Pinleri ucunda termal macun kalıntıları olan bir işlemciyi anakarta takmak ne kadar riskli olur? Bir de bunu güvenli bir şekilde nasıl temizleyebiliriz?
Teknoseyir gündemi
#wolverine#TeknoYardım#Samsung#klima#Laufey#ff0000#bixby#yaz#Derindondurucu#Computex2026#ControlResonantSon bir saat içinde 191 ziyaretçi, 12 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
! Tavsiye değildir !
Ben olsam sünger alıp izopropil alkol döküp iyice emdirdikten sonra işlemciyi sokete oturtur gibi süngere bastırır çekerdim. İlkokulda kalemi silgiye bastırırdık ya o hesap. Kesinlikle tavsiye değildir. Pinleri yamultma tehlikesine karşı dikkatli olmak lazım.
Zaten bunu ben elime yüzüme bulaştırırım kesin, pek girişeceğim bir iş değil😂
Alkol varsa alkol, yoksa kolonyayla dikkatli şekilde temizlersiniz. Kağıt havluyu ufak ufak koparıp, kürdan vs. yardımıyla temizleyin pinleri. Yalnız oralara takılacak kağıt parçalarını falan da toplamayı unutmayın.
Önce bir kağıt mutfak havlusunu al işlemi yapacağın yere ser. Üstüne işlemciyi koy tam böyle önünde kare şeklinde dursun pinler sana baksın. Kolonya olabilir saf alkol şart değil. Birde kullanılmış ama temiz kuru diş fırçasını al. Önce fırçaya sonrada işlemci pinlerine kolonyayı azar azar dök fırçayı da sağdan sola veya yukarıdan aşağı şeklinde bastırmadan yüzeysel tuvale boya yapar gibi ileri geri veya sağ sol hareketleriyle kalıntıların olduğu yerlere yap temizle. Alttan da kağıt havlu fazlalığı emer pin aralarında da hala ıslaklık varsa kurumadıysa da saç kurutma ile orta kademede max 1 dk kadar gezdir kurut geri tak üstüne macunu sür devam. 😀
https://selsil.com/elektronik-kart-temizleme-spreyi/
https://teknoseyir.com/bilgisayarlara-bahar-temizligi-zamani
https://youtu.be/ywqBzJ4D_xg
Bu selsil olanı şahsen önermem çünkü kuruduktan sonra beyaz ve mat kalıntı bırakıyor. Best marka alınması daha mantıklı olur. https://www.hepsiburada.com/best-devre-temizleyici-yagsiz-200ml-contact-cleaner-el-200-pm-HB00000VFAMD
@teknodeath geçen gaz sensörü yaktım bundan oldu öyleyse 😀 Bunların tam uçması için ne kadar beklemek lazım?
@kortex Normalde 5 dk ideal süre. Alkolden bile daha hızlı uçucu zaten. Ama bu selsil rezalet ya bende aldım 2 kutu tanesi 150 liradan 500 ml diye ama rezaletmiş. karta sıkıyorum kuruması uzun sürüyor yetmiyor üstünde mat beyaz tabaka bırakıyor. Ondan sonra üstüne mecbur alkolle silmek zorunda kalıyorum. O mat beyaz tabakanın kalmaması lazım normalde ama bunda kalıyor ve sonra o alkolle temizleyince bakıyorum beyaz sıvı akıyor.
@teknodeath ilginçmiş sensör tas gibi bir şey 5 dk beklemedim ama. Tip C portu temizlemek için almıştım aman aman aman pu pu kalsın 😀