VMware Workstation 12 Player for Windows (Free)
VMware Workstation 12 Player for Windows İncelemesi.
VMware Workstation 12 Player for Windows 64-bit operating systems. Adıyla vmware.com da yer alıyor ve ücretsiz kısıtsız olarak kullanılabilen sanallaştırmanın en kaliteli yazılımıdır. VirtualBox yanın da Mazda -> Ferrari gibi kalan sağlam sanallaştırma yazılımıdır.
Ücretli versyonada yükseltebilirsiniz. Ben ücretsiz tarafıyla ilgileniyorum. Bu yüzden profesyonel sanallaştırma arayanlara ilaç gibi gelecek çözüm diyebilirim. Programa ex bir müdehale ile MacOsX sistemde kurabilirsiniz. Fakat sağlam donanım ister. VMWare Player ismi güncellendi Workstation eklendi. Programı kuruyorsunuz. Daha sonra sanal makine mesela Linux yüklüyorsunuz size bir kereliğine ek tools indirmeniz gerekiyor. ortalama 70 Mb civarında. Eğer internet olmayan bir bilgisayarda da şu adresten dosyaları indirebilirsiniz.
Link: http://softwareupdate.vmware.com/cds/vmw-desktop/player/
Player dan sonra indirdiğiniz sürüme göre ilgili numaraya tıklayarak indirin. Daha sonra dosyayı bir dizine çıkarın ve iso dosyasını C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player dizinine atın. Muhtemelen program otomatik olarak sistem açıldığında size eklentiyi kurayım mı? diyerek sorar ve öyle kurarsınız. Bu eklentiyi kurduğunuzda sanal makineye sürükle bırak yöntemiyle dosya alıp verebilirsiniz gerçek dizine.
Sanal makinelerin yönetimi de çok basit. Birden fazla klon sanal makine de yapabilirsiniz.
Daha hata verdiğini görmedim bu programın.
Örnek Kullanım İçin Görsel Video: https://www.youtube.com/watch?v=HLVjgsTrp4E
#akış #vmware #sanallaştırma #teknoseyir

Sonunda Windows 7 icin USB 3.0 desteği getirdiler. PCI-Passthrough bekliyordum bu versiyonda ama yine gelmedi.
Şiiiii 🙂 Kurcalama kurcalama. Bende USB 2.0 var. O yenilik sayılmıyor. 🙂 🙂
Bendeki 2 port USB 3.0'ı kullanamıyordum. 2.0'a fallback falan da yapmıyordu. 2 port direk iptal oluyordu. Sırf bu yuzden Windows 8 kurmak zorunda kalıyordum.
en nefret ettiğim sistemdir kendisi