Ausdom A261 Araç içi kamerası
Merhabalar,
Araç içi kamera markaları arasına yeni katılan Ausdom’un A261 model ürününü detaylı olarak incelemeye çalışacağım. Ausdom markasının ürün yelpazesi kamera, ses ve bunlarla ilgili aksesuarlardan oluşuyor. Detay için http://www.ausdom.com sitesine bakabilirsiniz.
Ürün incelemesi için kullandığım kamerayı http://www.gearbest.com alışveriş sitesinden aldım. Bu siteden yaptığım 3.alışveriş. 3 alışverişten de memnun kaldım. Paypal sistemi ile güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Ürünler sipariş verdikten 15 gün sonra elimde oldu. Garanti altına almak için stok durumlarını sipariş öncesi sorabilirsiniz.
Ürünü almak isterseniz http://goo.gl/kgbxzb "GBAD261" indirim kodu ile $80.99 geliyor. (Kampanya kodları belirli dönemlerde geçerli oluyor.)
Gelelim kameraya Kamera kutusu oldukça sade tasarlanmış ve beklemediğim derece de kaliteli. Kutu’nun içerisinden “Kamera, Araç içi çakmaklık şarj cihazı, usb aktarım kablosu, kullanma klavuzu ve program mini cd’si” çıkıyor.
Kameranın boyutları yaklaşık olarak iki kibrit kutusunun yan yana birleşimi kadar diyebilirim. Ekran ayarları yapmanız için yeterli bir büyüklükte. Ekranın altında menü tuşları mevcut, doğal olarak bu tuşlar birden fazla özelliği kontrol ediyor. Ekranın sağ üst tarafında kırmızı/mavi durum led göstergeleri bulunuyor. Kırmızı şarj durumunu diğeri ise kayıt durumunu gösteriyor.
Cihazın arkasından bakarak sağ tarafında micro usb/ mini hdmi / reset butonu var diğer yan yüzde ise açma kapama tuşu ve micro sd kart yuvası var. Yeri gelmişken cihazımız 64 GB kadar mikro sd kartı destekliyor. Buda 1080P’de 544 dk, 1296P de ise 416 dk kayıt imkanı sağlıyor.
Kamerada Ambarella A7 chipset kullanılmış. Son zamanlarda yaptığı ataklar Ambarella, Novatek ile olan yarışta bariz olarak bence önde gidiyor. Cihaz menüsü diğer A7 cihazlar ile benzer, kafa karıştırıcı ayarlar yok. Varsayılan ayarlar ile direkt olarak kullanabilirsiniz.
Kameranın dış kasa kalitesi orta düzeyde. Ne çok iyi ne çok kötü. Isınmaya önlem olarak cihazın üst, ön ve alt yüzünde havalandırma delikleri açılmış. Kamera lensinin üstünde mikrofon ve altında ise hoparlör konumlandırılmış. Kamerada 6 katmanlı 130 derece açısı olan lens kullanılmış.
Cihaz hakkında sorular olursa yanıtlamaya çalışırım.
Teknik Özellikler
Ambarella A7LA50 chipset (OV4689 sensor)
Dahili GPS
Çekim çözünürlük modları: 2560 x 1080 30fps 21:9 / 2304 x 1296 30fps 16:9 / 1920 x 1080P 30fps 16:9 / HDR 1920 x 1080P 30fps 16:9 / 1280 x 720 60fps 16:9 / 1280 x 720 30fps 16:9
4Mp foto çekimi
6 katmanlı ısıya dayanıklı lens
F2.0 geniş açılı lens
2.0 inç TFT ekran
130 derece
Otomatik açılma/kapanma, HDR, hareket algılama, G sensörü, döngüsel kayıt.
64GB microSD desteği
250mAh pil
#inceleme #araçiçikamera #Kamera #akış #ausdom #a261 #2K








Kamera $78.99 dolara inmiş...
merhaba Dome 201 ile bu cihaz arasındayım hangisini önerirsin gece çekimi önemli
Mesajınızı yeni gördüm. Dome 201 kullanmadım, kıyaslama yapmam doğru olmaz. Gece çekimlerinde aralarında çok fazla fark olacağını düşünmüyorum.
Yeni çekim örneklerini yükledim. Merak edenler...https://www.youtube.com/channel/UCj54Mkw_tCA0aODZgTvq6bg