El yıkama konusu geçmişken, ben de köpük makinesi kervanına katıldım. Model seçiminde dandik olanları eleyip olabildiğince sağlam ve bozulmayacak şu ürünü buldum bunda 6 seviye köpük var diğer modellere bakacaksınız bu ayrıntıya dikkat edin.
"Ne fark ediyor?" derseniz sıvı sabunu ele alıp köpürtünceye kadar fazlasının akıp gitmesi olayı yok. Bu cihazda ne kadar aldıysanız hepsi direkt köpük formunda geliyor, elinize tam temas ediyor ve kiri en iyi söken formda kullanmış oluyorsunuz.
Ben sıvı sabundan tasarruf edeyim diye almadım zaten en yüksek 6. seviyede kullanıyorum, hatta iki defa köpük alıyorum. Hazır köpük sabun da almadım bimde satılan 2,5 litrelik markasız normal sıvı sabuna 7,5 litre su katıp kullanıyorum. Yani 1 ölçek sıvı sabuna 3 ölçek su. Kılavuzunda "1'e 6 oranında sulandırabilirsiniz" demiş ama bence çok fazla. En yoğun kıvam 1'e 3 olduğu için ben öyle kullanıyorum. Yanında hediye 250 ml köpük sabun çıkmıştı, bitince şişesini ölçek yaptım.
1'den 6'ya kadar köpük verme derecesi var, su doldurup ne kadar pompalıyor diye test ettim:
1. Seviye: 7-8 köpük / 5 ml
2. Seviye: 2 köpük / 3 ml
3. Seviye: 2 köpük / 5 ml
4. Seviye: 1 köpük / 3,15 ml
5. Seviye: 1 köpük / 4,1 ml
6. Seviye: 1 köpük / 5,0 ml
Cihaz şarjlı ama 5. şarjdan sonra kendine geldi, artık şarjı daha uzun gidiyor gibi. Belki de yeni aldık diye meraktan çok kurcaladık, muhtemelen bu nedenle çabuk bitiyordu.
Şarj kısmı biraz sıkıntı yanında çıkan kabloyu kullanın iyi kablo adaptör kullanayım demeyin. İyi adaptör para etmiyor 5V-1A adaptör varsa kulllanın. Hatta öyle ki ben tıraş makinesi içinden çıkan dandik adaptörü kullanıyorum. Bazen şarj almamış gibi davranıyor ama sonradan hızlıca 1-100 yapıyor 😀
duvara takılandan olsa keşke
Duvar aparatı var.
Bi bunun şarjı eksikti 😀
Kullanınca şarja takarım ben bunu diyorsunuz, dadını bilen bilir 😀