#Formula1 Azerbaycan GP bugün saat 14:00 de . yarın yarış yok . Azerbaycanın zafer bayramı olduğu için yarış cumartesi olacak.
Teknoseyir gündemi
#NintendoSwitch#vivox300pro#Birikim#Photography#MİLYON#monochrome#milyar#mywatch#fanfinifon#Bankacılık#fonziSon bir saat içinde 264 ziyaretçi, 80 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Özellikle bu tarihe koyulmasının sebebi var mı? Öncesi ve sonrasının da olmasının sorunu ne ki?
formula takvimi heryerde çekilişle yapılıyor. Özel bir durum yok
Yarışlar genelde cuma antreman, cumartesi sıralama, pazar yarış oluyor. Tesadüfen denk gelmiş. Bilinçli şekilde pazar bayram var yapmamışlardır.
@ufo Çekilişle yapılmıyor, lojistik ve iklim açısın en verimli şekilde ayarlanıyor, çoğu ülkenin ve pistin yeri yıllardır aynı.
@bobafett @blitzhan Azerbaycan'ın talebi doğrultusunda bu sene 1 gün geriye çekildi organizasyon, "İkinci Dağlık Karabağ Savaşı" zaferini kutlamak, kayıpları anmak için 27 Eylül'de ülke genelinde etkinlikler olacak.
@anil Geçen sene de aynısı oldu diye aklımda kalmış, o yüzden laf etmiştim. Nette yazılana göre farklı tarihte yapılmış.
@bobafett Geçen sene 21 Eylül'de yapıldı, takvime giren çıkan pistlerden dolayı 1 hafta ileri geri oynar.
@anil 2023'te nisandaydı? 2022'de hazirandaydı? Geçen sene de eylüldeydi ama daha önceydi?
@ufo Hocam allah rızası için size mantıklı geliyor mu? 2023'te iptal olan yarışlar yüzünden saçma sapan bir yerde kaldı Azerbaycan. Lojistik açıdan en uygun şekilde düzenlenir takvim, ha "ben daha önce yapmak istiyorum" diyen olursa sözleşmede belirtilen ücretten çok daha fazlasını öder. Bahsettiğiniz tarihte orası yaz öncesi ya da başı uygundur, oraya almışlardır, sonra yaz sonrası uygun olmuştur, oraya çekmişlerdir. Yıllara göre takvime bakarsanız hangi ülkenin nerede olduğunu daha net görürsünüz.
@anil Bu sene örneğin haritanın solundan sağına gitmiyor. Uğradığı kimi kıtalara sonradan yine uğruyor. Lojistik dikkatten biraz sapılmış gibi.
@bobafett https://www.fia.com/news/2024-fia-formula-1-calendar-announced
https://api.fia.com/news/fia-and-formula-1-announce-2026-calendar
Takvim tamamen lojistik açıdan değil, her şeyi devreye soktuktan sonra en uygun lojistik döngü ile devam eder, size saçma gelen şey onlara saçma gelmiyor.
Takvimin tamamı;
Promotörlerin talepleri, pistlerin ve tarihlerin uygunluğu, iklim, diğer büyük etkinlikler, TV ve ticari faktörler ele alındıktan sonra en uygun lojistik dolaşım ile belirlenir.
@anil 2022de hazirandaydı. 2023 nisan sonuydu. Geçen yıl da hemen hemen bu dönemdeydi. Buna göre ben çekilişle yapılıyor sanıyordum neticede herşeyi uçaklara yükleyip taşıyorlar. Yakınlık söz konusu olsa Sinagpur'dan ABD'ye ordan Meksika, Brezilya ve tekrar ABD'ye sonra tekrar Katar vs gelmez herhalde (bu sene takvim böyle). Lojistikse problem e problem işte aw 😀
@ufo Yukarıya bıraktığım linkleri incelemenizi öneririm, şu an bulamam ama FIA'nın yarış sürecini anlatan bir PDF dosyası var, orada neye göre yapılıyor, neden insanlara takvim saçma geliyor, detaylı şekilde anlatılmış.