SONY CP-AD2 USB AC Şarj Adaptörü (Micro USB Kablo dahil)

SONY CP-AD2 USB AC Şarj Adaptörü

Merhaba arkadaşlar bir çok telefon kullandım ve şarj süreleri bildiğiniz gibi değişkenlik gösteriyor ve gün içerisinde hızlı şarja ihtiyaç duyuluyor, evet hızlı şarj bataryalar için pek iyi olmuyor ama özel yada acil durumlar için görmezden gelinebilir veya pili değiştirilebilen bir telefonunuz varsa sürekli hızlı şarj aletini isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.

Peki nedir bu adaptörün avantajı?

5v ve özellikle 2.1A çıkışı ile şarj süresinde gözle görülür bir fark olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz,
Denemelerimi Sony Z1-Z2 ve Z Ultra ile yaptım bu telefonlarda kullanılan aynı 1500mah çıkışına sahip şarj cihazları var ve ortalama 2950-3000-3050 gibi bataryalara sahip olan bu telefonlar ancak 2 saat 45 dakika da ve ya 2 saat 30 dakikada şarj olabiliyorlardı ( DİKKAT şarj süreleri telefon hattının çekim gücüne-bulunduğu konuma göre veya arka planda indirilen bir uygulama yada güncelleştirme yapan diğer adıyla işlemciyi meşgul eden sebepler yüzünden değişkenlik arz edebilir-ama ben testlerimi yaparken arka planı boş ve hepsinin hat çekiminin iyi ve eşit olduğu bir ortamda yaptım) ve bu şarj cihazını kullandıktan sonra ortalama şarj süresi 1 saat 45 dakika ile 2 saat içinde olduğunu tespit ettim, şarj olan cihazlarda ısınma yada herhangi bir sorun olmadı. Sonuç olarak en az 40 dakikalık bir zaman kazanımı elde ettim.(Ürünü kendisi ile beraberinde gelen kablo ile kullanmak şartıyla bu sonuçları alabilirsiniz, bildiğiniz gibi kablo kalitesi ciddi fark yaratır! )

Tavsiye ettiğim bu ürün orijinal Sony üretimi olup birçok mağaza da satışı vardır. Dezavantajı kablosunu biraz daha uzun yapabilirlerdi, 1.5m kablo uzunluğu ile satılanı da var ama minik bir fiyat farkı da oluyor, bende ki adaptörün kablo uzunluğu 45cm( kablo uzunluğu sorun teşkil etmiyor ama 60cm olması daha yararlı olurdu kanaatindeyim) fiyatları ise 35 ile 50 TL arası
Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi günler Teknoseyir

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • kamajikaciya @kamajikaciya

    Hızlı şarjın bataryalar için iyi olmadığı fikri aslında pek doğru değil. Daha doğrusu telefonlarda kullanılan bataryalar için doğru değil. Yeniden şarj edilebilir kalem piller için hızlı şarjın ömrü azalttığı bir gerçek ancak telefonlarda kullanılan bataryaların ömrü hızlı şarj ile azalmıyor. Telefon bataryalarının ömrünü asıl azaltan durum ise %0 ve %100 şarjı sık görmeleri. Tavsiye edilen bataryayı en az %20'de şarja takıp en fazla %80'de şarjdan çıkarmak. Tabii ilki olasılıklı görünse de ikincisi (özellikle telefonunu gece şarj edenler için) pek mümkün görünmüyor.

  • Muhammet Aktaş @muhammet-aktas

    çok haklısınız ve tavsiye edilen şarj durumlarından da bahsettiğiniz için teşekkür ederim, ama bahsedilen zarar verme süreci, hızlı şarj yüzünden bir miktar ısınma ve pil içerisindeki kimyasal reaksiyonun değişeme uğraması sonucu ömrüne zarar vermesinden bahsediliyor, ama sonuç olarak öyle hemen bozulma veya kısalmalar olmaz, uzun vade de olur.
    yorumun için teşekkür ederim @kamajikaciya 🙂

  • Muhammet Aktaş @muhammet-aktas

    @tunc-karesi haklısınız 🙂 şuyuna buyuna dikkat edeyim derken her yerde elektronik aletler ile dolup taşıyor

  • Yakup Kucuk @yakup-kucuk

    Ürün bildiğiniz Sony kalitesinden uzak. Özenle kullanmama rağmen 6 ay içerisinde bozuldu. Garantisi var diye gönderdim. İncelemeden geri gönderdiler. Suçu bana atmışlar. Halbuki 1 kere bile ne düşürdüm. Ne de sıvı teması oldu. Bildiğiniz servis bahane bulup işten kaçıyor. Özetle paranız ile rezil olmayın. Çok daha kurumsal hizmet veren firmaların ürünlerini kullanın.

Bu ürünle ilgili tüm incelemeler