Apricity OS

Herkese merhabalar.. Bugün Apricity OS üzerine kısa bir inceleme yapacağım. #akış #ApricityOS

Nedir, Ne Değildir

Apricity OS kolay kullanımı ve modern tasarımı temel alan bir #Linux dağıtımıdır. Gnome ve Cinnamon sürümlerini https://apricityos.com/ adresinden temin edebilirsiniz. Tasarım konusunda en iyi dağıtımlardan diyebilirim. Genel olarak macOS havası esiyor. Altta bir tane dock, üstte menü çubuğu bulunuyor.

 

Etkinlikler Ekranı

Windows'daki Başlat + TAB menüsüne benziyor. Ekranı açmak için başlat tuşuna basmak ya da sol üstteki Etkinlikler butonuna tıklamak yeterli. Sanal masaüstü ekranları ve o an açık olan pencereler burada görünüyor. Ayrıca herhangi bir programı açmak için doğrudan ismini yazmak yeterli oluyor.

 

Tüm Uygulamalar Ekranı

Bilgisayarda kurulu olan tüm yazılım paketlerinin listelendiği menüdür. Açmak için dock çubuğunun en sonundaki ikona tıklamak yeterli. Uygulama sık kullanılan ve hepsi olmak üzere iki farklı gruba ayrılıyor.  Doğrudan arama yapma özelliği burada da geçerli.

 

Güncelleme Yöneticisi

Apricity OS dahilinde bir güncelleme yöneticisi ile beraber gelmekte. Bu araç ile sisteme ait paketler sürekli güncelleniyor. Güncelleme gelme sıklığı neredeyse 24 saat. En azından ben kullanırken böyleydi. 🙂

 

 Sistem Ayarları

Tüm kontrolün sağlandığı menü diyebiliriz. Facebook, Google, Twitter hesaplarının hesaplar eklenebiliyor. Masaüstü ve kilit ekranı resimleri seçilebiliyor. İkon paketleri kurulabiliyor. Bir türlü beceremediğim bir ayar var oda fare tekerleği. Tersine çalışıyor bir türlü düzeltemedim 😀

 

Dahili Uygulamalar

Apricity OS beraberinde birçok yazılımla beraber geliyor. Normal bir kullanıcının sonradan yazılım kurmasına gerek kalmamış diyebilirim. Yüklü gelen yazılımları genel olarak şu şekilde sıralayabilirim.

  • Libre Office 5 - İngilizce sürüm
  • Medya uygulamaları (Fotoğraflar, Videolar, Rtythmbox)
  • Filezilla FTP istemcisi
  • Google Chrome
  • GIMP

Bunların yanı sıra dosya gezginini çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Hem güzel tasarlanmış hemde Windows Server 2008'deki Active Directory klasörlerine sorunsuz bağlandı.

 

Son Söz

Bu Linux dağıtımını gerek tasarım gerek de kolay kullanılabilirlik açısından gerçekten de çok sevdim.  Fakat eski makineleri ayağa kaldırmak için pek de uygun değil. Makinenin 2 GB ve ya daha üstünde bir belleğe sahip olması daha ideal olacaktır. Dahilinde gelen yazılımlar da artısı sayılabilir.

 

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler