Megane 4 phase 2 ye gelen zorunlu GSR saçmalığından sonra arabanın bir sürü özelliği kısıtlanmış. Sanırım artık spor mod diye bir modu yok. En azından spor modu varsa bile kadranı değişmiyormuş. Bir videoda yorumları gördüm gerçekten şok oldum. Ne devir saati ne analog hız kadranı koyulamıyormuş. Dijital bir hoz göstergesi ille devir saati göreceksen de yatay çizgi şeklinde hız göstergesi konuyormuş. Yine benzin ve sıcaklık gösterges küçültülmüş saçma sapan bir yere konmuş. BAKIN ARAÇ TAMAMEN AYNI ARAÇ. Sadece gsrye uygun olsun diye bunlar yapılıyor. Ayrıca normalde 205 km/sa max hızı olan aracı 180 km/sa e sınırlamışlar.
Neden abi neden? Gerçekten neden? Bu güvenlik vs değil bu mallık yahu. Hadi maks hızı sınırlamayı bir nebze anlarım ama araçta olan özellikleri sınırlamak neden?
gsr ile göstergenin ne alakası varmış ki.
Valla hiç anlamadım muhtemelen spor mod kalktı o sebeple göstergeler va de değişmiyor.
https://youtube.com/shorts/N7b_-OThTKs?si=qrc_P0w-PqWqJm7V
Şu videodaki yorumlara bakın 2024ün 2. Yarısından sonra alanlar değiştirememiş
Gsr ile ilgisi olmayabilir de aynısı Polo'da da oldu Gsr2'ye uyum sağlayacak diye güncellerken bazı özellikleri kıstılar, kablosuz şarj gitti, hayalet ekran değişti ve çok kötü oldu, kablosuz carplay falan gitti. Yani bu özellikler Gsr2 paketli Polo'larda gitti ama nedeni muhtemelen artan maliyetleri kısmaktı. Renault da Gsr2 özelliklerini koyarken maliyet arttığı için böyle alakasız yerlerden kısarak maliyeti sabit tutmaya çalışmış olabilir.
Ama hocam sıkıntı şurada donanım tamamen aynı. Yazılımla o kadran değişim özellikleri vs açılabiliyor. Zaten icon olmayanlara da açıyorlardı o özellikleri ha ama spor mod tam aynısı olmuyordu iconun. Hadi bak spor mod gitti anlarım bir şekilde şanzımanın bilmemnesinden dolayı vs kısmışşardır ama ekrana eklenen devir saati neden eklenmeyen duruma gelmiş çok üzücü.
Bu arada sanırım haklısınız biraz daha araştırdım 4 farklı gösterge tipi varmış meganeda Daha eskiden a tipi kullanılıyormuş sanırım komple ekran daha sonra 2023tr falan B tipine geçmişler mesela benimkinde öyle şimdi ise d tipi yani en az özellikli olanı kullanıyorlar.
Bu maliyetten dolayı olabilir
@deniz-fidan https://youtube.com/shorts/BszcBHjW8xs?si=xfiA2EilgGEEncFl
Tamamen maliyet yüzünden anladım ben
Bu arada bir inceleme videosuna baktım sport mode hala var ama göstergeyi göstermiyordu o videoda. Yani sadece göstergeye bir yazılım müdahalesi olmuş olabilir @leto @https
@leto mesela şu da ayrı bir değişik şey kablosuz android auto 2024 ve sonrasında var. Öncesinde kablolu ama sadece Türkiyede böyle.
kiralık mallla bu kadar olur. böyle böyle şahsi taşıtlardan uzaklaştıracaklar işte. 2000 sonrası araçların neredeyse tamamı fiyasko ya.