Siteler renklerini tarayıcıya yansıtabiliyor ya bu özelliğin adı nedir dostlar?
#TeknoYardım

Pickle Rick
Kayıt tarihi: 12.05.2014
teknoloji sever pinti yatırımcı
Siteler renklerini tarayıcıya yansıtabiliyor ya bu özelliğin adı nedir dostlar?
#TeknoYardım
#ETS2'yi direksiyonla oynayanlar-oynayacaklar için bir kaç yararlı şey buldum.İlgilenenler bakabilir.
İşin özeti şu ki; ilk olarak direksiyonla oynayanlar bilir ki oyun içi ayarlardaki direksiyon doğrusalsızlığı (linearity) ayarını açmayınca otobanda falan uzun yolda giderken en ufak dokunuşlar bile çok keskin oluyor.Yani az bir şey sağa sola kırsam bile sanki ani tepki vermişim gibi baya sallanıyor çekici ve dorse.E bunu fulleyince de bu sefer çok ağır kalıyor ve fullemek şu yönden sıkıntı; direksiyonda ölü bölge (dead zone) yaratmaya başlıyor bu sefer.Yani tam merkezde toplamıyor direksiyon kendini, atıyorum 15 derecede falan merkezde oluyor.Bu seferde direksiyonu ben yamuk tutuyorum fiziksel olarak 🙂 Gamepad ile oynayanlar için linearity'i fullemek çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama direksiyonda büyük problem yaratıyor.
Bunun orta yolunu bu makaledeki arkadaş güzelce anlatmış ve benim baya işime yaradı şuan çok daha smooth gidebiliyorum yolda, tavsiye ederim kesinlikle.Hem linearity açık hemde dead zone yok, doğal olarak sıkıntıda yok 😀
https://www.reddit.com/r/trucksim/comments/9m8v6o/are_you_using_a_steering_wheel_read_this_fixing/
Birde ikinci ve son olarak, oyun içindeki direksiyonu yok etme (gözükmeme) kodu varmış.Ben bunu yeni öğrendim ve şimdi öyle kullanıyorum göstergeler falan direkt gözüküyor oyun içindeki direksiyona zaten hiç ihtiyaç yok.Böyle daha gerçekçi geliyor 🙂 Konsol açıksa oyun içinden şu kodu yazarak gösterebilir / ya da gizleyebilirsiniz; r_steering_wheel 0 veya 1. (0= kapalı, 1= açık)
LENOVO Ideapad Gaming 3
• AMD Ryzen 7 4800H (8C / 16T, 2.9 / 4.2GHz, 4MB L2 / 8MB L3)
• 15.6 inç FHD (1920 x 1080), IPS, 120Hz 250 nit
• NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GB GDDR6 Bellek
• 16 GB DDR4 Depolama 256 GB PCIe SSD
11.285,05 TL verilir mi sizce?
Arkaplan renklerinin üzerine hangi renkteki text daha iyi gider ya da gitmez kıyaslaması yapılmış bir tablo.
Poor = Berbat ---- Good = İyi
Eski, çizgili, karıncalı, hasar görmüş fotoğrafları ücretsiz ve online olarak onaran site:
https://hotpot.ai/restore-picture
Örnek bana ait. Bence baya başarılı. 👍
WordPress web sayfalarını yedeklemek için kullanılan Duplicator eklentisi ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Eklenti ayarlarına bakıldığında içerisinde “php ziparchive” ve “daf archive” biçimlerinde iki çeşit sıkıştırma yöntemi mevcuttur. Yedekleme sırasında eklenti, barındırma servisi destekliyor ise “php ziparchive” yapısı üzerinden sıkıştırma işlemi gerçekleştirmektedir. Ancak barındırma servisi tarafından bu özellik kullanılmıyor ise eklenti, “daf archive” ile veritabanı ve dosyaların yedekleme işlemini gerçekleştirmektedir.
WordPress sayfasını aktarmak veya geri yüklemek için Duplicator’ın yedekleme sırasında oluşturduğu “installer.php” dosyası ana dizine eklenir ve tarayıcı üzerinden çalıştırılır. Kurulum dosyası çalıştırıldığında otomatik olarak bir kurulum ekranı ile karşılaşılır ve adımlar takip edilir. Ancak bazı durumlarda kurulumun ilk aşamasında sıkıştırılmış dosyanın açılamadığı uyarısı alınmaktadır.
Bu durumda kullanıcı manuel olarak dosyayı açması ve sunucu dizinine yüklenmesi gerekmektedir. Dosya “php ziparchive” şeklinde sıkıştırılmış ise Dosya Gezgini aracılıyla açabilirsiniz. Fakat “daf archive” ile sıkıştırılmış ise “DupArchiveExtract” adlı uygulama ile dosya çıkartılabilmektedir.
Bunu için daf dosyası ile uygulama dosyasının aynı klasör içerisinde olmalıdır. Uygulama başlatıldığında program komut satırı üzerinden dosyaları otomatik olarak çıkartacaktır.
Sıkıştırılmış dosya çıkartıldıktan sonra “installer.php” ile WordPress sayfasının kurulumuna devam edilebilmektedir. Kurulum için gerekli olan “dup-installer” klasörü ile “installer.php” dosyalarının diğer WordPress dosyaların ile aynı dizinde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Sıkıştırılmış dosya çıkartıldıktan sonra “installer.php” ile WordPress sayfasının kurulumuna devam edilebilmektedir. Kurulum için gerekli olan “dup-installer” klasörü ile “installer.php” dosyalarının diğer WordPress dosyaların ile aynı dizinde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Orjinal yazıya bibliyotek.info üzerinden ulaşabilirsiniz: WordPress Duplicator Yedekleme Eklentisi: Daf Archive Dosyaları Nasıl Açılır? | Bibliyotek
7-8 yıllık eski sistemin Bluetooth driverini Windows 10 bulup yüklemiyordu.
Asus'un kendi destek kısmındaki yazılımlar da işe yaramamıştı. Intel'in kendi auto driver programları da işe yaramadı. Bir kaç tane de otomatik driver tespit programları denedim onlar da işe yaramadı.
En son Driver Pack Solution Online indirdim. Takır takır yükledi. Aklınızda kalsın en düzgün çalışan bu program oldu benim senaryomda.
Adres: https://quest-app.appspot.com/
Boyut: 0,97 mb
İşletim sistemi desteği: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10
Üzerine söylenecek çok bişey yok, ilk kurduğunuzda açılan ekran size kısayol ve kullanım hakkında yeterli bilgiyi verecek. Ben daha çok deneyimim üzerine bir kaç tavsiyede bulunup uzatmayacağım.
İşi kısaca sözlük ya da çeviri hizmetleri ile windows uygulamalarınız arasında pratik bir ara görev üstlenmesi. Bunu oldukça stabil, seri biçimde yerine getiriyor. Kafanızda tam canlanmıyorsa şöyle örnekleyelim:
[yazı seç] + [ çift CTRL ] >> uygulama arayüzünde çeviri hizmeti (google/yandex çeviri vs.)
[yazı seç] + [ CTRL + Q ] >> pop-up ekranında sözlük karşılığı
Tavsiye:
Böylece metin editörlerinize, pdf görüntüleme araçlarınıza falan basit ama işlevsel çeviri/sözlük özelliği katmış olacaksınız.
Telefondan *124# numarasını arayınız. Ardından 3-TAAHHUT seçeneği seçiniz. Ardından 2-Taahhut Sorgu seçeneği seçiniz. Kalan taahhütlü gün sayısı ve bozma cezası SMS ile size gönderilecektir.
The Simpsons karakterlerini CSS ile çizmiş adam. Mükemmel iş valla. Ben iki div'i yan yana zor hizalıyorum 😂 Ayrıca ilgililer için stilleri de Github'da yayınlamış. #TheSimpsons #CSS
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Element/meta/name/theme-color
özel bir adı var sanmıştım teşekkürler