#akış , #TeknoYardım Arkadaşlar arkadaşımın flash'ı bu hale gelmiş, bu neyin nesidir, acaba kurtarma şansımız var mı? Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm.

#akış , #TeknoYardım Arkadaşlar arkadaşımın flash'ı bu hale gelmiş, bu neyin nesidir, acaba kurtarma şansımız var mı? Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm.

Son bir saat içinde 205 ziyaretçi, 56 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Şuan deniyorum çözümü, bir de içinde musallat.exe mi ne var, türk tarafından yazılmış bir virüs sanırım fakat bitdefender 2015 virüs olarak görmedi.
Denedim fakat onlar bilgisayarı tarıyor, flash taramadı.
Sanal makinede live CD ile açarak USB belleği takın. Winrar kurun CD den çalışan sisteme. Daha sonra Winrar ile USB ana dizinin deki dosyaları ayıklayın. Daha sonra taktığınız ana bilgisayar da C:\Windows\system32 klasörüne Winrar dosya gezgininde bir gözatın. Tuhaf dosyalar vardır muhtemelen. Bu dosyaları virustotal.com adresin de inceleyin. Daha sonra Winrar gezgininde C:\ D:\ gibi sürücüleri inceleyin. Muhtemelen ek klasör açmış olabilir. Wİnrar Gezgini tüm gizli dosyaları gösterir. Ayrıca dosyaları winrar yaparak bana yollarmısın. Dosya.tc den. Klasöre dosyaları koy. şifresini 12345 yap. öyle dosya TC ye at. Windows sürümünü de yazmayı ihmal etme.
Not: Dosyaları istiyorum gerekli yerlere göndermek için.
@tarikkaya hocam teşekkürler öncelikle, virüs bilgisayarıma bulaşmadı sadece flash'ta var yani, onu da az önce bitdefender sildi, geriye verileri kurtarma kaldı ama kurtaramadm dahalık.
Google'da aratın musallat.exe silicisi var. Adam kendi paylaşmış. Hatta bir de helallik istiyor 😀
Flash'takini silmiyor malesef, o bilgisayar için sanırım.
O zaman linux bir sistemde temizleyin, kesin çözüm 🙂
F-PROT veya F-SECURE deneyin.Ayarlarını yapın virüsü temizlerken karantinadan dosyanın yedeğini alıyordu fakat sorumluluk size ait.
Ek olarak TEMP deki dosyaları da incele.
Çoğu dosya kurtarma programını denedim olmuyor malesef.
Uzun uğraşlar sonucunda Stellar Phoenix adında veri kurtarma programıyla kurtardım, en az 3, 4 adet kurtarıcı denedim sadece bu düzgün kurtardı, cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.