Gündemde duyuncafarkettim yazmayı unuttuğumu, #Samsung Galaxy #Note7 hakkında ben de bildiklerimi yazayım, ben cihazın değişimi veya para iadesi için hiç bir başvuruda bulunmadım ancak 7 Eylül Çarşamba sabah saatlerinde Samsung tarafından arandım ve konu hakkında bilgilendirildim. Bana da aynı gündemde bahsedildiği gibi yeni telefonların Ekim ortasında geleceği söylendi ve bu süre içinde isteğim doğrultusunda geçici bir telefon alabileceğim söylendi. Ben şu anda kullanmaya devam etmek istediğimi ama yine de bir sorunla karşılaşma ihtimalim olduğundan yedek telefon hakkımı kaybetmek istemediğimi söyledim. Bana en yakın Samsung yetkili servisine benim adıma bir Galaxy A7 cihaz yönlendirildi. Bu cihazı ister 3 gün sonra alayım, ister 3 hafta sonra alayım bir şey değişmeyeceği ve yeni Note 7'ler gelir gelmez değişim sürecini tamamlayabileceğim söylendi.
@gamsizm @hkellecioglu @leventp Bu konuda gelişmeleri ve edindiğim bilgi ve tecrübeleri paylaşmaya devam edeğim. Ayrıca Note 2'den beri serinin her telefonunu kullandım bu güne kadar ve Note 7 almak isteyen arkadaşların telefon hakkındaki sorularını seve seve cevaplayabilirim. #SamsungGalaxyNote7
Fiyat ve cihaz yükseltme imkanı gelirse kesin geçerim. S6 nın şarj olayı sıkıntı yaratıyor
Ben Note 5 kullanırken yanımda powerbank taşıma ihtiyacı duyardım, kullanımım değişmedi, üstüne telefonun içi daha da dolsu, buna rağmen 14 15 saatlik çok yoğun kullanım sonrasında bile şarji hala 30'larda oluyor, batarya konusunda çok rahatlattı, tavsiye ederim. Tabi bu durumda eski pil - yeni pil farkı da vardır ama bir günde bu batarya bitmiyir kesinlikle.
@kurtcuk sizin 3 buçuk saat bana da biraz kısa gibi geldi ama ekran süresi olarak bakmıyorum hiç, bana kaç saat geçirttiği önemli. Son aylarda 2 saat çizim yapsam şarj etme gereği duyuyordum ama ilk aldığım aralar çok kafaya takmazdım. Uzun süredir kullanıyorsanız belki normaldir ama 3 4 ay içinde aldıysanız servise göstermekte fayda var gibi
@kurtcuk belki de yazılımsal bi sorundur, bir güncellemede veya format atılırsa kendine gelir
Tabi telefonu kullanma hevesiyle riske girmek de çok mantıklı değil, bu konuda ne kadar özen gösterilebilirse gòstermeye çalışıyorum ben de. Teşekkür ederim.
Tam emin değilim, ne bunda ne de eski telefonlarımda hiç ihtiyaç duymadığım için elimde adaptör de yok ama bu konuyu araştıracağım. Ancak şunu söyleyebilirim ki boyle bir ibareye hiç rastlamadım, çok zannetmiyorum.
Aynı şekilde bana da ulaştılar, ben de arkadaşımız gibi telefondan çok memnun olduğum için A7 yi kabul edemeyeceğimi yerine geçici S7 verirlerse yedek cihazı kullanacağımı söyledim. Ve bana da aynı şekilde servise A7 yönlendirdiklerini, istediğim zaman o geçici telefonu alabileceğimi söylediler. S7 için de not düştü, durum hakkında servis beni arayıp bilgilendirme yapacakmış. Bayramdan sonra herhalde ararlar.
Evet A7 yerine S7 daha mantıklı, ancak yine de kalem için Note 5'i tercih ederim. Size olumlu dönüş yaparlarsa haber verin lütfen.
@cansag Ben de böyle düşünüyorum ama son gelişmeler değişime gerek bırakmayacak gibi, anlaşılan sorun %60 üstünde şarj etmeye kalkarsanız oluşabiliyormuş. Samsung OTA güncellemesi ile bunu engelleyen bir sistem ekleyecekmiş. Bu bilgiyi resmi bir kaynaktan onaylarlarsa kesinlikle beklerim. Telefonum benim işim, özellikle kaleme çok ihtiyacım var. S7 isteğim ise tamamen "ağlamayan çocuğa meme vermezler" den geliyor 🙂
@cansag Merak etmeyin cebimdeyken şarj etmeyi planlamıyorum 🙂 İçiniz rahat edecekse bundan sonra çelik tencere içinde şarj ederim 🙂
@barisatac @cansag ben olayın biraz da basının abartması olduğu inancındayım, tabi şarjda bırakıp uyumak falan biraz riskli hareketler ama dikkatli olunursa da tehlike çok çok az, sonuçta iki buçuk milyon cihazdan hadi 35 değil 50 tanesi tehlike yarattı diyelim, patlayan veya yanan cihaz oranı %0.002 ediyor.
batarya sorunu bağımsız konuşuyorum şahsi fikrimdir 2017'nin bile en iyi akıllı telefonu. 7Plus mı Note 7 mi deseler tereddütsüz Note 7 derim. Ekim ortasında gelecek seriden ben de sipariş verdim. Kesinlikle herşeyiyle harika bir cihaz.
Katılıyorum, ayrıca batarya sorununda da Samsung ürününün arkasında çok güzel dyrdu ve müşteri odaklı hareket etti, bu bile insanı rahatlatıyor. 7 Plus da çok güzel görünüyor ilk bakışta ama Note 7 ne olursa olsun zaten kalem farkıyla önce 🙂
@cansag bana sorarsanız jet black 7 plus ı beğendiyseniz fazla düşünmeye gerek yok, çizilme büyük bir sorun değil, anahtarla bozuk parayla cebe atılan her telefon çizilir, elde tutmayla cebe sokup çıkartmakla da iphone 7 de çizilmeyecektir, Apple sadece çizikler daha fazla göze batacağından önlem almış gibi. Önemli olan kullanım.
S*** da batırmamak budur. Her firma böyle bir taşın altına doğrudan elini sokmaz. Sokamaz. Seversiniz sevmezsiniz tamam belki bir hata yüzünden bunlar yaşanıyor ama bu hatayı kullanıcıya önem vererek minimum maduriyet ile gidermek de kolay iş değil.
@cansag Jeep içinde patlayandan bahsediyorsanız onun note 7 olmadığını her yer yazdı, zaten telefonlar patlamıyor hatta alev bile çıkarmıyor, alev alma olayı sadece düşük alev alma eşiğine sahip bir madde içinde/yanında duruyorsa oluyor.