#SilentHillTownfall ile ilgili de bir yorum yapmak gerekirse. Downpour dahil oynadığım en kötü Silent Hill oyunu. Hikaye ilgi çekici, atmosfer çok iyi olabilir; ama oynanış oyun hayatımda çok az gördüğüm seviyede kötü tasarlanmış.
Geliştiriciler, son dönemde belki patronların isteğiyle, belki kendi yetersizliklerinden dolayı, hatta belki de tamamen oyuncuların hastalıklı bir şekilde oyun sürelerine takmış olmaları yüzünden "engagement metrics"le kafayı bozmuş durumdalar. Oynanış tasarlamak yerine, oyuncuyu oyalayacak, oyun süresini uzatacak sekanslar tasarlıyorlar. Townfall bunun en çıplak, en kötü tasarlanıp neredeyse hiç test edilmemiş hali kesinlikle.
Her şeyden önce; oyuncuyu sürekli bir tehlikenin içine atarak, acaba başıma bir şey gelecek mi korkusunu yok ediyor. Korku oyunlarının birinci kuralını böylece yerle bir etmişler. Oyunun ilk 5 saatinin herhangi bir noktasında korkmak neredeyse imkansız. Gerildim, korktum diyen varsa ya etkileşim için yalan söylüyordur ya da hayatında korku oyunu oynamamıştır. Oyunun başlarında çok çok büyük yer tutan gizliliğe dayalı kısımlarıysa oyuncuyu aynı yerde tutmak ve oyun süresi kazanmak için tasarlamışlar. Hiçbir stealth oyununda düşmanlar gideceğiniz yerde nöbet beklemez.
Belki 7-8 saat olsa harika bir korku oyunu olabilecek malzeme, insanların çoğunlukla bitirmeyecekleri, kendisini tekrar eden içerikleriyle uzun saatler süren oyun fetişi yüzünden heba olmuş. Engagement metrics günümüz AAA oyun endüstrisinin kanseri olmaya devam ediyor.