Laptopta ips ekran mi daha iyi sva mi?
Teknoseyir gündemi
#WhatsApp#ttmobil#StarWars#OtoSeyir#OtomatikVites#ForzaHorizon6#SteamyazindirimleriSon bir saat içinde 226 ziyaretçi, 98 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Filmkolik ben için en iyisi IPS sanırım. Teşekkür ederim.
Film için IPS, oyun için VA veya TN
@gio IPS ile oyun da oynanmaz mı, mis gibi oynanır ama rekabetçide gecikme süresi fark eden oyunlarda en iyisi TN.
@gio oynasam oynasam, age of empires veya 0 A.D. oynarım. Ki 0A.D'de tablo gibi, grafikleri güzel, IPS iyi gider buna.
Paran varsa IPS yoksa iksinin arasında bişey VA al.
1ms TN panel ile 5ms IPS panel arasında çok hissedilir bir fark var mı? Mesela Battlefield oynarken, ne bileyim bir yarış oyunu oynarken felan. Bunları denemek lazım teker teker. Monitör seçimi bile çok zahmetli artık.
@orcun yani dediğin kadar fark ediliyorsa oyun oynayan birinin IPS kullanmasının pek mantığı yok. CS:GO, MOBA gibi oyunları oynamıyorum ama mesela bir Rocket League oynarken bu gecikmeyi hissedeceksem ve bu kuyruklu yıldız efektini yakalayacaksam hiç gerek yok.
Mesela 75Hz 4ms IPS paneller var. Sendekinin yarısı gecikme. Bunda bile hissedilir mi acaba? Youtube'a bakıyorumda istediğim gibi kıyaslama yapan bir video bulamadım henüz. Bakmaya devam edeceğim. Normal bir bütçe ile mesela 1000 liraya kadar oyunda oynanacaksa nasıl bir monitör tercih etmek lazım yani?
https://www.hepsiburada.com/acer-sa220qabi-21-5-75hz-4ms-analog-hdmi-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000M025R