Herkese merhabalar.
Yine uzun yazdım. Okumak istemeyenler için özet: Lityum-iyon ve lityum-polimer bataryalar, orjinal şar aletine göre daha az akım veren kaliteli şarj cihazıyla şarj edilirse batarya ömrü artar mı?
Bir süre önce LG G2 almıştım. Paralel ithalat olduğu için Amerika ya da Avrupa tarzı prize uyumlu bir şarj cihazı ve bunu Türkiye uyumlu bir prize çevirecek adaptörle geldi. Şarj cihazına adaptörü takınca hiç hoş durmuyor ve dönüştürücü adaptör de kaliteli durmuyor.
Ben de eski telefonumda kullandığım Ataba AT-105USB kodlu şarj cihazıyla şarj etmeyi düşündüm. LG'nin kendi şarj cihazı 1,8 A iken bendeki Ataba şarj cihazı 1 A. Genelde geceleri şarj ettiğimi ve şarj süresinin de önemsiz olduğunu hesaba katarsak Ataba cihazla yavaş şarj etmem cihazın pilini daha az yıpratarak pil ömrünü arttırır mı?
Batarya ömrü yanlış anlaşılmış olabilir hocam. Batarya ömründen kastım bataryanın kaç saat veya gün gideceği değil de bataryanın ölmeden kaç yıl çalışabileceği üzerine.
Lityum polimer bataryalar verilen akımı kendileri ayarlayabilmektedir yani akım düzensizliği yaratmaz ama 2 katına yakın geç şarj olur.
Benim bildiğimde öyle, bir başka avantajı da sanırım, polimerler daha düzenli enerji sağlıyor. Hobi seyir'de bahsedilmişti sanırım kısacık. Lityum-ion gibi aniden bitmiyordu.