NVİDİA TESLA K80 Hesaplama kartını tanıttı!
NVİDİA sunucu ve iş istasyonları için yüksek performanslı hesaplama kartı yeni Tesla K80 modelini duyurdu.Genellikle süper bilgisayarlarda kullanılacak olan hesaplama kartı Tesla K80 işlemcisinde iki adet GPU çekirdeğinden oluşan Kepler tabanlı GK210-DUO grafik işlemcisi yer almakta.
Toplamda 4992 CUDA çekirdeğinden oluşun GPU'da ayrıca 416 doku ünitesi ve 96 ROP birimi yer almakta.Normal hızda 1.87 Tflops çift hassasiyet kayar nokta performansına sahip kart, GPU Boost Clock özelliği ile performansı 2.91 Tflop'a kadar çıkabilmekte.Kartın tek hassasiyet kayar nokta performansı 8.74 Tflops (GPU Boost Clocks), 5.6 Tflops (Base Clocks) seviyesinde.Çift grafik işlemcisinin yer aldığı K80'de her GPU bellek bant genişliği için 240 GB/sn olmak üzere toplamda 480 GB/sn.Toplamda 24GB Ram'li kartta, 5 GHz hızında 2x12GB GDDR5 grafik belleği yer almakta.
Nvidian'ın bulut üzerinden oyun ve iş istasyon sistemi GRİD için tasarlanan Tesla K80 $7000 satış fiyatına sahip.
#Nvidia #NvidiaTesla #TeslaK80 #GRİD #İşİstasyonu
Kaynak: http://goo.gl/3snFmO





Mağara soğuk muydu?
Ekran kartı takviye kartı değil, zira çalışması için ekran kartına ihtiyacı yok, neredeyse başlı başına bir bilgisayar, aslında hesaplama ünitesi demek daha doğru olur.
Not: K40 kullanıcısıyım.