Shop and Ship Servisi
Bu servisin amacı normalde bulunduğunuz ülkeye gönderilmeyen ürünleri de yurtdışından alabilmek. Yanlış anlaşılmasın, cep telefonu falan getirmek için kullanamazsınız yine. Örneğin Amazon'da bazı ürünlerin gönderildiği ülkeler arasında Türkiye olmayabiliyor, bu servis sayesinde onları da alabilirsiniz. Yada hiç ülke dışına sevkiyat yapmayan bir mağazadan ürün alabilirsiniz.
Ben şu an Dubai'de yaşıyorum, yani Türkiye'de yaşayanlar için deneyim daha farklı olabilir. Açıkçası Türkiye'deyken böyle bir şeye pek ihtiyaç duymadım, almak istediğim çoğu şey Türkiye'ye de gönderiliyordu ama nedense bir çok ürün buraya gönderilmiyor.
Öncelikle 45$ ödeyerek sisteme üye oluyorsunuz. Sadece bir iki alışveriş yapacak kişiler için mantıklı değil yani. Sürekli alışveriş yapanlar için bu ücret çok da rahatsız etmiyor. Size 18 ayrı ülkeden alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Bu ülkelerde firmanın birer ofisi var. Amazon üzerinden örnekle çalışma şeklini anlatayım.
Amazon'da adres girerken birinci satıra firmanın adresini yazıyorsunuz, daha doğrusu cadde ve bina numarasını. İkinci satıra firmanın size verdiği bir kod numarasını yazıyorsunuz. Zaten web sitesinde adresin tam olarak nasıl yazılacağı tüm ülkeler için ayrı ayrı net şekilde gösterilmiş. Bu adresi girdiğinizde ikinci satır tuhaf bir şey olduğu için Amazon uyarı veriyor ama tamam deyip geçiyorsunuz. Ürün o adreste teslim alınıyor, tartılarak ücreti belirleniyor ve adınıza tanımlı asıl adresinize yönlendiriliyor. Sevkiyatı web adresinden veya telefon uygulamasından takip edebiliyorsunuz. Amerika'dan aldığım ürünler shopandship'e tesliminden sonra 3-4 gün içinde bana ulaştı şimdiye kadar. Türkiye için fiyatlara baktım, ilk yarım kilo için 12$, her ek yarım kilo için de 5$ şeklinde. Yalnız buna ülke içi sevkiyat ücreti dahil değilmiş, sanırım paketi yurt içinde çalışan bir kargo firmasına aktarıyor. Gümrük masraflarını da ayrıca tahsil ediyor.
Açıkçası Türkiye'ye direk gönderilen ürünler için bile kullanılabilir çünkü aldığı ücret Amazon'un hızlı sevkiyatından daha düşük. Ben Amazon prime abonesiyim, çoğu ürünü aynı gün shopandship'e ücretsiz olarak ulaştırıyor, eğer yarım kilodan hafif ise 12 $ ücretle elime geçiyor.
Şimdiye kadar 9 alışveriş yaptım. Bir keresinde ürünün ağırlığını olduğundan fazla olarak kaydetmişler ama itiraz edince sorun çıkarmadan düzeltip aradaki ücret farkını bir sonraki sevkiyatta kullandırdılar. Bu sırada müşteri hizletlerinin yaklaşımından memnun kaldım. Bir kere de ürünü aldığım firma yüzünden sorun yaşadım. Dün incelemesini paylaştığım kulaklığı HTC Amerika sitesinden aldım, maalesef ikinci satırı yani beni shopandship servisinde tanımlayan kodu yazmamışlar. Adrese benzemiyor diye silmişler herhalde. Ama shopandship yine de ürünü adıma tanımlayıp bana gönderdi. Sanırım şansıma benimle aynı ada sahip başka bir üye yok ki sorun olmadı. Bana bir bilgi maili geldi, kodu doğru vermezseniz paketiniz gecikir falan diye. Bahsettiğim kulaklığı başka şekilde alma imkanım yok, bu gibi durumlarda çok işe yarar bir servis.
Bir eksikliği var, paket birleştirme yapmıyor. Yani bir kaç yerden alışverş yapıp onları topluca sevk ettirerek masrafı düşüremiyorsunuz. Her paketi ayrı işliyorlar.
Biraz daha ucuz ve paket birleştirmesi yapan firmalar da varmış ama internette şöyle bir baktım, shopandship'in daha düzgün çalıştığı yazılmış.
Firmanın adresini de yazayım, shopandship.com
Türkiye'de en bilinenleri borderlinx ve Amerikadaniste, benzer servisler sunuyorlar. İhtiyacı olanlar için oldukça güzel hizmet.
açıklayıcı olmuş teşekkürler.