Academy YF-16A Falcon 1/72 Model Ucak Incelemesi

Teknoseyir'deki Revell Soloturk F-16 incelemesini saniyorum ki bircogunuz izlemizsinizdir. Ben gecenlerde bu incelemeyi izledikten ve Levent abinin model ucak yapimi ile ilgili verdigi gazi aldiktan sonra ucuz yoldan Academy firmasinin F-16A Falcon modelini aldim. Modeli eve getirip bir heves actim. Kutudan bir posette ucagin gri parcalari diger posettede kokpit cami ve yapim klavuzu cikti. Parcalarla bir 30 saniye bakistiktan sonra, falcata yada maket bicagi, cimbiz, ve yapistirici olmadan pekde birsey yapamayacagimi anlayip ayni hizla markete gittim.

Marketten gelince bir heves maketin basina gectim ve modeli yapmak icin bir plan yapmaya basladim. Hangi parcalari onceden boyamam gerek, hangilerini boyamadan birlestirebilirim diye biraz kafa yordum. Boyanmadan birlestirebilecek parcalari birlestirmeye sonrasinda ise bir kac renk akrilik boya ve bir iki cesit firca almam gerektigine karar verdim.

Japon yapistiricisi kullanacagim ve birlesen parcalarin pekte geriye donusu olmadigi icin, evdeki kurdanlari kullanip yapistiriciyi dikkatlice ince bir cizgi halinde uygulamam gerektigine karar verdim. Ilk olarak ucagin fuzelajini ve kanatlari birlestirdim, ve bu bolumu boyamadan diger parcalari ekleyemeyecegim icin ilk gunluk isim bitti.

Ertesi gun modelin yapim klavuzunda belirtilen bir kaz renk akrilik boyayi, bir kac boy yagli boya fircasini ve birde kucuk boy tiner alip ise koyuldum. Ilk olarak ucagin fuzelajini ve kanatlari boyadim. Boyanin kuruma esnasinda ise, diger kucuk parcalari maketin tablasinda (inis takimlari, tekerler, roketler, vesaire) boyadim. Boylece parcalari birlestirip ve boyamasini yaparak yaklasik 2 hafta icinde modelin birlestirilmesi tamamlandi. En sonunda kutudan cikan dekal yapistirmalari ucaga yapistirarak bu iki haftalik seruvenin sonuna geldim.

Ilk ucak modeli yapimi sirasinda bir cok sey ogrendim ve kesinlikle bir sonraki modelin yapiminda pek cok seyi daha farkli vede umarin daha profesyonel bir sekilde yapacagim. Ozet gecmek gerekirse:

  • Akrilik beyaz boya 2 kat atilmadikca plastik parcalarin gri rengini tam olarak saklayamiyor. Ustelik her nedense beyaz boya diger renklere gore daha cabuk kuruyor ve yuzeye fircayla homojen olarak uygulanmasi gayet zor.
  • Japon yapistiricisi seffaf parcalara bulasirsa kesinlikle cok kotu sisli bir iz birakiyor. Ozellikle seffaf parcalarin yapistirilmasi icin daha kuvvetsiz fakat iz birakmayan yapistiricilar var.
  • Metalik renkler (gumus ve altin) renklerinin uygulanmasi diger pastel renklere gore daha kolay olmasina ragmen puturlu bir yuzey birakiyor kurudukca.

Bir sonraki modelim buyuk ihtimalle F-14 veya F-18 olacak ve bu sefer modeli gercekci kamuflaj deseniyle boyamak icin calisacagim. F-16A'nin bitmis halinin resimlerinide ekledim. Yorumlarinizi goruslerinizi ve eger modelcilik deneyiminiz varsa ustte yazdigim problemleri nasil cozebilecegim hakkinda yardimci olursaniz sevinirim. #akış #inceleme @leventp @gamsizm

Resimler Microsoft Lumia 640 otomatik ayarlari ile cekilmistir.

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler