İyi akşamlar web programlama bilen özellikle Php diline hakim kişilerin yardımına ihtiyacım var.
Sorunun kısa özeti. Türkçe dil karakteri sorunu.
Php dilinden çektiğim kodlar düzgün gözükürken html üzerinden gözüken yazı karakterleri hatalı.
(Bu "p" nin , "h1" in içine yazıyoruz ya heh onlar hatalı)
-Content-type üzerinden utf-8 belirttim
-Content-Language üzerinden tr diye belirttim.
-charset dedim utf-8 dedim
-html language üzerinden tr-TR diyede belirttim.
Not: İnternetten ararken hep bu tavsiyelerde bulunurmuş işe yaramadı. Birazda hastayım sabırsız bir dönem oluyor. Bir senedir bu mecrada yazmamışım. İnsanları biraz rahatsız edeyim dedim. Umarım iyisinizdir.
#php #html #programcılık
Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#Derindondurucu#HaftalıkGündemeMalzeme#ControlResonant#yardım#doom2#TombRaider#OyunGündemineMalzeme#mod#AceCombat8Son bir saat içinde 190 ziyaretçi, 87 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Veritabanından mı çekiliyor bozuk karakterli veriler?
Yok php den gelen kod üzerinden bir sorun olmuyor. Html üzerinden el ile yazdığım (Başlık gibi) şeylerde sorun oluyor.
@emirclio Ozaman dosyanın kendinde sorun vardır. Dosyayı txt olarak kaydedin, sonra dosya/farklı kaydet seçeneğine gelin. Encoding kısmı var, orada UTF8 seçin. Sonra uzantısını değiştirip yine sunucuya atın.
Çözümü buldum. Ben geliştirme ortamı olarak eclipse i kullanıyordum. Bu programın başlangıç ayarları arasında UTF-8 yokmuş. Benim yaşadığım soruna benzer sorun yaşayanlar internette "eclipse türkçe karakter" araması yaparlar ise bu sorunun çözümünü bulabilirler. Çok tipik bir sorunmuş. Şunu belirteyim eğer başladığınız bir proje var ise buradaki html kodları el ile düzeltmeniz gerekecek.