
@alpi350 Evet burası.
Destek bilişim, kadıköy rıhtım(bostancı'da aynı isimli baska bilgisayarcı var, karışmasın) samsung yetkili servisi. Kadıköy yazıcıoğlu pasajının karşısındaki binada yerleri.
Kadıköy ve ankara subelerinde iki farklı telefon için toplamda 4 defa hizmet aldık. Işçilik kalitesinden ve teslimat süresinden memnunum.(ellerinde parça varsa üç saat sürmüyor cihaz teslimi) KVK'ya göre daha ilgililer, telefonla pil & ekran stoğu sorgulayabilmiştim gitmeden önce.
Merhabalar,
Voicemeeter Banana diye bir mixer uygulaması var. Iki bluetooth cihaz da eşleştirilmiş ve bağlı olduktan sonra windowsta ses çıkış aygıtı olarak Voicemeeter uygulamasını göstermelisiniz. Daha sonra voicemeter içinden iki bluetooth kulaklığa ses çıkışı verecek şekilde konfigüre edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Turkcell Tv+'ta mevcut. Premium pakette geliyor, aylık 25 lira ücreti var.
Evet, etkiliyor. Hatta konuyla ilgili Intel'in hazırlamış olduğu bi white paper var;
Piyasada satılan ucuz diyebileceğimiz ürünlerin çoğu 100 mbit ethernet destekliyor, kasaya dahili olanlarda 1gbit standart.
Sadece internet taşıyacaksa 100 mbit kurtarır ama ev-ofis ağına bağlanıp dosya-medya transferi yapılacaksa gigabit ethernet sunan bir model almanızı tavsiye ederim(evdeki router da önemli, onların da cogu -malesef ki- 100mbit bağlantı sağlıyor). Ben zamanında aşağıdaki ürünü almıştım, gayet memnunum herhangi bir sıkıntısı yok.
Merhaba
Graph 1000 için değil ama, kuzeni Smash için yorum yapabilirim.
Mekanizma ve ağırlık dengesi(benim için) şahane. Malzeme kalitesi olarak Pentel kalemler genel olarak belirli bir seviyenin üstünde oluyor zaten. Beş senedir kullanıyorum, hala sağlam. Grip kısmı rahat, kalem de görece hafif olduğu için derslerde not tutarken yormuyor(du).
Graph serisi modeller daha çok teknik çizim odaklı geliştirilmiş kalemler olduğu için günlük kullanım ve yazı odaklı kullanım için uygun kalemler olmadığı yönünde görüşler var internette. Graph 1000 modelini kullanmadığım için yorum yapamam ama Pentel Smash'ın günlük kullanımda üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Smash modelini zamanında 50 liraya almıştım, verdiğim paraya pişman olmadım. Beş senelik enflasyon düşünüldüğünde bugün 100 tl bandında gayet alınabilir kalemler.
Iyi akşamlar.
@formoliv Cm MB511 kasanın içinde gelen fan çoklayıcı da bu şekilde geldi bir buçuk senedir sıkıntısız çalışıyor. Zaten baktığımızda tek kaynaktan çalıştırdığımız fanların dönüş hızları aynı olacağı için tek fanın devir bilgisini okumak yeterli. Problem yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Normal durum. Sarı kablo fan devrini okuyan kablo olması lazım. Paralel bağlı iki fanın devri aynı olacağı için(besleme ve pwm sinyalleri ortak olması sebebiyle) fan devri tek taraftan okunabilir.
Elektrik kesintisinde baz istasyonunun da enerjisi kesiliyor. Baz istasyonunun çalışmaya devam edebilmesi için jeneratör/akü tarzı yedek elektrik kaynağı olması lazım. Yedek enerji kaynaklarının kapasitesi sınırlı olduğu için baz istasyonunun otomatik olarak çıkış gücünü düşürüyor/data trafiğini yavaşlatıyor olması lazım.
Sizin için denedim, bağlanıyor. Ses kaydedicisinde uyarı verdi hatta bendeki telefon(galaxy note 8) harici mikrofon kullanılacaktır diye.
Zarar verme ve güç konusunda, Note 8'e zamanında 4 portlu usb hub üzerinden(ek güç girişi yoktu) 3 adet usb bellek ve 1 adet harici disk bağladım, hepsini aynı anda çalıştırdı.(4 cihaz bağlama işi fantazi meselesiydi, evde denemeyin 😁)
@flagbearer Benim jeton şimdi düştü. Ordaki F1 yazısı güç kaynağı modeline göre kullanılması gereken sigorta modelini/değerlerini söylüyor. Şimdi her şey daha mantıklı. Ama kafa karıştırmışlar oraya koyarak orası ayrı 😀
@kesb-i
@flagbearer Buldum. Kırmızı ile işaretlediğim yerde.
Kaynak: https://www.tomshardware.com/reviews/fsp-hydro-g-650-power-supply,4462-3.html
@flagbearer Arka tarafa SMD cam sigorta atmış olabilirler ya. Yapıya ve F1 yazısının yerine bakılırsa girişteki filtre bobinlerinden sonraya takmışlar sanırım, mantıklı geldi bana arkada yüksek ihtimalle.
@kesb-i Hocam selam, kırmızı ile işaretlediğim yerdeki F1(fuse1) yazısının yakınında, veya arka tarafında olmalı. İnternette bulduğum birkaç FSP modelinde sigorta yeşil ile işaretlediğim bölgedeydi.
@kesb-i Eğer dışarıda açılmazsa sigortadan önce 24 pin konnektörde bulunan 3.3V, 5V, 12V ve -12V pinlerini birbirleriyle ve herhangi bir GND piniyle kısa devre modunda kontrol edebilir misiniz? Çıkışlar kısa devreye düşmüş mü? Söylediğim pinler arasında ölçüm alırken multimetrenin ötmemesi lazım.
Sigorta kontrolü için sigorta bacaklarını multimetre kısa devre modunda ölçebilirsiniz evet. Sağlamsa ötmesi lazım.
@kesb-i 24 pin ATX standardı hocam, kablonun tamamen siyah olabileceğini düşündüğüm için şemayı koydum zaten. Ama çalışma şartını yanlış hatırlıyormuşum, yeşil pin ile siyah pin kısa devre olduğu sürece çalışıyormuş PSU. Bir de böyle deneyebilir misiniz?
Yine açılmazsa(çıkışlarda gerilim yoksa) sigorta gitmiştir muhtemelen. Sigortanın bozulduğu durumda sigortanın atmasına ne sebep oldu o daha önemli. Kendi ömrünü doldurduğu için gittiyse problem yok, ama sigortadan sonra PSU içerisinde gerilim düşürücü devrelerde filan sıkıntı olma ihtimali de var.
Ayrıca sigorta sağlam olup da içerideki diğer komponentlerden birisi bozulmuş olabilir. Bu durumda çıkıştan girişe(veya tam tersi) ölçüm alarak sorunun nerden itibaren başladığı bulunabilir. Ama bunu sizin yapmanızı önermem, işin ucunda 220V şehir şebeke gerilimi var çünkü yüksek gerilim konusunda daha tecrübeli birisinin yapması daha iyi olur.
Ha oldu da çalıştı dışarıda, o zaman anakart arızası olması muhtemel. Sadece 24pin anakart bağlantısı yapılı bir şekilde tekrar deneyebilirsiniz güç gelecek mi diye. İşlemci beslemeleri kısa devreye düşmüş olabilir(gördüğüm kadarıyla anakart güç arızaları çoook yüksek oranda işlemci beslemesinden kaynaklı) eğer öyle oyleyse sadece 24pin takılı olduğu durumda fanlar dönecektir.
Son bir not: Güç kaynağının bozulmayanı değil bozulurken yanında başka parça götürmeyeni makbul. O sebeple güç kaynağı alırken çok ucuza kaçmayın derim.
Biraz dağınık anlattım, kafa karışıklığı olmaz umarım. İyi akşamlar, kolay gelsin.
@kesb-i Güç kaynağını dışarıya aldıktan sonra anakarta bağlanan 24pinlik kablodan yeşil pinini, güç kaynağından çıkan herhangi bir siyah pine dokundurduğunuz zaman(ataç veya herhangi bir iletken kullanarak) çalışması lazım eğer hata yoksa. Yeşil kabloyu kısa devre yaptıktan sonra elinizde multimetre varsa 12V ve 5V çıkışlarını ölçerek kontrol edebilirsiniz. Yoksa molex/sata fan bağlayıp aynı şekilde kontrol edebilirsiniz. (Psu fanı yüksüz durumda çalışmayabilir, çıkışları ölçmek daha doğru olur)
@kesb-i Genellille dışarıdan gelen 220V kablolarının karta bağlandığı kısımda olur sigorta. Fotoğrafta gözükmüyor ama muhtemelen sağ kenarda kabloların altında kalıyor. Ulaşmak için güç kartını metal kasasından ayırmanız gerekebilir.
Son bir saat içinde 353 ziyaretçi, 233 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
TP-Link TL-SG105, 5-Port 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet Switch https://www.amazon.com.tr/dp/B00A128S24/ref=cm_sw_r_cp_apan_i_PKFHY3AESCEZ8GAH9CHM?_encoding=UTF8&psc=1
Evde kullanıyorum, memnunum.