Paylaş Paylaş

Sony Xperia Z Ultra İncelemesi

Büyük telefon incelemelerimize Sony'nin Xperia Z Ultra'sı ile devam ediyoruz. Xperia Z'nin ince çizgisini ve su geçirmezliğini koruyan Z Ultra, büyük telefon arayanlara güzel bir alternatif.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Ziyaretçi

    Sony'den size Playstation 4 de gelecek mi yakın zamanda?

  • etyemez @etyemez

    z1 mini beklıyorum 1080p gereksiz goruyorum.
    s800 ve 720p en ideali

  • Damdan düşer gibi

    Hani derler ya kürek gibi... O nedir ya

  • Ziyaretçi

    Canınız bir şeye sıkkın gibi hayırdır?

  • Ziyaretçi

    not alma özeliklerine deginilmedi mi yoksa ben mi kacirdim acaba

  • Fatih @fatihy

    Telefon gerçekten güzel ama bildiğin kürek bu....
    geçenlerde saturn de gördüm bunu ele avuca sığmıyor.
    ayrıca ben polonyada xperia z aldım geçen hafta 2. el olarak ( sadece 1 ay kullanılmış)1000 tl ye denk geldi. Gerçekten güzel telefon ama gece çekimleri çok berbat... iso yu çok arttırıyor ve bu da kumlanmaya neden oluyor. Belkide elimde ki 600d nin performansından sonra bu şekilde kalitesiz geliyor bana

  • Emrah Alici @emrahalici-ea

    ya nasil kamara kalitesi adamlar flas koymamis aksam foturaf cekmiycekmi insanlar bunu yapan samsung olsaydi tefe kor calardiniz acaba note 3 tasimakta zorluk ceken bunu nasil rahatlikla cebinde tasiya bilirsin yapmayin sony bu kadar kayirmayin hak geciriyorsunuz

  • erciolair

    Sony Xperia Z üzerine tanımam, tasarımı hala benim için on numara, ilk göz ağrım diyebilirim, note 2 yi de beğenmiştim note 3 den önce, büyükçe telefonları acayip buluyordum ama biraz kurcalayınca mantıklı gelmişti, hatta diğerleri biraz küçükçe bile kalmaya başlıyor, almışken 1,500 tl yerine biraz çıtayı yükseltip 2,000+ tl düşünülebilir demeye başladım, tabi büyük ekran işe yarıyacaksa,
    Nasıl olsa 3-4 sene kullanılacak parasını çıkarır, 10x 200, 12x208 10x150 taksitler bile fiyatı insanın gözünde küçültebiliyor insan bi niyet etmesin, ayda 180-200 tl verilir 10x150 olacağına 10x220 olsun diyebiliyosun ama sonu yok alacan sonra daha iyisi çıkınca daha 8 taksit bekliyor olcak 🙂 ,
    Z ultra şimdi bencmarkalrda kral sonra note3, sonra g2 gibi, iphone nun havası baya azaldı, eskiden o ayrı diğerleri ayrı takılıyordu, şimdi birinin elinnde samsung S4 görsek iyi telefon diyoruz,

  • FD

    inceleme için teşekkürler.

    benim bir sorum olacak merak ettiğimden soruyorum sadece. şimdi sony ile ilgili her inceleme sony sayfasında açılıyor. video baslarken sony videosu giriyor. advertorial gibi başlıyor yani hersey. ama değil gibi de. yani levent abi advertorial e gelemez aslında.

    sadece daha derli toplu olsun diye mi sony sayfasını ayrı yaptınız yoksa hakkaten advertorial mi? donanımhaber in casper icin yaptıgı özel sayfa gibi mi yoksa?

    • Ziyaretçi

      Ya tabi öyle olacak. Adamlar para kazanacak. Reklam olmayacak mı sanıyorsunuz? Ürünü iyi yönüyle kötü yönüyle gösteriyorlar sonuçta.

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Hayır advertorial içerik, tamamen firmanın ürettiği içeriktir. Onda zaten biz kamera önünde olmayız. Bunlar özel sayfalar. Normalde bizim içerik dağınık duruyor. Özel sayfalarda o firmaya ait ürünler derli toplu gözüküyor.

      Intro aslında her videoda olması gereken bir şey bizde de vardı ama eskidi kullanmıyoruz. Yenisi yapılacak.

    • FD

      yemin ederim içim rahatladı. yoksa varya mesaj yazmıstım sildim geri senin cevabı görünce. teknoseyir böyle şey yapmaz diyordum. yapmaz zaten. sizden şüphelendigim icin kendimden utandım. o zaman bu sayfa düzeni fikri gayet güzel. site görünümü acısından daha iyi olur. eyvallah abi cevap için kolay gelsin.

  • Phoenix

    IPS ekran demişsiniz ama TFT ekran.
    Klasik Sony'nin çöp ekranı.

    Phablet segmentini sayarken Nokia'yı es geçmişsiniz.
    Lumia 1320 & 1520'de var.

  • Ziyaretçi

    Yahu siz ne kadar çok uçağa biniyorsunuz, sürekli de uçakta film izliyorsunuz uzun herhalde yolculuklar 🙂

    • Ziyaretçi

      Telefon iş telefonu olduğu için ve genelde iş adamları uçtuğu için. Şehirler arası otobüs yolculuğu da demiş adam ayrıca. 100 sene sonra uzay yolculuğunda vs diyecekler 😀

  • Ziyaretçi

    sabah işe gelirken delikanlının teki dayamış kulağına asus fonepadini konuşuyordu aklıma geldi hafif gülümsedim.

  • Oğuzhan

    Murat Abi Senin Düşüncene Göre Z1 mi Z Ultra mı ?,Fiyatı dert değil ama benim için taşınabilme özelliği ve flash olmama özelliği önemli geliyor düşünceni merak ediyorum...

  • Ziyaretçi

    tabi canım z1 ultrada görürüz

  • lawnmower @lawnmower

    Telefon güzel de, çok büyük... Sürekli (gece gündüz) çantayla gezenler için iyi, ama normal giysilerin hiçbir cebine sığmaz bu. Bir şekilde sığdırılsa da gerginlikten kırılır. Ayrıca, köşeleri de çok çıkıntılı. Azıcık yuvarlatılsaymış daha güzel olurmuş. İnceleme için teşekkürler. 🙂

  • Burçin BOZKIR @cok_okuyan

    İlgimi çeken bir ürünü incelemişiniz, ekranın kalitesine (renk doygunluğu/doğruluğu, keskinliği, ışık gücü) biraz daha detaylı değinmenizi isterdim. Ekran büyüdükçe daha çok media oynatım ağırlıklı kullanım olacağından ekranın kalitesinin önemi artıyor.

    Truminulis tv'lerindeki ekran teknolijisini aynen buna aktarabilmiş mi?

    Teşekkürler

  • Mustafa DAĞDELEN @mystic

    Allah aşkına yazılımın neresi iyi böle bi boyuttaki telefon için ? Hangi nerede not uygulamaları tek elle kullanım uygulamaları ? z1 romunu alıp yüklemişler. Kamera, +2000 lira veriyosun verdiği kaliteye bak. Birde kamerası performanslı diyorsunuz kimi kandırıyosunuz Allah aşkına 😀 GM discovery bile daha iyi çekıyor. Ses, su geçmesin diye her yerini tıkamışlar telefon cebinizde çalarken bile zor duyuyorsunuz sesi başarılı deniliyor yine. İncelemelerinizde biraz daha tarafsız olursanız daha kullanıcı odaklı olacaktır

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Albüm ve Walkman'i sayabilirim. Diğer iyiliklerini görebilmeniz için, One Max ve G2 ile yan yana koyup bakmanız gerek. Not tutmak istiyorsanız zaten adres belli Note3 alıp geçeceksiniz. Kalemi içinde ve yazılım entegrasyonu adam gibi olacak. Samsung sadece yanında kalem vermiyor, uygulamalarını da geliştiriyor. Kalemli kullanımda açık ara Note 3 ve yeni 10.1 önde.
      Kamera konusu biraz sallantıda çünkü yorum yapan kişi çekmeyi biliyor mu gibi bir sorunun da yanıtlanması gerek. GM Discovery ile daha iyi çekersiniz eğer bilgi sahibi iseniz. Ama ışık bilgisi olan biri iki telefonu test ederse, Z'nin bariz üstünlüğü ile sonuçlanır o karşılaştırma. Yine de özellik anlamında insanı heyecanlandıracak bir şey yok. Sony'nin MP yarışını sürdürmesi gerekirdi. Çoğu insan MP'yi kalite ile eş değer tutuyor. HTC gibi 'ultrapiksel' maceralarına girmek yerine anladıkları dilden konuşmak pazarlama anlamında daha doğru olurdu.

      Bir kişinin fotoğraf ile ilgisinin süper amatör mü yoksa daha estetik mi olduğunu anlamak için sorduğu ilk birkaç soruya bakmanız yeterlidir. Birinci sırada kaç megapiksel gelir. Telefon söz konusu ise ikinciye de flaşı var mı sorusunu koyabiliriz. Çünkü biraz fotoğrafla haşır neşir olan biri, kamera flaşlarının, DSLR dahil, fotoğrafı berbat ettiğini bilir. Hatta pro gövdelerde dahili flaş bulunmadığını görebilirsiniz. Ancak yine pazarlama açısından Sony hatalı bir iş yapmış. Flaşı çıkartarak fotoğraftan anlamayan çoğunluğun diline düşürmüş bu pahalı telefonu. Sonuçta adam anı fotoğrafı çekecek, güzel görünmesi önemli değil. Şuradan kar edilen birkaç dolar, pazarlamaya çok daha pahalıya patlıyor.

      Zil sesini biz duyabildik. Ama ondan önce cepten duyulmaz derken başka bir sorun var, cebe girmiyor ki? Bu tarz telefonları çantanıza atıp kontrolü harici bir cihazla yapmak gerekiyor. Öteki türlü kürek kadar şeyi kulağınıza götürmek gibi tuhaf hareketlere giriyorsunuz.

      Ben bu büyük telefon ailesini marka bağımsız olarak komple gereksiz buluyorum. 7 inç Nexus7+LG zaten neredeyse bu telefonların maliyetinde. İkisini aynı anda yaptığınızda mutlaka bir şeyler eksik oluyor. Note serisi bu açıdan anlam verebildiğim tek telefon. Geri kalanı da bir ihtiyaca karşılık veriyor ki üretiliyor ama ben henüz çevremde görmedim.

    • FD

      flasha önem veren insanları direk teknoloji cahili yaptınız. ben gece video cekeceğim mesela ve flash acık olarak çekmek istiyorum. benim isteme nedenim bu. bu kadar basit. ki bazı durumlarda flash fotograflarda hayat kurtarıyor. bu benim fikrim. ne kadar fotogaftan ''anlamayan'' biri olsam da.

      kaldı ki sony sizin gibi düsünerek, yani bak bazı pro gövdelerde bile flash yok o zaman bizde koymayalım dememiştir bu cok acık. tamamen stratejik. pazarlama adına. benim anlamadıgım her olumsuz eleştiriye '' bak o öyle değil aslında doğrusu bu'' deme bilgiçliği. ve hep sony incelemelerinde oluyor bu durum.

      son olarak yukarda bu sony sayfasının ve incelemelerin sony ye özel yapılıp yapılmadıgını sordum cevaplanmadı ama bilmek istiyorum. yani sony sayfasındaki incelemede cihazları cok fazla eleştirmeyip, başka bir videoda sony ye giydirmeniz bir şeyi değiştirmez.( örn: xperia z1 incelemesinde fazla eleştirmeyip toplu incelemede sony yi eleştirmeniz gibi) ben teknoseyiri tarafsızlıgı icin takip eden biriyim. eğer bu incelemeler karsılıklı ise eleştirdiğiniz eksper reklamındaki mesut cevikten farkınız kalmaz. inşallah böyle değildir. yoksa hayalkırıklıgı yaşayacağım.

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Teknoloji cahili yapmadım fotoğraf cahili yaptım. Yukarıda da yazdım, anı fotoğrafı çekecek birine flaş gerekli. Ama flaş olmadan düzgün fotoğraf çekemiyorum diyen biri henüz flaş nedir nasıl kullanılır bilmiyordur.

      Flaşın en çok kullandığım işlevi fener. Ben sırf bu nedenle bile flaş olmamasını eleştirebilirim. Fotoğraftan daha önemli bence. Ama ne amaçla kullanılıyor olursa olsun günün sonunda telefon bu kadar pahalı iken flaşı kesmek tuhaf kaçıyor.

    • Mustafa DAĞDELEN @mystic

      Teşekkür ederim Murat hocam çok güzel tarafsız cevaplamışsınız.

    • Emrah Alici @emrahalici-ea

      Valla murat abi baya cosmusun abi bak ne guzel bilgilendirdin bizi abi inceleme yaparken bu konustuklarini dile getirseydin bu sekilde yorum yazmazdik biz eksik biliyoruz bazi seyleri tam.ne oldunu iyisini ve kotusunu tam anlamiyla secemiyoruzki bu siteden sizin gibi abilerimizden izleyip bilgi aliyoruz syglar abi.ama note 3 incelemesi gercekten zayif oldu bide sen bak konturol et abi hak vereceksin bi cok.kiside bi yuzden sizi yazdi zaten syglr

    • Murat Gamsız @gamsizm

      5 gün kalan üründen anca o kadar inceleme çıkar.

  • sgi @sgi

    Lens kameralarda da flaş yoktu diye hatırlıyorum ben.

  • Mert A

    SONY telefonlarda şu dev gibi çerçeveden kurtulmadan asla gidip SONY telefon almam, nasil bir zihniyetdir bu anlamadım. Telefon pazarında büyümeyi yanlış anlamışlar galiba...

  • Tesla @tesla

    İnceleme için teşekkürler. Bunu telefondan çok tablet kullananlar tercih edecektir. Çünkü bu büyüklükte bir aygıtı surata tutmak çok komik görünecektir.

  • Designer

    Murat bey,

    İnceleme sırasında söylediğiniz birşey dikkatimi çekti. Kimse de sormadığ için sormak istiyorum. Yanlış anlamadıysam sony nin kendi arayüzünde kullandığı resim gallery uygulamasını bir şekilde bulup lg g2 ye kurduğunuzu söylediniz. Ben de galaxy s2 var. Bu uygulamayı kendi telefonuma kurmak istiyorum. Hatta gelecek ay kısmetse note 3 alıp ona da kurmak isterim. Bu uygulamayı nereden bulabilirim? Bilen arkadaş varsa ve yanıtlarsa sevinirim. Zira gördüğüm en akıcı çalışan resim albüm-galeri uygulaması.

    • Murat Gamsız @gamsizm

      G2 incelemesinde linkleri verilmişti yorumlarda.

    • Ziyaretçi

      linki burada

      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2468566

      İlki walkman uygulaması ama yüklemek için /system/app klasörüne root yetkisi ile kopyalamak gerekiyor. O yüzden çok istememe rağmen kurup çalıştıramadım.

      İkincisi albüm uygulaması bunda sorun yok, standart apk uygulaması kurulumu yapıyor. Sorunsuz çalıştı ama benim tablette hiç fotoğraf yok, o yüzden videoları ve albüm kapaklarını gösteriyor. 🙂 (Galaxy Note 10.1)

      Murat bey G2 incelemesindeki yorumlara baktım yoktu.

    • Designer

      Anonim çok teşekkürler. Dediğin gibi G2 incelemesinde bulamadım linkini. Tam soracaktım tekrar, senin cevabı gördüm. S2 ye kurdum. Çok az baktım henüz ama mükemmel gözüküyor. Androidlerdeki tüm programların, özellikle de note 3 almayı düşündüğüm için touchwiz in ileride gelecek güncellemelerle böyle akıcı çalışması dileğiyle 🙂

  • Gökhan

    Bi' türlü iPhone incelemesi göremedik. 5s'le görürüz umarım.

  • Savaş

    Bu ürün ile ilgii en enterasn teknoloji, kapasitif stylus dışında normal kalem ile de yazılabilmesi. Baskıyı algılama özelliği ve kapasitifi olma dışında. İnceleme yapıp bu kadar enterasn bir özelliği göz ardı etmiş olmak bence pek yakışmadı bu incelemeye.

  • Eren

    En önemli özelliği her kalemle kullanılabilme ve tek ekke kullanım modları neden atlanmış anlamış değilim...

    • muro

      bunu alan adam kurşun kalemle kullanır heralde 😀 mesela ben tenefüslerde falan 😀 her şeyi algılayabiliyormuş .....ekrana dokundurulan her şeyi ...

  • mayonez

    Aga süpersin.

  • Bora

    Sony ağırlıktan kaybetmiş. Rakiplerine göre daha ağır bir telefon çıkartmış. Üstelik bataryası da sınıfına göre en düşük batarya kapasitesine sahip.

    Z1 Ultra : 212 gr - 3050 mAh
    Galaxy Mega: 199 gr - 3200 mAh
    Ascend Mate: 198 gr - 4050 mAh
    One Max : 217 gr - 3300 mAh

    Bir tek One Max'ten hafif kalmış ama onun da kısmen metal gövdesi bu ağırlığı kabul edilebilir kılıyor. Z1 Ultra'da metal gövde de yok.

    Ayrıca Z1 Ultra'nın diğer 3 rakibinden daha büyük boyutta bir telefon. Sadece incelik yönünden rakiplerinden avantajlı.

    Özetle Sony yine tasarım işini becerememiş.

    • cevapçı

      1.) z ultra EN İNCE FULL HD telefon
      2.) z ultranın her tarafı camla kaplı . Cam plastikten daha ağırdır.
      3.)o incecik gövdeye 3050 mAh sığdırmak büyük bir başarı
      4.)sony nin tasarımını çok beğenen büyük bir kitle var ben dahil. tasarım demek samsunk gibi yumurta şekilli telefon yapmak değildir , tarz , kullanışlılık ve yakışıklılık yapmaktır.
      5.) eğer hiç sony kullanmadıysanız bunları bilmezsiniz. ben hem sony televizyon kullanıyorum hem sony telefon kullanıyorum hem sony mp 3 oynatıcı kullanıyorum hem de ps 4 alacağım. yani sony ürünlerini çok seviyor ve beğeniyorum. adamlar ürünlerini adam gibi yapıyorlar ve made in Japan olgusunu ortaya çıkarıyorlar.made in south korea yazan ürünler gibi adi değiller.

    • Bora

      Ben ince olduğunu belirttim zaten. Büyüklüğünü ve ağırlığını eleştirdim. Bu büyük gövdeye daha büyük batarya koyabilecekken 3050 mAh batarya koymak bana göre başarı değil, başarısızlıktır. Ayrıca One Max metal gövdeye aynı ağırlığı ve 3300 mAh bataryayı sığdırmış. Metal camdan daha ağırdır. Siz Sony tasarımlarını beğenebilirsiniz ama "benim gibi" beğenmeyip eleştiren çok ciddi bir kitle var. Özellikle de ekranın altındaki - üstündeki geniş boşluklar ve bu boşluklara rağmen fiziksel tuş olmaması pek çok kişi için kabul edilemez tasarım hatalarıdır. Fiziksel tuş olmayacaksa LG ve HTC modellerindeki gibi ince çerçeve olmalıydı. Sony aynı tasarımı diğer amiral gemi telefonlarında yaptı. Eleştiri almasına rağmen aynı tasarıma devam ediyor. Ettiği müddetçe de benim gibi kullanıcılardan eleştiri almaya devam edecek. Sizin gibi beğenenler de olacaktır elbet.

      Ayrıca ben mesajımda Samsung'u veya başka firmayı övmedim. Z1 Ultra'yı rakipleri ile kıyasladım ve yorumumu yazdım. Oysa siz bir Samsung fanboyuna cevap veren Sony fanboyu gibi mesaj yazmışsınız. Lütfen üslubunuzu gözden geçirin. Kimseye fanboy muamelesi yapmayın. Yoksa siz de fanboy muamelesi görürsünüz.

    • Bora

      Bu da bir bakış açısı tabi. Seviyeli üslup için teşekkürler.

  • serhat

    Ekran kalitesi arayanlar için söylüyorum; G2 ile Z ultra nın ekranını karşılaştırdım G2 resmen fark atıyor görüş açısından tut, renk gösterimine, piksel yoğunluğundan tut parlaklığa kadar Z ultrayı yerden yere vuruyor.

  • alica @aycan

    Ben beyaz rengini 4 gündür kullanıyorum, yurtdışından burdakinin yarısınında altına alabilirsiniz. Bu telefon uzak doğuda mayıs ayında piyasaya çıkdı. Abd, avrupa ve türkiyede 4 haftadır satışda, yani şubat mart gibi yenisi tanıtılabilir. Alanlar pişman olmaz, nexus serisi telefonlardan sonra ilk deneyimim ve memlunum

  • sinan @sinan

    sony' nin aksesuarlarını inceler misiniz? diğer firmalar aksesuar nasıl olur görsün.

  • Emrah Alici @emrahalici-ea

    Slm arkdaslar ben avusturya viyanadan emrah avrupa fiyatlarini bilmek.isteyenlere biraz fiyat hakkinada bilgi veriyim iphone 5 300 euro dan basliyo note 3 450 500 euroya bulmak mumkun sony xperia z 250 300 arasi sony xpreia z1 300 400 euro samsung s4 250 350 s3 150 250 arasi satiliyo iphone 5 c 400 550 iphone 5 s 550 650 arasi bulmak mumkun

  • Gökhan Çoker

    Selam;
    Vaio yetkili servisleri ihtisas servislerdir, 3 tane var diye biliyorum ülkemizde sadece, diğer servislere bir Vaio götürdüğünüze recover haricinde bir şey yapmazlar sadece bu servislere ürini sevk ederler, gerekli teknik ekipmanlar ve vaio uzmanlık eğitimi alanlar sadece bu servislerde oluyor çünkü. Sayı çok az bence doğruya doğru, en azından büyük şehirlerde yapılanmış şekilde bir 10-15 tane olması şart.

    Eurasia Türkiye resmi garantili PS konsollarda ise; arızalı konsollarda elektrik ekipmanı değişimi, çıkar hemen yenisini tak parçaları haricinde hiç bir şekilde anakart tamiri, çip sökümü değişimi yapılmaz bu tür arızası çıkmış ürünlere direk bire bir değişim raporu verilir.
    Tabi paralel ithalat satıcılardan ürün aldıysanız onlar her türlü tamir, çıkma parça ile hatta muadil parça ile değişiklik, makine lehimi gereken yerlerde el işi lehimleme gibi normalde Sony resmi ürünlerinde yapılmayan tamirat işlerini yaparlar, genelde de bir anakart arızasında bile tüketici hatası denilir, onlarla karıştırmış olmayasınız.

    Elektronik ürünlerinde yetkili servis açmak için Sanayi Bakanlığı yönetmeliklerini karşılayan bir elektronik mezunu olduğunuzu gösteren diploma ve ustalık belgesi lazım. Tüplü televizyonda olsa içini açıp bizim baktığımızda cahil cahil bu nedir, ne işe yarar dediğimiz ürünleri tamir etme kapasitesine elbette bazı yerlerde asgariden, ama bazı yerlerde de ders verecek kabiliyette uzman kişiler var
    Servis hizmet kalitesi ayrı bir şey, arızalı bir elektronik ürünü tamir edebilme bilgisi ise ayrı.
    Bir meslek kolunu bu kadar küçümsediğinizi gördükten sonra sizin ne işle iştigal ettiğinizi merak ettim? Uzay mekiği imalatçısı mısınız?

  • akay

    Telefon özelliğini bluetooth suz kullanılmaz bluetooh unda saj olayı ile uğraşmak gerek

  • msstf

    blackberry z30 da yakın zamanada incelemeyi düşünüyormusunuz

  • Nuri Can Köseoğlu

    Telefon çok iyi telefon sadece flaşı olmadığından biraz kötü ama napalım taktıkmı kafaya almadan olmaz 😀