Asus Fonepad 7
Bu incelemede hem tablet hem de telefon olarak kullanılabilen Fonepad 7'ye bakacağız.
İlk olarak "7 inçlik telefon olur mu?" diyorsanız işin içine tablet kısmınında girdiğini görünce "neden olmasın.." diyebilirsiniz.
Fonepad 7, MeMO Pad serisinin aksine sadece siyah ve beyaz renk seçenekleri ile geliyor. Cihaz, 340 gram ağırlığa ve 10.5 mm kalınlığa sahip.
2 hoparlör ve Asus'un her cihazında görmeye alıştığımız SonicMaster ses teknolojisi bu cihazda yer alıyor. Ses seviyesi her ne kadar iyi olsada boğuk bir ses geldiği söylenebilir.
Donanım kısmında Asus, Intel’in Clover Trail+ platformunda çift çekirdekli Atom Z2560 (1.6Ghz) işlemcisini tercih etmiş. Clover Trail+, Bay Trail (2013)'den bir önceki nesil - Bu sene ise Cherry Trail (2014) platformunda mobil işlemciler göreceğiz.-. Cihazın fiyatınıda düşündüğümüz zaman Clover Trail+ uygun bir seçim olmuş. Ayrıca cihazda Hyper-Threading teknolojisininde olduğunu belirtelim. HT, performans artışında karşımıza çıkıyor.
Fonepad 7, 7 inçlik WXGA (1280 x 800) çözünürlükte LED IPS ekrana sahip. Grafik biriminde ise işi Intel'in PowerVR SGX 544MP2 (çift çekirdekli) işlemcisi yükleniyor.
Cihaz, 2013'ün son çeyreğinde çıkmasına rağmen 1 GB RAM'e sahip. Fakat Asus bu konuda cihaza iyi bir optimizasyon yapmış diyebiliriz.
3950 mAh batarya ile gelen Fonepad 7, 802.11a /b/g/n ve Bluetooth 3.0 bağlantı seçeneklerine sahip.
5.0 MP arka kameraya ve 1.2 MP ön kameraya sahip olan cihaz, 1080p video çekebiliyor.
Son sözler...
Fonepad 7, günlük kullanımda oyun oynarken, müzik dinlerken, internette gezinirken istenileni veren bir cihaz. Cihazı farklı kılan şey 3G!
Wi-Fi'nin olmadığı bir yerde tabletler bir işe yaramıyor. Fakat Fonepad 7 ikisi bir arada çözüm sunuyor. Hem tablet hem telefon taşımaya gerek kalmadan sadece bir cihazda istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz.-Bir Windows kadar değil 🙂 - Yapılması gereken sadece Micro SIM kartını takmak ve 3G keyfini çıkartmak.
Cihazın fiyatı 700-800 TL arası değişmekte.
Cihazla ilgili test videolarına alttaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLH6G50M5qF4KUN3NxgPj8tPvGjxf2Ni1z





Güzel inceleme olmuş hocam eline sağlık.
Teşekkürler . Bu arada cihazın bir f/p cihazı olduğunuda belirtelim.
bende 1 aydır kullanıyorum bence mükemmel bir alet hem telefon hemde tablet olarak harika fiyatı da çok güzel teknosa da kampanya ile 599 aldım 9 taksit. şarj beni çok şaşırtıyor normal kullanımda 5-6 gün gibi süre şarjı gidiyor" oyun oynamıyorum ara sıra nete giriyorum uzun telefon görüşmeleri yapıyorum bulutut sürerli acık" hızı çok tahminkar oyunlarda hiç bir soru yok sadece bir sorunu telefon calarken sesi çok az bunun için bir önerisi olan varsa sevinirim.
şunu yeni keşif ettim galiba intel oldugu içindir 7 gün sürekli acıktı donmalar oluyordu şimdi akşamları kapatıyorum tekrardan eski hızına kavuştu kanımca intel hala android yada mobil işlemciyi tam geliştiremedi.