(Siyasi mesaj değildir, siyasi mesaj atarsanız silmek zorunda kalacağım)

Partilerin çıkıp seçmeni doğru düzgün bilgilendirmesi lazım. Tüm hayati bilgilerini sosyal medyadan alan gençlerin sisteme olan güvenini zedeliyorlar, bu insanlar 2.tura gitmeyecek veya sonraki seçimleri iplemeyecekler. X sandıkta hata vardı, düzeltildi diye mesela bir sayfaları yok. Rus istihbaratı mesela hesap açsa Türkçe mesajlar atsa istediği gibi milleti galeyana getirebilir. Niye haberi Twitter'daki uyduruk hesaplardan alalım?

Mesela ana muhalefet güzel bir mobil müşahid uygulaması yazdırmış. Sandık sorumluları güzel çalıştı diyor, bunları anlatamıyorlar. Seçime giren tüm partilere sitem etmek lazım. Teknolojik altyapılarını anlatmaları ve şeffaf şekilde seçmenlerine denetletmeleri gerek.

Mesela şu tiviti atan kişiyi arayıp bilgi vermişler, bunu herkese açık yapmalıydılar:
https://twitter.com/ersinkoc/status/1658406330359599105?s=20

tutanak.oyveotesi.org sayfası olmasa tutanağın aslını göremiyoruz. 2023'te bu böyle olmamalıydı. Bir hackathon vs. şart.

#HaftalıkGündemeMalzeme

BeğenFavori PaylaşYorum yap