Lenovo Vibe P1 Kısa İnceleme

Lenovo p1 hızlı şarjın ardından %100 şarjla 9 saat 20 dakika civarı ekran süresi ve toplamda 50-51 saat civarı kullanım süresi verdi. İlk kullanımda program yükleme ve telefonu fazla karıştırma yüzünden ekran süresinde beklediğimi alamadım ama bundan sonraki şarjlarda dozeninde etkisiyle ekran süresinin 10 saati geçeceğini tahmin ediyorum.

Birazda telefonun artılarıyla eksilerinden bahsedeyim.

Artıları:
- Hızlı şarj desteği var. 5000mah pil nasıl dolar sıkıntısı yok. Zaten dolduktan sonra boşalmasıda çok uzun sürmekte. Hızlı şarj destekli adaptörünü kaybetmemek lazım. Maalesef elimdeki aukey adaptörle hızlı şarjı çalıştıramadım. Yabancı forumlardada aynı sorunla karşılaşanlar olmuş. Kendi adaptöründe ayrıca 7v desteğide var ve bundan sıkıntı çıktığı söylenmiş. Yani şarj cihazına sahip çıkmak lazım ama neyseki aşırı kaliteli bir cihaz.
- Pil süresi olarak yukarıdada yazdığım gibi gayet iyi. 3000mah pilli lg g4te benzer kullanımda 3 saat ekran süresini zor alıyordum. Lg g4te ekran aşırı pil harcıyordu. Hani ekranın harcadığı pil bir yana telefonun diğer donanımlarının harcadığı pil bir yana. Lenovo p1de bu konuda sıkıntı yok.
- Wifi anteni harika. Lg g4te %40-50 çeken aynı bölgede lenovo p1 %90-100 çekmekte. Modem aynı, konum aynı ama lenovo p1in wifi çekim gücü lg g4ü 2ye katlıyor. En arka odada lg g4le %37 görürken bu telefonla %91 görmek beni şaşırttı. Şebeke ve gpste lg g4le aynı seviyede. Her 2 telefonda şebekede aynı yerde aynı çekiyor ve gpstede her 2 telefon çok hızlı bağlanıyor.
- Telefonu almadan önce ağırlığı ve büyüklüğü düşündürücüydü. Ağırlık dengesini iyi kurmuşlar devasa bataryayı hiç hissettirmiyor. Büyüklük olarakta önceden kullandığım lg g4den bir farkı olmadığı için hiç bu ne yaa demedim. İnternetten gördüğüm resim ve videolardaki kadar kaba durmuyor veya lg g4de kabaydı ve alıştığım için hissetmiyorum.
- Telefonda ısınma diye bir sorun yok. Önceki kullandığım lg g4ü yazın mangal ateşi için kışında cep sobası olarak kullanıyordum ve o telefon ömrümde gördüğüm en ısınan telefondu. Telefonla wifi üzerinden tarayıcıda dolaşırken bile kamera kısmı ve ekranı patlayacak derecede ısınıyordu. Lenovo p1de bu konuda bir sıkıntı yok. Pil boşta 20 yükte 30lu derecelerde. Lg g4te 50leri geçiyordu.
- İşlemcisi iyi sayılır. Snapdragon 800 serisiyle yarışamaz ama aynı paraya satılan diğer telefonlardaki işlemciler bunun yanında casio hesap makinesi işlemcisi gibi kalır. Snapdragon 615 hem günlük performans için yeterli hemde pil performansı olarak çok çok başarılı.
- Ekrana internetten okuduğum yorumlarda sönük demişlerdi ama ben bir sıkıntı göremedim. Ayrıca ekstra parlaklık moduda mevcut. Tabi bi lg g4 ekranı parlaklığı yok ancak internetteki yorumlar yazanlarla alakasıda yok bildiğim gayet normal bir ekran var ki %55 parlaklıkta kullanıyorum.
- Parmak izi okuyucusu güzel. Hayatımda kullandığım ilk parmak izi okuyuculu telefon olduğu için pek spesifik konuşamıycam ama bi derdi sıkıntısı yok gayet normal şekilde çalışıyor işte. Bu tip bir ucuz modelde parmak izi okuyucusu olması güzel bir artı oldu.
- Sol tarafında ultra güç tasarrufu için özel tuş bulunuyor. Telefonu bildiğin 3310a çeviriyor. Açıkçası çok acil durumlar dışında pek ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum.
- Ses konusundada çok iyi. Lg g4 bu telefondan ses olarak daha iyi ama lenovo p1de beklediğimde iyi çıktı. Eğer karşılaştırırsak lg g4 bu telefondan %10 civarı daha başarılı diyebilirim. Gerçi g4 htcden sonra duyduğum en yüksek ve kaliteli sesi veren telefondu. Yani onun başarısı apayrı. Telefonda çift mikrofon mevcut. Ses karşı tarafa gayet güzel gidiyor ve ahizedende çok yüksek pürüzsüz seç çıkıyor. Ahize dışında hoparlör seside çok yüksek ama sesi %70-80in üstüne çıkartırsanız sesteki doygunluk abartı olmasada hissedilecek seviyede düşüyor.
- Çift sim kart ve hafıza kartı desteği var.
- Miracast özelliği var. İnternette özelliklerine bakarken miracast yok diyordu ama telefonu alınca menüsünde farklı bir isimle yer aldığını gördüm ve philips tvde denedim normal çalışıyor.
- Yazılımı segmentine göre çok başarılı ama daha iyisi olabilirmiş. Özellikle ekranı yukarıdan çekince açılan menü lglerde çok güzeldi. Bunda stok android olarak bırakılmış. Keşke alıştığım lg düzeni olsaydı dedirtiyor.

Gelelim eksilere:
- Öncelikle kamera maalesef vasat. Günlük kullanımda iş görüyor ama kamerayla derdi olan adama yaramaz. Ben 6 ayda 1 foto çektiğim için ve telefonu f/p olarak değerlendirdiğim için kameraya kafayı takmıyorum ama internette anlatıldığı kadarda kötü.
- Titreşim çok zayıf. Yine internette okuduğuma göre bu modelin kronik sorunuymuş. Özellikle lg g4teki canavar titreşimden sonra sinek vızıltısı gibi geliyor.
- 2gb ram kullanılıyor kullanılmasına ama keşke 3gb olsaydı dedirtiyor. (Pro versiyonu 3gb)

İşin özeti lenovo p1 pil performansıyla öne çıkan bir telefon. Telefonun %4 pili varken hehe bitmiyoki deyip telefonla hala işlem yapabilmek paha biçilemez. İşlemci, ram, ekran günlük kullanımda gayet yeterli. Youtube videolarında oyunlardada aman aman sıkıntı çıkardığını görmedim ama oyun oynamadığım için orasını kendim test etmedim. Sıcaklık konusundada çok başarılı. Herhangi bir ısı sorunu yok. Hele lg g4 gibi bir cep sobasından sonra lenovo p1i öpüp başınıza koyarsınız.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Gökhan @gokhans19

    Bu arada eklemeyi unutmuşum. İçinde fm radyo geliyor ve çekimi çok başarılı. Lg g4ün radyosu aynı konumda 5-6 frekans yakalıyordu ve en fazla 2 tanesi cızırtısız çekiyordu. Aynı noktada lenovo p1in radyosu 40-50 frekans yakalıyor ve cızırtısız radyo sayısıda çok yüksek.

Bu ürünle ilgili tüm incelemeler