Tobi Pro Glasses 2

Tobi Glasses Pro 2

Günümüzde giyilebilir teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, sanal gerçeklik başlıkları, akıllı gözlük ve saatler gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Google Glass ile başlayan giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte bunlardan 2. jenerasyon olanı Tobi Pro Glasses 2 farklı amaçlar için kullanılıyor(akademik araştırmalar,web sayfası analizleri,alışveriş araştırmaları vb.) .

Google Glass'dan farklı olarak Tobi Pro Glasses 2 de Eye Tracking(göz izleme teknolojisi) kullanılıyor. Yapılacak olan çalışmaların türüne göre elde edilen verileri çip bilgisayarında saklayarak bu verileri yorumlanmak üzere saklıyor.

Peki Eye Tracking teknolojisi nedir ?

Eye Tracking, göz bebeği hareketlerinin kızılötesi ışınları yardımı ile izlenerek, kullanıcının nereye, hangi sıklıkla ve ne kadar süre baktığı hakkında nitel ve nicel veriler sunan bir teknolojidir. Göz izleme olarak da bilinen bu teknikte katılımcıların test esnasında ilk baktıkları nokta, odaklandıkları alanlar gibi önemli veriler kayıt edilir. Kaydedilen bu veriler göz izleme yazılımı kullanarak analiz edilir.

Ürün Daha Çok Kimlere Hitap Ediyor
Yapılan akademik çalışmalarda, bir web sitesine giren ziyaretçilerin, siteye girdikten sonra ilk olarak hangi bölümlere ne kadar baktıkları veya sağlık sektöründe çalışmalar yapan kişilerin işlerini oldukça kolaylaştırıyor. Gözlükten elde edilen verilerin doğru ve güvenilir olması yapılan çalışmaların daha sağlıklı sonuçlar vermesini sağlıyor.

#inceleme #HaberinizOlsun

BeğenFavori PaylaşYorum yap

MIT App Inventor

MIT App Inventor

Android uygulama geliştirmek isteyenler ve basit bir mobil uygulama yapmak isteyenler için IDE kullanmadan yapacakları basit sürekle bırak yöntemiyle mobil uygulama yapacakları bir sitedir. Aklınıza bir mobil uygulama geldi fakat android programlama bilmiyorsunuz sorun değil MIT App Inventor sayesinde bunu hızlıca ve daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Peki tam olarak nasıl oluyor birazcık ondan bahsedelim.

Öncelikle "http://appinventor.mit.edu/explore/" adresine girerek siteye giriş yapıyoruz ve yukarıda ki "Creat App" butonuna tıklayarak uygulamayı oluşturacağımız sayfaya giriş yapıyoruz. Her proje başlangıcında olduğu gibi "Start--> New project" tıklayıp proje ismimizi verdikten sonra sayfaya giriş yapıyoruz. Gelen sayfa Designer ve Block diye 2 kısımdan oluşmakta designer kısmında; mobil uygulamamızda yer alacak olan yapacağımız projeye uygun buton, textbox vb araçları seçerek önizleme sayfasına yerleştiriyoruz. Yan tarafta yer alan properties seçeneklerinden koyduğumuz toolbox ın özelliklerini değiştirebiliyoruz(isim,renk,boyut vb,)

Block kısmında ise koyduğumuz toolboxlara sol taraftaki menüde yer alan (Built-in) kısımdan yapacağımız projeye uygun olarak parametreleri seçiyoruz. Genellikle en dışta Control paneli yer alıyor, bu panelin içinde butona vereceğimiz komutlar yer almakta (if,for each,while vb.) bunları sürükle bırak yöntemiyle ekrana taşıyarak yerleştiriyoruz. Ve yapacağımız projeye göre kodluyoruz. Yukarıda bulunun Screen ekranından "add screen" seçeneğine tıklayarak ilk ekranımızı tamamladıysak uygulamanın 2. ekranını yapmak üzere tıklıyoruz ve aynı şekilde projemize devam ediyoruz.

Kodları direk elle yazmaktansa sürükle bırak şeklinde olması ve puzzle görünümünde birbirine uygun olarak iç içe yerleştirmemiz ayrıca güzel olmuş yeni başlayanlar için. Ayrıca şuan "MIT App Inventor 2 " sürümü de beta olarak bulunmakta. App Inventorla aklınıza gelecek çoğu şeyi kolayca ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz ama yapacaklarımızın sınırlı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

#HaberinizOlsun #android #androiddeveloper

BeğenFavori PaylaşYorum yap