik yapıp da keskin bir şekilde geriye dönünce iniş biraz hızlı oldu 😀