Ev aydınlatması konusunda birkaç sorum var. Özellikle kendi odamda beyaz takıntımı sonlandırmaya karar verdim. Kendimi bilgisayar ve telefon kullanırken mavi ışık filtresi ve gece modu ile biraz alıştırabildim. TS'yi bile çıktığından beri hiç kullanmadığım gece modu ile kullanıyorum birkaç haftadır. Hafta içi sabahtan akşama kadar okulda floresan ampullerden midir, bu güne kadar geceleri bembeyaz telefona, bilgisayara bakmaktan mıdır bilmiyorum ama; artık gözlerimin uykumun gelmemesi dışında da yorulduğunu hissediyorum. Hâlihazırda 12 yılı aşkındır gözlüklüyüm. Yakın bir zamanda da kontrol amaçlı göz doktoruma gittim ve astigmat/miyop dışında hâlâ bir sıkıntı yok.

Bugüne dek odamda sürekli beyaz ampul olmasındandır ki, sarı ışıklı bir odaya girmek beni hep çok yabancı hissettiriyor ve çok fazla yadırgıyorum. Şu an odamı aydınlatan ampul de Philips'in 4000K (220-240V, 7.5W) değerinde. Öncelikle 2700K ve 3000K arasında bir tercih yapmam çok farklı olur mu? Göz sağlığı için hangi değerler önemli? LED olması önemli mi, yada dim light (loş ışık) ibaresi vs. ayrıca önemli midir?

Işıklandırma, mavi ışık filtresi, parlaklığı azaltmak, gece modu, siyah tema, iyi uyku düzeni dışında başka göz sağlığına faydalı bir uygulama düşünemedim ancak sizin de farklı önerileriniz varsa yazın lütfen.

BeğenFavori PaylaşYorum yap