@korayus selamlar, ben yaptim ama bir sorun olmadi, tabi bizim ev tek katli oldugundan intihar edecek bir merdiven yok evde 🙂 bu arada istediginiz mail adresleri [email protected]>,
360 Smart AI Support - YH
@korayus selamlar, ben yaptim ama bir sorun olmadi, tabi bizim ev tek katli oldugundan intihar edecek bir merdiven yok evde 🙂 bu arada istediginiz mail adresleri [email protected]>,
360 Smart AI Support - YH
@korayus uzun suredir bakamadim buralara kusura bakmayin, evet yeni firmware geldi ve gercektende temizlik sureleri kisaldi, ek olarak firmaya mail atmistim her oda icin ayri vakum gucu set edebilir miyiz diye, once hayir oyle bir ozellik yok dediler, sonra guncelleme ile geldi, iyiki almisim diyorum bu cihazi, birde teknik destek verecek bir muhattap buldum, farkli bir online mecradan, o yuzden kafam baya rahat. ilk baslarda biraz daha verip roborock alsammi demistim ama simdi hic pisman degilim tercihimden 🙂
4 ay kala interneti iptal ettirdim, o gune kadar her ay duzenli fatura geliyordu, ama artik gelmiyor, ancak edevletten kontrol ettigimde tarafima bana gondermedikleri bir fatura cikartmislar 570 liralik, ama ne smsm geldi ne mal nede arandim, karmabole edeveltte farkettim, bu faturaya nerden ulasilir bilgisi olan varmi ?
@korayus cihazi Turkiye de kullanan azinligiz, baglantiyi kopartmayalim ozaman 😉 cok memnun oldum bu arada.
@korayus ilgincmis, cihaz seri nosuna gore mi upgrade aciyorlar acaba, ben global saniyordum, ben pek bir yenilik goremedim bu arada, bugfixler ve robotun engelleri asmasinda iyilestirmelerden bahsetmisler ama bilemedim. bu arada robotu gearbest den almistim, yedek parcalarinida aliden soyledim daha ucuza geliyor diye. robotun pili ve lidar rotoru disinsa beni kisa vadede dusunduren bisi yok, 2 sene calissa bana yeter 🙂
@korayus gercekten oyle oldu, verdiginiz mail adreslerinden biri donus yapti 1.7.6_2242 yi actilar surum olarak ve sorunsuz dpnwload edip upgrade edebildim. Cok tesekkur ederim, cihaza turkce ses paketinden bahsetmissiniz, bizim cihaza yukleme yapmanin bir yolu var mi diye sorsam 🙂 daha esprili bir ses paketi yapip cihaza yukleyesim var, boyle fazla resmi 🙂
@korayus anladim, ayni maili verdiginiz adreslere de ilettim, umarim bir geri donus olur, yardiminiz icin cok tesekkurler.
@korayus benim cihazin mevcut versiyonu = 1.7.2_2098 , cihazi 15 gun once aldim ve her gun denememe ragmen, firmware upgrade islemi basarisiz oldu, %10 da hata verip firmware i indiremedim diyor alet. sizinde dediginiz gibi 1.7.4_2168 son surum olarak gorunuyor, bende o surume cikmak istiyorum ancak olmuyor maalesef. ureticinin destek maline mail attim ama dogru mail adresimi emin degilin = [email protected]
@korayus selamlar, ayni robotou bende aldim, size birsey sormak istiyorum firmware upgrade yapabiliyormusunuz ? bende her seferinde hata veriyor ve indiremiyor da, google play den baktim bir kac kisi daha benzer seyler soylemis, sizde durum nedir acaba
Dürüst konuşayım, 300k abonesi olan bir yayının, en azından ücretli abonesinin 30k olmasını bekliyorum, fiyatınında ayda 4 kere video seyredeceğim bir hizmet gözüyle bakıp 4.99 gibi kimseyi üzmeyecek bir formatta olması tercih sebebi olacaktır. 15 liraya kıyasla 4.99 biraz komik gibi düşünülse de, 30k abone ile aslında bu rakam gerçekten yeterli olabilir. Keşke 15 lira değilde daha düşük bir rakam ile başlayıp olası psikolojik barajları aşsaydınız. Hoş eminim bunları sizde düşünmüşsünüzdür. Önerilerimi nacizane tavsiye maksadı ile ilettim, yaptığınız işi ve gösterdiğiniz gayreti takdir ediyorum. Başarılar dilerim.
geçen sene ekim ayında, iki yıllık uzun dönem kontrata imza attım. seat leon dizel otomatik dsg S&S kırmızı hb. araç benim siparişimden sonra bayiden benim için satın alındı, ve evimin önüne bir trailer (oto yolda gördüğümüz araçları taşıyan tır) ile sokağıma kadar getirilip indirildi. dürüst konuşmak gerekirse çok sıradışı bir deneyimdi. geleşim şartlarına: 363 euro kdv dahil ödüyorum aylık. yıllık 20bin kilometre limitim var, iki yılda 40bin buna ek olarakda 5bin bonus km var, yani aracı iade ederken 45k kmyi geçmemem gerekiyor. ben aracı aldığımda ilk taksidim 1220 lira idi, ve şuan 1500 liraya dayandı malum kur yükseldi. öte yandan, hgs akaryakıt ve trafik cezaları dışında hiçbirşeyden sorumlu değilim. kasko, trafik sigortası, mtv, periyodik bakımlar, araç muayenesi, kış lastiği hepsi kontrata dahil. hoş bende araca gözüm gibi bakıyorum, geçen hafta 15k bakımına avek esenlere gittim, ve orda servis sorumlusu arkadaş arabanın temizliğine hayret etti 🙂 kontratım ne zaman bitiyor bunu ben alırım falan diye geyiğini yaptı. Özetle, düzgün bir firmadan kiraladığınzıda aslında durum çok ürkütücü değil. Ama zaten gözden kaçıırlan bir unsurda şu; euro 6 lira falan olursa aracınızın kirasından çok daha büyük sorunlarınız var demektir, ülkede herkesi etkileyen bir kriz yaşanır. Ben bu işe girerken euro 3,4 idi, ben iki sene 4 lira olur dedim, ama 1 senede 4 liraya geldi bile. Kişisel tahminim bu gidiş ile 4,5 üstüne çıkmayacağıdır, ama bilinmiyor tabi. Merak edenler için firma ismi vermek istemiyorum ama, özetle Türkiyenin en büyük bankalarından birini online olarak uzun dönem bireysel kiralama yapıyor "bireysel uzun dönem araç kiralama" diye aratırsanız zaten heöen görürsünüz. pişmanmıyım ? kesinlikle değilim.
Öncelikle bu güzel sunumlar için teşekkrüler.
wp platformunu 7 den beri takip ediyorum. Ve özellikle ilk lumia serisinden beri cihazı takdir etmişimdir. İncelemelerden anladığım kadarı ile wp8 rakiplerinden birim zaman da daha hızlı yol alıyor, 2 yıl da kat ettikleri yok android ve ios in kat ettiği yoldan daha fazla. Bunda diğer platformlardan örnek alabilecekleri hazır gelişmelerin olmasıda etken tabi.
Olaya biraz yazılım tabanı olarak bakarsak wp8 aslında melez bir sistem, apple gibi, önceden belirli bir donanım üzerinde (hemen hemen) koşuyor, ancak android gibi farklı üreticilerin cihazlarında da yer alıyor. Bu sayede farklı üreticilerden farklı modellerin piyasaya sunulması ile pazara nüfus edebilme yeteneği artacakken, öte yandan donanım tabanında çok farklı modeller olmayacağından yazılım geliştirmeleri ve güncellemeler android'e kıyasla daha hızlı ve yumuşak olacaktır.
Bunun dışında tabiki wp8 genç olmasınında sebebiyle ios ve android seviyesinde değil. Tam oturması 8.1 ile falan değilde 8.5i bulacaktır diye düşünüyorum.
Ms eğer akıllı olur ise 6 aylık süre zarfında wp 8 i belli bir noktaya taşır. Market konusunda, wp 8 li cihazların yaygınlaşması ile birlikte markette nitelikli program sayısı artacaktır.
Aslında söylemek istediğim şeylerin çoğu wp8 ile ilgili o yüzden lumia bölümünü daha fazla kirletmeye gerek yok.
Cihazın kendisine gelecek olursak, tasarım anlamında rakip ürünlerde düşünüldüğünde lumia'nın öyle aman aman bir eleştirilecek yanı bence yok. Evet cihaz ağır, lakin bu ağırlık beni rahatsız etmedi. Gidip ürünü Turkcell de denedim. Ne yalan söyleyeyim benim gözüm lumia 800 serisinden beri hayran olduğum mavi rengi aradı 🙁
Siyah ve kırmızı olanı denedim. Siyah ürün cidden mat ve ele kolay oturuyor kırmızı olan parlak kırmızı olsada ele oturma kayma vs bir sorun yok. Ağırlık dengeli dağıldığından herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Özellikle galaxy s3 den sonra bu telefonu elinize aldığınızda tabiri cizase kaliteyi hissediyorsunuz. Arada ciddi fark var. Nerde ince plastik nerde yekpare polikarbon....
Ha ağırlık neysede gönül isterdiki biraz ince olsun, eh o kadar kusur kadı kızındada olur. Ekranı bence muhteşem, iphone 4 ekranın daha parlak ve daha büyük olanı gibi geldi bana, kulaklık vs deneyemedim, ama n sınıfının ses kalitesini bu modele taşındıysa ki öyle gözüküyor herhangi bir sorun yoktur. Telefon ile görüşme anlamında nokia'nın bir hata yapacağını düşünmek naiflik olurdu.
Bunun dışında bizim gibi korsan yazılım yaygın olduğu ülkelerde cihazla gelen yazılımlar katma değer olarak görülmeyecektir, ama nokia'nın burada gerçekten emek harcadığını ve satın alındığında ciddi para edecek uygulamalar ürettiğini inkar etmemek gerekiyor.
Navigasyon artık akıllı cihazların olmazsa olmazı noktasına gelmiş durumda ve özellikle istanbul gibi metropollerde hayt kurtarıyor. Arabanız olmasa bile 🙂
Tüm bunlar düşünüldüğünde bence Nokia iyi bir cihaz üretmiş. Kamera ile ilgili kusurlar yazılım ile çözülecektir. Akıllıca olanı 2013 ilk baharını beklemek gibi. Hem fiyatlarda bir miktar düşüş olabilir hemde yazılım oturur diye umuyorum.
Sorun bana kalırsa algı ve alışkanlık meselesi.
Hiç bilgisayar kullanmamış birisi ilk kez Linux kullansa ve kullandığı distro ubuntu gibi mümkün mertebe Windows ve macos deneyimine yakın bir deneyim sunsa, her şeyi ilk kez yapıyor olduğundan durumu çok da yadırgamayacaktır. Çünkü içinde bulunduğu durumu kıyas edip kolay ya da zor olduğunu bilemeyecek.
Ve bu şahıs bilgisayar kullanmakta ısrarlı olursa bir zaman içinde kullandığı sisteme aşina olacak ve her şey rayına oturacaktır.
Ama bu adam daha önceden bir sisteme alıştı ve o sistemde işlerini hız ve kesinlikle Gerçekleştirebiliyorsa bu adam Linux e geçtiğinde her şeye kaldığı yerden devam etmek ister ve kafasını duvara vurur. Yeni sistemde bir öğrenme süreci olacaktır. Daha da kötüsü eğer sistemi bir şekilde kendisi kurdu ve bunu sırf meraktan yaptı ise sistemi kullanıma hazır hale getirmek için harcayacağı zaman onu anında bezdirecek ve hemen Windows a dönecektir.
Gerçekçi olalım, meraklı ilgili yeni şeyler denemeye açık ve boş zamanı olan insanlar Linux de ilerleme kaydedebilirler ve zaman içinde tamamen Linux e göç edebilirler. Aksi takdirde ise bu aşk her daim kısa süreli olacaktır.
Ben de diğer birçok insan gibi bilgisayar kullanmaya MS ürünü olan dos sonrasında Windows 3,1 ile devam ettim. 98 senesinde Linux kurdum ve kısa süre sonra tekrar sildim. O zamanlar 56k modem lerimiz vardı ve çoğunluğunu Linux de çalıştıramıyorduk. Eskiler o win-modem zamanlarını hatırlar. Gerçi sonra win-modem ler için sürücü çıkmıştı da mandrake Linux ile internete girebildiğimi hatırlıyorum.
O zamandan bu zaman Linux çok yol kat etti, tabiî ki bir masaüstü işletim sistemi anlamında. Yoksa burada kalkıp da kimse zaten sunucu anlamında Linux u eleştirmeye kalkmayacaktır.
Ancak yinede geçen bunca zamandan sonra Linux distro lar hala Windows alternatifi değiller. Bunun sebebi de sahip olunan kaynakların gerektiği gibi değerlendirilememesi. Bu Linux distro ların sayısı 100 ü geçiyor. Ama rekabet ettikleri tek bir Windows var. Her distro farklı idealler peşinde koşuyor kimi performans için kullanıcı dostu olmaktan vazgeçiyor kimi göze hoş gelen ara birim için görece ağır bir sistem sunuyor vb. Kısacası bir Linux var ama aslında bir Linux yok. Hangi Linux ten bahsediyor insanlar? Tüm dağıtımlar bir çatı altında olup tüm geliştiriciler sadece tek bir Linux geliştirseler idi bu gün her şey e başka bir açıdan bakıyor olurduk. Bu gün işleri kasten zorlaştıran bunu sadece gurular kullansın yeni yetme adam gelip bunu kullanmasın diye yapılan Linux distrolar var. Bu gün bir gentoo yu sadece kurabilmek için bile birçok şeyi önceden bilmeniz gerekiyor.
Yukarda arkadaşlar bir codec paketi bile kurmak ölüm demiş. Evet, birçok distro içinde herhangi bir codec paketi içermiyor ama içinde tüm codec leri içeren dağıtımlarda var. Bu gün Windows u kurmak 20dk sürerken 20dk sonrasında nerdeyse hiç bir işe yaramayan bir windows'unuz oluyor. Anti virüs kur firefox-chrome kur, codec paketi kur,media player kur,kullanılan programları tek tek indir kur derken bir bakmışsınız 2-3 saatiniz uçmuş gitmiş. Ha işin profesyoneli olan arkadaşlar artık imaj alma vb işleri çözmüşlerdir ama zaten o kesim konunun dışında.
Ama en basitinden ubuntuyu kurmanız 20dk. 20dk sonrasında içinde güncel browser media player komple ofis paketi ve daha birçok faydalı aracı içeren bir sisteminiz oluyor. Sonra gidiyorsunuz apple app store a gider gibi ubuntu yazılım merkezine oradan istediğiniz codec paketini istediğin resim işleme programını flash oynatıcınızı ve daha birçok şeyi sadece tıklayarak kurabiliyorsunuz. Hatta işi ilerletip synaptic kullanmaya başlarsanız dilediğiniz programlara tik koyup her şeyin kendiliğinden sıfır zahmet tıkır tıkır indirilip kurulmasını seyrediyorsunuz ki bu olay aslında başlı başına bir kolaylık.
Bu gün aslında insanlar Windows a para vermek ve üstündeki tüm programlar içinde ayrıca ücret ödemek zorunda bırakılsa idi Linux çoktan bizim gibi ülkelerde Windows un yerine geçmiş olurdu.
Evet, Linux bazı alanlarda eksik, ama windowsta öyle değil mi zaten. Burada önemli olan sizin işletim sisteminden ne beklediğiniz ve karşılığında bir şeyleri öğrenmek ve anlamak için ne kadar çaba sarf etmeye gönüllü olduğunuz.
Bu gün Windows 7 güncel bir donanımda adeta su gibi kayıp giderken Linux aynı sürücüsel desteğe sahip olmadığı için sıkıntı yaşayabiliyor. 1080p videoları ekran kartının desteği ile Windows ile oynatmak sorunsuzken bunun için Linux de biraz daha çaba sarf etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama tüm bunlar çözümleri olan şeyler.
Ama öte yandan kullandığınız Windows 7 yi sürekli açık bir server olarak kullanmaya çalıştığınızda işerin rengi bir anda değişiyor ve anlaşıyorsunuz ki bunun için Windows 7 değil Windows server kullanmanız gerekiyor. Linux çok geniş, zengin ve nerdeyse sınırsız olasılıkların olduğu bir dünya, ama bu yolda biraz acı çekmeye razı olanlar muvaffak olabilirler. Aksi takdirde her şey 2 tıklama ile olsun diyorsanız o zaman bazı zamanlar kendinizi "ama ben bunu Windows da çok kolay yapıyordum şimdi neden bu kadar uğraşmak gerekiyor? " derken bulabilirsiniz.
Kısacası Linux un kötü olduğu falan yok. Sadece araştırmaya hevesli olmanız, Linux kullanmanın ön şartı. Oda her şey için gerekli değil; temel ihtiyaçlar için(e-mail göndermek basit oyunlar multimedya internet surf vb) zır cahilde olsanız sorun değil.
İnsanlar kalkıpta yıllardır Windows kullanırken bir anda Linux e geçip 10 dk sonra bu kötü/zor derken aslında tamamen duysal ve mantıktan uzak karar veriyorlar. 10dk içinde Linux feriştahı olmayı mı umuyordun yani? Nasıl bir beklenti ile bu adam Linux kurdu acaba? Adam Linux u 2 sebepten ötürü kurabilir. 1 lisans ücreti 2 yazılımsal anlamda bir ihtiyaç. Bu 2si yokken sırf can sıkıntısından Linux kuran adam 10dk içinde nasıl bir mucize kıvılcım vb bir şey bekliyorda, umduğunu bulamayıp sistem hakkında olumsuz fikirlere kapılabiliyor.
Sisteminde win7+arch64 olan biri olarak 2 sistemide çok beğeniyorum. Her 2 sistemde ihtiyaçlarıma cevap veriyor. Arch Linux diğer Linux kardeşleri gibi kullanıcı dostu değil, ama zaten bu sisteme de ya diğer sistemlerden Linux u tecrübe etmiş ve artık tabiri caizse kaşarlanmış olanlar, yada zorda olsa ben bunu yapacağım arkadaş diyenler geçiyor. Ve kullanıcı dostu olup olmaması sizin için bir şey ifade etmiyor. Arch ta 2 komut ile gerçekleştirdiğim bir şeyi yapmak için ubuntuda daha çok uğraşabiliyorum. Basitlik sadelik zarafet ve performans arch linuxun gayesi iken, ubuntu herkese hitap etmeye çalışan daha genel ve mecburen daha şişkin-hantal bir dağıtım.
Herneyse dönüp bakınca konusal anlamda bütünlüğü olmayan bir girdi olmuş ancak yinede demek istediğimi anlatabildim diye umuyorum. Linux e geçmek isteyen arkadaşlar ilk önce bir araştırma yapıp farklı Linux dağıtımları hakkında fikir edinmek ve ihtiyaçlarına en uygun olanı seçip onda bir noktaya gelene kadar ısrarcı olmalılar. Sonrasında işler zaten değişiyor.
Son bir saat içinde 168 ziyaretçi, 128 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
@korayus
[email protected]>