Bugün yine mavi balina ile ilgili bir intihar haberi okuduktan sonra bu konunun hala kimsenin çözemediği bir gizem olarak kalmış olmasını anlayamadığımdan bir araştırayım dedim. Tek bir Google aramasıyla sonuca ulaştım.
Gazeteci Ant Adeane, BBC'de bu konuyla ilgili detaylı bir haber yayınlamış. Bu ne bir oyun, ne de birilerinin karanlık odalar ardından sana talimat verdiği bir şey. Aslında mavi balina diye bir şey de yok. En azından başlangıç için böyle diyebiliriz. Zorla yaratılmış bir efsane demek en uygunu sanırım.
Düzenleme: Haberin türkçeye çevrilmiş halini buldum( https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47039504 ).
Aile sorunu kendinde veya çevrede aramak yerine, suçu başka yere atıp, işin içinden sıyrılıyorlar. Mavi balina bu konu için biçilmiş kaftan oldu.
Gazetecilerin bu mavi balina mevzusunu, hala gerçek dışı bir şekilde ele almaları da olayları tetikliyor.
@yunus Televizyonun amacı, Youtube , Netflix vb. sitelere kaptırdığı kitleyi, bu ve benzeri olayları abartarak geri toplamaya çalışıyor. Başarılı olamayacaklar.
@awsalli Sadece televizyon değil, internette de bu durum devam ediyor. Ahlak ve vicdan sorunumuz var. Yaptığı işe saygısı olan bir insan yapmaz zaten.
Polybius mu ne varmış 80lerde onun gibi bir şey galiba