Selam ,
Arkadaşlar hali hazırda turknet VDSL hizmeti ile 50 mbps internet hizmeti alıyorum. Bir hafta önce binaya fiber altyapı geldi ve sorgularında santrale 1 metre 100 mbps kullanabilirsiniz diyor. Fakat turknet ile iletişime geçtiğinde VDSL altyapı kullanan kullanıcıları fiber altyapıya geçiremiyoruz, cevabını alıyorum daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmı aranızda ?
#internet #yardım #turknet

Şu sıralarda Turknet mevcut DSL kullanıcılarını doğrudan fibere aktaramıyor, size özel değil. Sanırım TT ile olan anlaşmalardan kaynaklanan bir durum var, DH'de bunu çözmek için TT ile görüştüklerini söylüyorlar.
Fibere geçmek için DSL aboneliği iptal edip sıfırdan abonelik almanız gerekiyor mevcut durumda. Kurulum ücreti de ödenecek yani ister istemez.
Teşekkürler üstadım bilgilendiriniz için bende netspet veya mileni.com fiber yapı alıp turknet geçirmeyi düşünüyorum.
@ufukk Rica ederim hocam. Sanırım ek ücret çıkmaması için Netspeed ya da Milleni üzerinden geçişi düşündünüz ama bildiğim kadarıyla o durum aynı altyapıdan yani DSL'den DSL'e veya fiberden fibere geçişleri kapsıyordu. Altyapı değişikliklerinde yine bir para isteniyordu. Yine de kesin cevabı öğrenmek için iki firmaya da sormakta fayda var.
Kurulum ücreti konusunda üçü arasındaki en uygunu da Turknet kalıyor. Ayrıca diğer iki firmada FTTH için aylık modem kirası da var Netspeed'de 9, Milleni'de 15 TL olacak şekilde.
o ne saçmalıkmış öyle? hem de taahhütsüz paket olmasına rağmen böyle diyorlarsa.
Üstadım aslında turkneti yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum hizmet ve fiyatan memlunum ama müşteri hizmetlerine işinizin düşmemesi lazım .
@ufukk millenicom daha uygun fiyatlıydı sanırım, ben direkt geçerdim.
@alptekinck Milleni daha pahalı ama hiç üzmedi beni. Modem ücreti de var ekstradan ve zorunlu, onunla bilrikte 110 lira. Geçemeyi düşünürseniz kod verebilirim 😛
Elinize sağlık hocam TT top benim kimin oynayacağını ben seçerim diyor resmen
@konsolide-simulasyon Bu ekran TT FTTH üzerinden Turknet alabilenlere çıkıyor, GigaFiber için daha farklı bir ekran mevcut. O yüzden doğrudan DSL'den TT FTTH'ye geçişle alakalı yazmıştım hocam. DSL'den GigaFiber'e geçiş konusunda bir bilgim yok.
DSL'den TT FTTH'ye geçişte Turknet'in dediği gerçekleşecek mi göreceğiz.
@sametyukcll evet hocam alt yapı tarzı TT FTTH
geçiş olmuyor,
komple kapattırıp fiber abonelik açtıracaksın.