Çekmeyen telefonu çektirme taktiği buldum.
Olayı basitleştirerek anlatacağım, 4G'de kullandığımız frekanslar 800Mhz 900Mhz 1800Mhz 2100Mhz 2600Mhz olarak 5 tane var.
Düşük frekansların kapsama alanı geniş ama kapasiteleri düşük, yüksek frekansların kapsama alanı dar ve evin içinden çok iyi çekmiyorlar, ama kapasiteleri yüksek.
Baz istasyonu sizi sürekli olarak daha yüksek frekans olana atmak istiyor, çünkü daha yüksek frekanslarda daha büyük bant genişliği var ve kapasite daha yüksek olduğu için bol kapasite olan yere sizi aktarmak istiyor. Fakat yüksek frekans evin içinde ve kırsalda iyi çekmiyorsa yani sinyal gücü düşükse olay rezalete dönüyor ve hız 1 2 Mbit gibi komik yerlere iniyor.
Mediatek işlemcili telefonlarda Engineering mod üzerinden bant seçimi yapılabiliyor, buradan sizin evinizde sinyali iyi olmayan 1800 2100 2600 MHz bantlarını kapatırsanız telefon zorunlu olarak 800 MHz bandına bağlanıyor.
800 MHz çok daha kararlı ve evin en derin yerlerinde bile çeken bir sinyal, 1 2 Mbit gibi komik hızlar almak yerine 20-50 arası sabit bir hızınız oluyor.
Benim bulunduğum Avşa adasında telefonum ısrarla uzaktaki bazın 1800 MHz bandına bağlanıyordu ve aldığım hız 1 Mbit'ti, yakındaki bazda 800 mhz var ve telefonda 800 Mhz'e zorlama yaptım ve şu an hızım 30Mbit, baz istasyonu beni zorla 1800'e atamıyor artık.
Mediatek işlemcili cihazlarda genelde rootsuz yapılabiliyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap