
1 yıl yeni doluyor işte.
@alipektas sorun aynı binada yan komşum daha büyük daireye 1750 lira veriyor. Ben girerken de geçen sene pahalı tuttum. Bir pazarlığı deneyeyim diyorum. Diğer sorun ise başka şehirde kendi evim de kirada. Oradan alıp buraya veriyorum ama bakalım benim kiracı %25 diye tutturacak mı? O zaman başa belayı aldık demektir. Benim kiracı ile bu şekilde konuşmuştum geçen yıl, kiradan kar etmek gibi niyetim yok, benim ev sahibi yasal sınırın altında kalırsa ben de kalırım diye.
@eamedic maalesef katılmıyorum 🙂 içinde insan hayatı olmayan hiçbir sektörde yetki vs gibi regülasyon olmamalı çalışan mezuniyeti konusunda. Adam isterse ilkokul mezunu olsun, pazara ürün sunabiliyorsa başarılıdır, yazılımcıdır, proje yöneticisidir. Olay orada biter, zaten kalitesiz iş yaparsa tutunamaz. Sizin dediğiniz ise acayip tehlikeli, saçma bir ortam yaratır. Zaten iyi olmadığımız sektörde baldırı çıplak, orasını burasını yaprak ile örtenlerin ligine düşeriz 🙂
@eamedic ayrıca yazdığı kod çalışan herkes yazılımıdır ancak diploması olup da bırakın yazılımı, teknik çoğu konuda bilgisi ve yatkınlığı olmayan tonlarca insan var. Asıl sorun bu bence, çünkü o diploma ile belki özelde iş bulamıyorlar ama Türkçe-matematik çözerek kamuya atanıp bizim başımıza bela oluyorlar. Emekli olana kadar bankamatik memuru olarak milletin sırtında kamburluk yapıyorlar. Bizim sektörde asıl olan iştir, mezuniyet, arkası teknik yeterlilik ile dolu değil ise önemsizdir, olması gerektiği gibi. Ben kamuda bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum ve keşke şu diplomayı haketmeyen adama vermeseler diyorum.
@eamedic ARGE'nin kapsamına göre o da değişir. Örneğin makine öğrenmesi konusunda algoritma geliştirmek için yüksek düzeyde matematik/mühendislik bilgisi gerekirken, mevcut makine öğrenmesi kütüphanelerini kullanarak son ürün geliştirmesi yapan için böyle bir ihtiyaca gerek olmayacaktır. Orada yazılım ve işin alanı konusunda bilgili personel yeter.
İşlemci vs tasarlamayacaksan, olan teknolojileri kullanarak ürün ortaya çıkaracaksan, her şeyi ama her şeyi oturduğun yerden öğrenebilirsin. Veri tabanından, yazılım geliştirmeye, network konularına kadar her şeyi. Bilgisayar mühendisliği okumanın işin kendisiyle bir bağı kalmadı artık. Üniversite tanıdık çevresini geliştirmek için işe yarar ki o da her üniversite için geçerli değil.
Son bir saat içinde 160 ziyaretçi, 161 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Ücretiyle 15 saçma olmamış mı? Madem para veriyor bari upload içe dörde katlansin.