Ben teşekkür ederim.
Eğer amazondan alıyorsan takılmaz vergisini hesaplıyor otomatik olarak.
Bence toplu alacağına teker teker satın al sadece hepsi farklı günlerde gelir ama takılmazsın gümrüğe.
Toplu üründe şöyle oluyor eğer sipariş verildiğinde hepsi bir arada verilirse takılır.Yani tek tek parça parça alınırsa takılmaz.
75 euro sınırı tek ürün için geçerliydi.Bu sene gümrük muafiyeti 30 euroya çekildi.Tek üründe 75 euro alınınca otomatikman gümrüğe takılır ve vergisi ödenir.Bazen istinalar olabiliyor tabiki.
Ben yaklaşık 6 aydır hep 30 euroyu aştım sorun olmadı eğer aynı ürünleri getirirse veya yasaklı ürünleri getirmişse takılma ihtimali yüksektir.Yani aynı üründen 2 3 kere getirilince takılıyor.Makyaj malzemeleri,sporcu gıdaları,kesici aletler bunların hepsi yasak ayakkabı felan vesayre.Bunların dışında takılmışsa herhangi bir bilgim yok.
Merhaba bende bu konuyu sizin gibi merak ediyordum.Yaşadığım tecrübelere dayanarak söylüyorum tek tek getirirseniz isterse 500 dolar tutsun gümrüğe takılmaz.Yani ürün parça başına değerlendiriliyor.İyi Günler.
Murat abi bir sorum var biraz geç oldu ama ben şimdi yurtdışından figür getirmeye karar verdim figürlerin hepsi birbirinden farklı ama ben devamlı figür getirmeyi düşünüyorum acaba sorun olur mu?
Son bir saat içinde 69 ziyaretçi, 17 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
İstanbula gitmenize gerek yok.30 euro 120 liraya tekabül ediyor.Eğer 30 euroyu aşarsanız ve takılırsa zaten ptt size bunu telefonla bildiriyor.Ya da kapınıza gelip o şekildede vergisini ödeyebilirsiniz.