Teknoloji yayını yapanlar için geleceğin modeli https://youtu.be/vIOybIZ3YhA bu kanaldır arkadaşlar. Böyle uzmanlaşmış liyakatlı yayınlar hazine gibidir. E peki teknoseyir gibiler ne yapmalı. Bunların içeriklerini promote etmeli ve video özelinde gelirini paylaşmalı. Ama bir yıl veya belli bir vade içerik üreticinin teknoseyir ve kendi kanalı haricinde böyle ortak video üretmesine sınır konmalı. Ve iki tarafda kendini korumalı. Bunu daha önce de söylemiştim. İşin mutfağına girmeyeceğim diyorum hep ama dayanamıyorum. Sonuçta 10 yıldan fazla bir süredir başlarda destekçi gibi takip ettiğim bir platforma gördüklerimi aktarmak istedim. Editörlerimiz yine sizin bilmediğiniz şeyler var diyecekler elbette ama biz edüşen bildiğimizi ve yurtdışında da gördüğümüzü paylaşmak. Bu ortaklık bu kanal sahibini konuk etmek falan değil. Röportaj farklı bir içerik.

Matkapta Kullanılabilecek 18650 Piller

Merhabalar;#matkap #pil #batarya İsterseniz Instagram hesabımı takip edebilirsiniz, pillerle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz; https://www.instagram.com/pi...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • qubit @qubit

    Hocam bu video ile para kazanamazsın. ABD'de olsa belki bir miktar. TR'de olmaz. Para kazanmak için başka model gerekiyor.

    • kirazerik @kirazerik

      Teknoloji şirketleri sığlıklarını böyle uzmanlaşmış kanallar ile törpüleyecek. Peki bu niş kanalların karı ne olacak onlarda direk hedef reklam kitlesine atış yapmış oluyor. Birisi kalite için diğeri kitle için gelir bölüşümüne razı olacak. İlla direk içeri almaya gerek yok. İşi ehline devretme modeli bu. Bknz oyunseyir 😄

    • qubit @qubit

      @kirazerik teknoloji şirketleri = teknoloji yayını yapanlar mı? Evet 100 tane farklı kanal yerine tek çatı altında tüm kanallar birleşse bazı avantajları olacaktır. Örneğin reklam pazarlamasında elin kuvvetlenir, donanım, video editing paylaşılır. Bu denenemeyecek bir model değil ama 1) hukukçu ekibin olmalı 2) muhasebe vs. ekibin olmalı 3) CEO tarzı birileri olmalı. Büyük olan kanallarda bunlar var; onlar da nişlere para vermez. Adam zaten ratingini alıyor, kalite derdi yok. Bilgili adamı ekrana çıkartıp ayağına sıkmaz.

      Bir vakıf vs. tarzı bağışlanmış bir taşınmazı olup onun sabit geliri olan platformlar olmadan zor. Kişisel görüşüm tabii, yayıncı filan değilim.

    • kirazerik @kirazerik

      @qubit evet dediğiniz gibi teknoloji yayını yapanlar demek istedim. yanlışlık olmuş kusura bakmayın.
      - frecodecamp bu modeli uyguluyor. yazılımda yaygın bir metod.
      - lpekcan sürekli küratörlük vurgusu yapıyor. bu o işlevi de sağlayacak.
      - bu ayı zamanda çeşitlilik de sağlayacak. belli olaylara verilecek örnekler ve yorumlar belli süreden sonra tahmin edilebiliyor. alternatif görüşü organizasyon içine almadan outsource etmiş oluyor.
      - ama türkiyede trend tek başına yayıncılığa gidiyor. ben bunu sadece gelire bağlamıyorum. Ortak çalışma kültür ve pratiği biraz zayıf bizde. ama işler büyüyünce tek başına çalışma nitelikli içerikde zayıf karın noluyor. teknolojiden bağımsız ondan her sosyal medya takip edileni ben merkezci bir hale gelip kemik takipi kitlesini çeken ilgi alanının dışına çıkıyor ve herşey hakkında yorum yapıyor. bu da bahsettiğim sığlığa ilk adımlar.
      Bu bahsettiğim kaymayı gördüğüm an sinyalleri alıyorum. ok bu takip ettiğim yer communities of practice değil artık uzun vadede bir cemaate veya bir cult a dönüşecek. ve ortam bilgi üretmeye uygun olmayacak.
      zamanı değerli insanlar ve dolayısıyla geliri yüksek insanlar böyle ortamlardan uzaklaşır. ve dolayısıyla reklam veren ve sponsorlarda. bu okuma patreonun bireysel içerik üretici fonlanmasının temel business valuesu. iş artık kült liderinin kitaplarını alma noktasına geliyor. ondan kemik kitle bulan kitap yazıyor dünyada 😀 patreon şeyh ile sohbet fonlama mekanizması. patreon olmaz, katıl olur, katıl olmaz tiwtch aboneliği olur, bu böyle gider. içerik tüketimi alışkanlığa döner. bu sarmala girenler artık slime videoları ile dalga geçemez. çünkü ponzi şemasını farklı bir ölçekde üretiyorlar.