arkadaşlar benim sorum bu yurtdışından alınan telefonlarla iligil daha doğrusu samsung-anrdoid teelfonlarla ilgili. telefonum iki sim kartlı ve e-simli bir model. bu BTK dan şuan bir uyarı gelmedi ne zaman geliyor kapanacak vs ? Ayrıca her sim yuvasının kullanımı kaç ay ? Yıl başında bu süreler sıfırlanıyormu ? ayrıca bazı tanıdıklarımdan yurtdışına gr-çık yapmak deyimi duyuroum bu ne işe yarıyor ?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • OrcunFix @orcunfix

    2 sim kartlıysa telefonun sim 1 slotundan türkiyede hat taktığında 120 günlük süre başlar. 120. gün dolduğunda hat gider sonrada da sim kartını 2. slota takarsın oradan da 120 günün olur. Yani toplamda 240 gün kullanırsın. Her sen de 1 ocakta bu süre sıfırlanır ve tekrar sim 1'e geri takıp kullanabilirsin. Esimli diye onun imei'i de ayrı olmaz bu da çok soruluyor işte 1 2 sim var onlardan sonra esim'e geçerim olmaz çünkü esim'in de imei numarası sim2'e bağlıdır olmaz. yurtdışına gir çık vs onlara gerek yok.

    • alemdar11 @alemdar11

      eyvallah hocam çok teşekkür ederim. peki yurt dışı gir çık olayı nedir mantığı ??

    • OrcunFix @orcunfix

      @alemdar11 Eskiden yurtdışına çıkıp tekrar girince ek 30 gün veriyordu ama o artık yok.

    • alemdar11 @alemdar11

      @orcunfix eyvallah hocam teşekkür ederim

    • steelfiist @steelfiist

      125gün başka bir telefon kullanarak kaçak telefon kullanabiliyoruz ozaman benim bu yorumdan anladığım bu oldu. 240günün sonunda başka telefona geçerim yıl sıfırlanır devam ederim. mantığı bu.

    • OrcunFix @orcunfix

      @steelfiist Aynen öyle. Mesela çok var bizim gruplarda adam iphone alıyor. 16 mesela en son 750 dolardı fiziki çift simli modeli. 28 29 bine alıyor bunu 240 gün takılıyor. Sonra yıl sonuna akdar kalan sürede de magsafeli ikos cihazları var veya benzeri mobil modemler vs. onlarla iphone'u ona bağlıyor data ve çağrıda zaten volte yada wowifi e datayı da o modemden çekiyor onlarda genelde 2 simli zaten öyle de onlarla takılıyor bitti gitti. Veya 16 pro max alıyor o da en son gene çift simlisi 1250 dolardı. 3 5 bin lira bu dediğim magsafeli ufak cihaz birde telefon derken 55'e bağlıyor bitiyor. Veya kimisi var adam 2 tane iphone alıyor. 16 pro max'in sıfırı ithalatçısı 90 dı en son apple tr garantilisi de 100 bindi. E yarı yarıya daha ucuza geliyor. Yurtdışı 2 tane bile alsa anca işte 1 tane iphone parası ediyor. 😀 hatta yurtdışı 2 cihaz alacaksa birisi çift simli değil 1 sim 1 de esimli alıyor o daha da ucuz.

    • steelfiist @steelfiist

      @orcunfix gerçekten çok ilginç ve güzel bir sistemmiş bu .

    • OrcunFix @orcunfix

      @steelfiist Ondan sonra işte niye kaçak telefon bitmiyor, doğuda hep yok eşeğin bilmemnesinin içinden çıktı yok tırın alt ray kısmına şaseye gömmüşler oradan çıktı falan, işte kimisi tırın boş lastiğinin içine dizmiş vs. vs. haberler gırla malum. Bir ara hiç unutmuyorum şarj aleti ve kablosunu 20 lik bidona tıkmışlar öyle sokmuşlar, içinde işte su var hesabı vs. jandarma bir bakıyor içi full şarj aleti. 😀