Herkese merhaba. Asus N51Vf laptopun harddiskini 128 GB Sandisk SSD ile değiştirdim. Windows 7 Home Premium kurdum. Aşağıda verdiğim adresteki sayfada SSD optimizasyonu için bazı ayarlar tavsiye ediliyor. Bu ayarları yapmam gerekli mi?
#SSD #optimizasyonlar
SSD optimizasyonunu bırak, SSD hakkında herşeyi öğrenebileceğin, güzel kategorize edilmiş, çok güzel bir rehber.. Hemde türkçe.. Enpedi'yi tek geçerim. http://www.enpedi.com/2012/09/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey.html
enpedi de nonpasaran usta @leventp kadar saygı duyduğum güzel bir üstadtır. kendisi zaten zibil gibi yabancı kaynağı takip edip derler yazılarını. onun ssd rehberini "KENDİ ŞARTLARINA GÖRE" uygula. Her cihaz aynı tepkileri vermeyebiliyor 1-2 maddeye onları da yazdı zaten. Mesela benim cihazımda ssd dizin indexlemeyi kapatınca sapıtmıştı milletinki coşmuş hızlanmış falan. SSD'nin senkron bellek asenkron bellek olmasıyla falan bile alakalı. Kısaca nonparasan usta enpedi.com windows mevzusunda çok iyidir onun rehberinden faydalanabilirsin. @burakbayraktaroglu na link için teşekkürler.
Enpedi çok güzel bir siteymiş, haber verdiğiniz için teşekkürler! Bana da çok fazla laptop satın alma tavsiyesi vs istekleri geliyordu, artık kestirmeden enpedi'ye yönlendirebilirim:)
@burakbayraktaroglu ve @gursuogr verdiğiniz sayfada çok açıklayıcı bilgiler var. Site genel olarak çok güzel. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Windows 8.1 lisanslı olmadıktan sonra Windows 7 ile devam etmeyi tercih ederim.