Merhaba, şirkette kullanmak için 2. el server alacağım. üzerinde 5 tane sanal makine çalışacak ve 10 bilgisayar active directory bağlanacak. Aşağıdaki sistem isteklerimi karşılamaya yeter mi ?Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yorum yapabilir mi ?
Teknoseyir gündemi
#BirazMüzik#TeknoSeyir#DünyaFutbolu#Synology#Marcelo#TeknoGıda#RealMadrid#GTAV#AMD9000#akış#steamSon bir saat içinde 218 ziyaretçi, 101 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Bu iş yaparsa disk çok pahalı Sas disklerde bulursan sunucu güzel iş yapar
Active directory i hiç sevemedim. Linux öğrendim ve samba kurarak klasörleri parmağımda oynatabileceğimi keşfettim.
Kıvrak samba hareketleri ! Güzel.
@ferah aynen öyle bana göre samba aktif directory nın içinden geçer.
Temelde isteklerinizi yerine getirir. Önemli olan sanal bilgisayarlar kullanacağınız uygulamaların ihtiyacı olan kaynaklar. toplamda bunları karşılıyorsa pek sorun yaşamazsınız. Cihaz üzerinden disk olmadığı için ekstra masrafınız olacak. SAS kullanmak zorunda değilsiniz, SATA ürünleri de tercih edebilirsiniz. Dört ve üzeri SSD ile RAID yapılmasını tavsiye ederim.
https://i.dell.com/sites/doccontent/shared-content/data-sheets/en/Documents/Dell-PowerEdge-R730-and-R730xd-Technical-Guide-v1-7.pdf
Çok teşekkürler yorumlarınız için