Merhaba TS ahalisi. Profesyonel olarak grafik tasarım işleri yapıyorum. Adobe Illustrator, Corel draw, Photoshop, indesign vs kullanıyorum. Bunların yanında video kurgu proglamlarından da birkaç tanesini kullanıyorum Premiere, Vegas pro ve DaVinci Resolve gibi. Bu programları kurcalamaya başladıktan bir iki hafta sonra kullanmaya başlayabiliyorum, tabii işten kalan boş vakitlerimde baktığımdan süre uzuyor. Şimdilerde ise 3 boyutlu tasarıma biraz göz atmaya başladım ve skecth up la birlikte blender yükledim bilgisayara. Skecth up a göz attım bişeyler yapmaya başladım lakin blender a henüz göz atmadım çünkü programın tam amacını çözemedim. Baktığım bazı örnekler animasyon tasarlamak için gibi görünüyor, bazı örnekler detaylı 3 boyutlu tasarım için gibi görünüyor. Bu programın temel kullanım amacı animasyon, 3 boyutlu tasarım yan işi mi? yoksa 3 boyutlu tasarım ana işi de animasyon yan işi mi? Bir de öğrenmek çok zaman alır mı? Bilen biri varsa çok üstün körü bir özet geçerse sevinirim.
Kullandığım programları blender da işime yarar ve öğrenme hızımı etkiler diye yazdım onları da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Teknoseyir gündemi
#miasma#kali365#Battlefield6#PrinceOfPersia#ImmortalsFenyxRising#Senua#Beat#başkanolursam#Superonline#edevlet#ikiaşamaSon bir saat içinde 317 ziyaretçi, 97 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Cevabınız için teşekkürler. Corel draw paintshop ta fotoğraflarda manipülasyon yapmayı vaad ediyor ama pek öyle olmuyor. Ben biraz daha kullananların yorumlarını merak ediyorum.
Sketch up çok rastgele bir program gibi geliyor bana. Solidworks catia 3dmax falan öneririm.
Blender konusunda da bence güçlü bir program her şeyi de yapıyor fakat kullanımı daha kolaylaştırılabilir.
Aslında bu işleri hobi olarak yaptığımdan aşırı komplike şeylere girmek pek istemiyorum açıkçası. Bahsettiğiniz alternatifler daha komplike midir bilemiyorum.
@armv7 onlar daha komplike. Sketch up çok güzel de bana biraz böyle güzel durdu tamam böyle olsun o zaman gibi geliyor pek ölçü falan yok yani.
Öncelikle selamlar blender aslında 3d sektörünün en gelişmiş yazılımı olarak geçer içerisinde her şey yapmak mümkündür ama öğrenme süreci diğer programlara nazaran çok daha meşakatlidir.Ne tarz şeyler yapmak istiyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de bu işler için genelde 3ds Max kullanılır bende Cinema 4d'yi ileri sayılabilecek seviyede biliyorum Blender ve 3ds Max'i ise temel seviyede biliyorum.Cinema 4d öğrenmek isterseniz Truva Design'i tavsiye ederim.3ds max için ise İzzet Alsan,Sinan Soylu,Yakın Kampüs.Blender için Cggeek,Blender Guru,Sebilgi
Aslında ben mimar vs değilim yani 3d mecrasına biraz yabancıyım. Belki de önce 3d nin biraz mantığını anlamam gerekiyor ama boş vakitlerimi de bişeyler öğrenerek geçireyim diyorum. Blender bu işe başlangıç için kötü bir seçenek mi?
@armv7 Tabikide çok iyi bir seçenek blender dediğim gibi bu sektörün en gelişmiş programıdır.Üstelik açık kaynak olmasıda cabası
@yunusemre Teşekkür ederim. Sorum Başlangıç için iyi olmama ihtimaliydi ama cevabımı aldım. Tekrar teşekkür ederim.
Blender kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim; Program ile hem 3d modelleme (karakter, obje vb.) hemde objeler üzerinde rigleme (fizik ve hareket noktaları tanımlama, bone) yaparak bir animasyon yapabilirsiniz. 2 boyutlu tasarım programlarını kullanıyor olmanız sizin için Blender da avantajınız olacaktır (UV için tasarımlar vb.). Programı öğrenme süresi ve zorluğuna değinirsek Adobe Maya ile karşılaştırdığımda biraz daha kolaydır.
Açık kaynak olması zaten beni düşündüren kısmıydı. Açık kaynak olarak başarısını gözlemlediğim şeylerin sayısı bir hayli az olduğundan gözden geçirmeyi gerekli gördüm. Yorumlardan anladığım kadarıyla blender sonuçları başarılı ve nispeten öğrenmesi kolay olarak düşünmeye başladım teşekkür ederim.
@armv7 açık kaynağın gururlarından biri diyebiliriz.
@armv7 vaad ettiğini yerine getiriyor. Zaten Youtube'da yapılan işlere biraz göz atarsanız ne kadar tatmin edici olduğunu görürsünüz. Biraz kullanım tarzınızla ve programa adapte olmanızla alakalı. Örneğin sculpting tekniğiyle modelleme, sırf ona yoğunlaşan Z-Brush kadar gelişkin olmayabilir. Bu demek değil ki geri kalıyor, aksine eli ayağı gibi kullananlar müthiş sonuçlar elde edebiliyor. Yani öylesine konulmuş özellikler değil, hakkını verir. Belki yaklaşımlarda ufak farklılıklar olabilir ancak genel anlamda iki alanda da eksiklik hissettireceğini düşünmüyorum. Benim beğenmediğim tek bölümü Video Sequancer kısmı. Ana işi o olmamasına rağmen yine de ufak tefek video düzenleme ihtiyaçlarımı görebiliyorum. Önceden oyun motoru kısmı vardı ona yoğunlaşmadılar ve kaldırdılar. 2.8 beta sürümünde klasik rendera alternatif olarak gerçek zamanlı render yapabilen bir motor daha eklendi. Sürekli geliştirildiği için önü gayet açık, öğrenin kesinlikle pişman olmazsınız.
@ouxhax Merak ettiğim sorulardan bir tanesinin cevabını tam olarak aldım teşekkür ederim. Öylesine konulmuş bir özelliği öğrenmek istemezdim.