iyi akşamlar.
http://www.vatanbilgisayar.com/philips-49pfs5302-49-123-cm-fhd-ultra-ince-tv-dahili-uydu-alici.html (HD 2,500 TL)
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-49uj651v-49-124-cm-4k-uhd-webos-3-5-smart-tv-dahili-uydu-alici.html#yorumlar (4K 3,000TL)
sizce hangisi?
mevcut televizyonum philips 10 yıllık plazma. çok fazla elektrik yaktığını düşünüyorum. faturada ne kadar farkettirir?
philips almayın.
lg ve sony en iyisi galiba.
TV'de ben 2 marka bilirim LG ve Samsung.
teşekkür ederim peki 4k cihazlar içerisinde en uygun fiyatlısı bu, acaba kalitesi ne düzeydedir pek anlamamda.
Bizim salondaki 42" Full HD LCD TV' nin arkasında 250W yazıyor.
Oturma odasındaki 32" Full HD LED LCD TV' de ise 80W yazıyor.
Bizde TV, günde 10-12 saat açık kalıyor. Haliyle arada hissedilir bir fark oluyordur diye tahmin ediyorum.
Plazma çok daha fazla tüketiyorsa bilemiyorum.
Tabi bu Watt değerlerini neye göre yazdıkları da önemli. Örneğin maksimum parlaklık için yazmışlarsa, biz max. parlaklıkta kullanmıyoruz. Haliyle etikette yazan değerlerden daha az elektrik tüketiyor olabilirler.
@orcun Bizim tüplüler hep Telefunken idi.
Google Efendi' ye bir sorayım, Telefunken' lere ne oldu acaba hmm... 🙂
Samsung ya da Sony diyorsunuz yani?
@orcun bilgilendirici bir yazı kaba taslak 25-30 lira etki edeceğini çıkardım. teşekkür ederim.
@orcun hd digitürk alıcı kullanıyorum. (sadece maç izliyorum ekstra) ps4'üm yok oyunu pc'den oynuyorum zaten. öyle 4k film hevesimde yok. ekonomimi zorlamadan hd alıp geçeyim o zaman.
LG'de son zamanlarda ucuz olsun diye wled olayı türedi 651 modelinde de bu var. O yüzden LG alınacaksa kesinlikle wled yani rgbw alınmamalı. Panel 10 bit olayına falan kanmayın. RBG ips alın rahat edin. Samsung'da da aynı dümen var dikkat edin.
@atilla müsaitseniz ürün önerisi yapabilir misiniz? 3 bin lira civarı.
@atilla dediğiniz RGP ips olayını bilmediğim için anlayamadım. ürün özellikleri kısmında nereye bakmam gerek?
Benimde son zamanlarda odama almak istediğim LG 49UH770V modelini önerebilirim. Ama bulması biraz zorlaştı. İlla yeni ürün olması gerekmiyor. Web os 3'lü, hdr destekli ve RBGW olmayan modeller iyidir.
philips ne dersiniz ?
@brstrmn Almak istediğiniz ürünü ürün kodu ile https://www.displayspecifications.com da inceleyebilirsiniz. Kaç bit panel olduğu, rbg ya da rbgw mi ve hangi hdr'leri desteklediğini yazar.
buradan yardım alacağım ürün özellikleri kısmında hangi panel kullanıldığı yazmıyor yalnız.
6000 serisi altı derken? k.bakmayın çok bilgim yok bu konularda.
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-49uh770v-49-123cm-4k-suhd-webos-3-0-smart-led-tv-dahili-uydu-alici.html#yorumlar
bu üründe karar kıldım.