Yine bir bilim videosu ve yine Tyson amcamız. Bir önce yayınladığım videoda evrim nasıl olur falan denmişti. İşte şempanzeler ile farkımız genetik olarak %1 ki nerdeyse bütün canlıların %90'ından fazlasının genetiği aynı. Hal böyle iken hala tek bir hücereden canlıların çeşitlendiğini önce sürdüğü Darwine sen yanlışsın demek baya komik oluyor.
#akış #bilim #evren #NeildeGrasseTyson

Belki maymunlar insanların alpha versiyonuydu, sonra da final versiyon olarak insanı yarattı Allâh, her iki düşüncenin de geçerli olduğu yeni bir fikir ortaya konabilir
Teoriye/İnanışa göre sonsuz yaratma kabiliyeti olan "Allâh" neden bir alpha versiyon yaratsın ki ?
Örnek veriyorum, senin süper bir robot yapabilme yeteneğin var, yapay zekasından tut, mekaniğine kadar her şeyi 4 4lük yapabilirsin. Ancak sen bu kadar yeteneğine karşı konuşamayan, sadece yürüyebilen bir robot yapar mısın ? Hemde elinde bu kadar yetenek ve imkan varken.
Horizon tam tersine Kuran'da herşeyin bir süreç, gelişim dahilinde yaratıldığını anlarız.
@artikbilgi "ol dese olur" ?
Neden yapmasın ki, evrim rastgeledir, çok uzun sürer doğada, nasıl bizi kendi halimize bıraktıysa tüm doğayı da öyle bırakmış olabilir, zaten istese olur ama kendi haline bırakmayı da istemiş olabilir.
Evrim, teorinin söylediği üzere rastgele değişimleri dener. Ama şuna bakın ki, sadece bazı yönlerdeki değişimler işe yarar, diğerleri elenir. O zaman soru:
İşe yarayan yolların olması, ama her yolun işe yaramaması; her değişimin farklı bir tona, farklı bir renge yol açmaması bir şey anlatmıyor mu?
E, işte dindar camiadaki çoğu tepki burada: "There was no need for God in my theory!".
Bu adamın anlatımı ile cosmos belgeseli var izleyin tavsiye ederim
@ozakin70 devamını çekmeyi düşünüyorlar host olarak Michio Kaku veya Bill Nye olabilirmiş. Tyson demişti ki "Ailemden çok uzun süre uzak kalıyorum ve yabancı ülkelerde çekimler yapmak kolay değil, başımızda görevli askerler bekliyor" gibisinden şeyler söylüyordu Cosmos kitabında.
'Maymundan gelme' terimi çirkin durduğu için o şekilde söylemek ve inkar etmek hoşlarına gidiyor da olabilir. 🙂
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@systemapps verdiğin linki sonuna kadar okudum.. Tamamı yanlış..sonrasında uzun bir yazı yazmaya karar verdim taki kynakça kısmında harun yahya ismini gorene kadar..:) sana tavsiyem doğru bilgiyi sahte bilgiden ayırabilme becerisini kazanana kadar radikal iddalarda bulunma