Arkadaşlar selamlar. Bölgemize doğalgaz geldi. Tesisat vs. için firmalardan teklif alıyorum. Evimiz 160 metrekare, tam müstakil yani dört cepheden de rüzgar, güneş vs. alıyor. İki katlı bir ev. Isıtılacak alan hemen hemen 120 metrekare. Çünkü 10 metrekare depo, 4 metrekare giyim odası, 6 metrekare çamaşır odası vs. var. 3 banyo/tuvalet var. Yalıtımı orta. Pencereler biraz sıkıntı sadece. Sizce eve kaç toplamda kaç metre petek ve kaç kW kombi lazım? Önereceğiniz bir kombi markası/modeli var mı?
Özet: Önerdiğiniz bir kombi marka/modeli var mı?
yapay zekalar bayağı ayrıntılı cevaplar veriyorlar, klima için sormuştum. buna da verir herhalde. marka model olarak italyan malı asla alma. alman olsun.
küçük odalara 1 petek, salon büyüklüğüne göre de 2 ya da 3 petekten hesapla. evin yalıtımı, çatı katı ya da altında dükkan olması, alt üst yan katlarda boş daire olması falan hep etkileyecektir. benim üstümde çatı var, altım boş, yeni bina, full yalıtım varken geçen kış ısınamadım. 6-7 k fatura geldi 3-4 ay üst üste, gene ısınamadım 🙂
Geçen sene Demirdöküm taktırdık, gayet sorunsuz geçti ilk yıl.