Telegram kendisini ne güzel yere konumlandırdı, resmen Whatsapp'ı açmaz oldum istisnai bi durum yoksa gruplar botlar kanallar derken sosyal medya gibi bir şey oldu

Telegram kendisini ne güzel yere konumlandırdı, resmen Whatsapp'ı açmaz oldum istisnai bi durum yoksa gruplar botlar kanallar derken sosyal medya gibi bir şey oldu
Güzel bir liste ve güzel bir kanal: https://t.me/faydalinkler/187
Cold brew
Orta-ince çekilmiş kahveyi bir siseye koyun, üstüne su ekleyin. 18 saat dik bekletin. Kahve aşağı çökmüş olduğu için rahatça başka kaba aktarabilirsiniz.
Milkshake
Dondurma+süt+buz+meyve suyu
Meyve suyu yerine: kahve kullanabilirsiniz, muz kullanabilirsiniz (süzmeye gerek yok.); oreo, probis gibi bisküvi kullanabilirsiniz.
Smoothe
Buz+yoğurt+bal+süt+meyve suyu
Sorbe
Buz+yumurta beyazı+meyve suyu
Cool lime (800ml)
İki limon kabuğunun ince bir rendesi
6 yemek kasigi Limon suyu
10 yaprak taze nane
2,5 yemek kaşığı Şeker
800 ml su
Limon kabuğu, nane ve şekeri bir kapta 15 dakika kadar yoğurun. Üzerine su ekleyin, biraz dinlendikten sonra süzüp icebilirsiniz.
Affogato
İki cup kadar kahve ve bir top dondurma yetiyor benim fincan için. Eldeki fincana göre ayarlayabilirsiniz
Soğuk kahve
Buz+moka pot
Filtre kahve kullanmak isteyenlerin atacakları buz oranında, demleme esnasında daha az su koymalı.
İsteğe göre süt eklenebilir.
Kuruyemiş sütü
Bir gece suda beklemiş çiğ kuruyemiş gerekiyor.
Beklemiş suyu süzün ve atın. Robota kuruyemişleri ve suyu ekleyin. Yaklaşık olarak 1 avuç kuru kuruyemişe yarım litre su gerekiyor. Robotta çektikten sonra tülbent yardımıyla süzebilirsiniz. Sütünüz hazır.
Kalan kuruyemişleri kullanarak kurabiye yapabilirsiniz.
Benim yaptiklarımdan genel bir tarif çıkardım böyle. İçerik ve isimler değişebilir. İçeriğine koyacaklarınız damak tadınıza kalmış. Hayvansal ürün tüketmek istemezseniz kuruyemiş sütü de kullanabilir, bal yerine vanilya ekleyebilirsiniz.
#gif eskilerden
#Windows 10 ve #güvenlik uzerine flood
@coinciyiz adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/coinciyiz/status/984603305597898753?s=09
Arkadaşlar selamlar, Bim den Bluetooth hoparlör aldım ve yine dayanamadım inceledim buyurunuz 😊#akış https://youtu.be/FdwMyFkvkj0
Çiftlikbank Şiiri. 🙂
100 bin bastım bu oyuna
Hem tosuna hem koyuna
Her gece baktım yemine suyuna
Dön gel Memedim özledik seni
***
Medyada çıkan haberlere baktım
Baktıkça bir sigara yaktım
Bu ara kafayı bitcoin'e taktım
Dön gel Memedim özledik seni
***
Bunca insan sana kandı
Varı yoğu satıp çiftliğe abandı
Kaçtığını duyunca ananı andı
Dön gel Memedim özledik seni
***
İneklerimi kimler aldı
Hayallerim suya daldı
Bak ahırım öksüz kaldı
Dön gel Memedim özledik seni
#googledrive Gecenin ipucu: Google drivedan bir dosya indireceğinizde dosyaya çok erişim olduğu için geçici olarak dosyaya yeni erişimleri kapatıyor. Ama bunu aşmanın bir yolunu buldum.
Google Drive ile nasıl indirilir (indirme sınırını atlayın)
1. Kimliği bu bağlantıya ekleyin: https://drive.google.com/file/d/ENGELLİ-LİNK-ID-KODU-BURAYA-GELECEK/view
2. Google Drive'ınıza sağ üstten ekleyin
3. Google Drive'ınıza gidin ve sağ tıklayın, ardından bir kopya oluşturun.
4. Az önce yaptığınız kopyaya sağ tıklayıp indirebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
- Drive kotanızdan yediği için eğer hesabınızda yeterli alan yoksa kopya oluşmayacaktır. Hesabınızdaki alana dikkat edin. İşiniz bitince oluşan dosyayı silinki kotanız şişmesin.
- Benim denememde dosya sonlarına isim değiştirseniz dahi indirirken kopya dosya diye uzantı eklediği için İDM yakalayamıyor ve tarayıcının kendi indirme yöneticisiyle iniyor. Ayrıca bu durumda inen dosyayı diskinizde yeniden adlandırmanız gerekmekte. Ben İDMye yakalattıramadım ama indireceğiniz dosyayı paylaş deyip link alıp bu linki jdownloadere ekleyince indirebiliyorsunuz. Artık dosya inincede yeniden adlandır deyip isimdeki fazlalık kısmı silersiniz. Ayrıca Backup and Sync from Google programıyla eşitleme özelliğini kullanarakta indirme yapabiliyorsunuz ama jdownloader daha basit ve zahmetsiz göründü bana. Zaten googleın programı biraz yavaş dosya transferi yapıyor.
Herkese merhaba,
Bu yazıda sizlere Windows 10 içerisinde bulunan güncelleme ayarlarını göstereceğim. Bu ayarlardan bazıları yakın zamanda eklendiği için herkesin göz atmasını tavsiye ederim. Gösterdiğim ayarları kendi koşullarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Bu yazı içerisinde gösterdiğim ayarlar ve tavsiyeler internet hızı düşük(16mbps veya daha yavaş) kişilere göre olacak. Güncellemeler konusunda şikayeti olan kişileri gördükçe paylaşırsanız sevinirim.
Aşağıdaki sorunları yaşayan kişilere çözüm olmasını umuyorum:
Bu ayar bilgisayarınıza indirilen güncellemelerin diğer bilgisayarlar ile paylaşılmasını sağlar. Evinizde veya ofisinizde, aynı ağa bağlı bir taneden daha fazla Windows 10 bilgisayar olduğunu varsayıyorum. İnternet Upload hızının da maksimum 2mbps olduğunu varsayıyorum. Bu koşullarda indirilen güncellemeleri sadece yerel ağda bulunan bilgisayarlar ile paylaşmak mantıklı olacaktır.
Resimdeki şekilde ayar yaptığınız zaman yerel ağa bağlı bilgisayarlardan bir tanesi güncellemeyi indirecek ve yerel ağ içerisinde interneti kullanmadan diğer bilgisayarlara dağıtacaktır.
Windows Update Teslim İyileştirme Ayarları
Bu ayar bilgisayarınıza indirilen veya karşıya(başka bilgisayara) yüklenen güncellemelerin internet bant genişliğini ne kadar kullanacağını ayarlamanızı sağlar.
Aşağıdaki ayarları yaptığınızda Windows, güncelleme indireceği zaman internetin o anki maksimum download(indirme) hızını test edip güncelleme indirme hızını tespit ettiği bant genişliğinin %20'sini kullanacak şekilde sınırlandıracaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus ise güncelleme bant genişliğini ne kadar kısarsanız güncelleme indirme süresi de o kadar uzayacaktır. Süre çok uzamasın ama interneti felç etmesin, başka derdim yok vallahi diyorsanız %70-80 civarında bırakmak mantıklı olacaktır.
Örneğin 8mbps bağlantınız varsa 800-900 KB/sn bant genişliği tespit edip 150-250 KB/sn indirecek şekilde kendini kısıtlayacaktır.
Bu ayar bilgisayarınıza indirilecek olan güncellemelerin ne kadar erteleneceğini ayarlamanızı sağlar.
En üstte bulunan "Microsoft ürünlerinin güncellemelerini de sağla" özelliğini açtığınızda Windows Update, Microsoft Office 365 ve diğer Microsoft ürünlerinin güncellemelerinin de indirilmesini sağlayacaktır.
İkinci bölmede bulunan kutuda Yarı Yıllık Kanal(hedeflenmiş) ve Yarı Yıllık Kanal olmak üzere iki seçenek var. "Hedeflenmiş" olanı seçtiğinizde standart düzeyde kullanıcı için yeterli kararlılıkta olduğu düşünülen güncellemeler indirilir. Diğer seçeneği seçtiğinizde ise kurumsal kalitede kararlı olduğu düşünülen(bir önceki kanalda standart kullanıcılar üzerinde test edilmiş, rapor toplanmış, varsa bulunan sorunlar düzeltilmiş) güncellemeler indirilir. Ancak bu güncellemeler "Hedeflenmiş" kanala göre daha geç gelecektir.
Bir sonraki bölmede Windows 10'a eklenecek yeni özelliklerin, düzeltilen hataların olduğu güncellemelerin kaç gün erteleneceği ayarlanabilir.
Bir altında bulunan kısımdan ise güvenlik güncelleştirmelerinin kaç gün erteleneceği ayarlanabilir. Ransomware gibi çok hızlı yayılan zararlı yazılımlardan korunmak için bu ayarı değiştirmemenizi tavsiye ederim.
En altta bulunan duraktlatma ayarını açtığınızda ise siz Windows Update sayfasından "Şimdi Yükle" tuşuna basmadığınız sürece güncellemeler 35 gün boyunca yüklenmeden bekletilecektir.
Bu ayar bilgisayarınızın bağlandığı ağı tarifeli bağlantı olarak ayarlamanızı sağlar. Bu ayarı açtığınızda bağlı olduğunuz internetin kısıtlı bir tarifede(örneğin 4GB 3G-4G mobil internet) olduğu göze alınarak Windows özellik güncellemeleri, Microsoft ürünleri, mağaza uygulamaları, e-posta görselleri ve benzeri bir çok yüksek boyutlu içerik bu ayar kapatılana kadar otomatik olarak indirilmez.
Not: Kritik güvenlik güncellemeleri kısıtlanmaz ve imzasız antin kuntin yazılım araçları tespit edilemeyebilir. Ayrıca uygulamaların kendi içerisindeki içerik güncellemeleri otomatik olarak kısıtlanamaz(steam oyun güncellemeleri).
Not 2: Bu ayar açık olduğunda OneDrive, e-posta, takvim, tarayıcı sekmeleri vb. aktif veriler anlık olarak senkronize edilmez. Bir taneden fazla sayıda Windows 10 bilgisayar kişilerin bu ayarı mecbur kalmadıkça kullanmamalarını tavsiye ederim.
Wi-Fi ile bağlanırsanız wi-fi adı, ethernet ile bağlanırsanız ethernet yazacaktır
Bu ayar, bilgisayarınıza indirilmiş olan güncellemelerin yüklenmesi için gereken yeniden başlatma sürecinin belirli bir saat aralığında otomatik olarak yapılmamasını sağlar.
Ayarlarsam ne olur?
Örneğin 08:00-17:00 saatleri arasına ayarladınız. Windows, bu saat aralığında cihazın boşta olduğunu tespit edince, yani kullanmadığınızı gördüğünde otomatik olarak yeniden başlatmayacaktır.
Ayarlamazsam ne olur?
İşinizi bitirdiniz, dosyalarınızı kaydettiniz yada oyunu kapattınız ve cihazı boşta bırakıp uzun bir süre dokunmadınız. Yaklaşık 1 saat içinde, açık pencereler, dosyalar vs. yani otomatik olarak kaydedilebilecek şeyler kaydedilir ve cihaz otomatik olarak yeniden başlatılır. Güncelleme yüklenir ve bırakılan düzen geri getirilir. Gece veya gündüz sizden boşluk bulduğu an yapar.
Bu ayar, bilgisayarınıza indirilmiş olan güncellemelerin yüklenmesi için gereken yeniden başlatma sürecinin istediğiniz belirli bir saat ve günde yapılmasını sağlar. Ayrıca alt tarafta bulunan "Daha fazla bildirim göster" özelliği açılarak otomatik yeniden başlatma süreci devreye girmeden önce uyarı alabilirsiniz. Bu sayede onay verebilir yada erteleyebilirsiniz.
Microsoft mağaza uygulamalarının güncelleme ayarı varsayılan olarak otomatik güncelleyecek şekilde ayarlanmıştır. Bu otomatik uygulama güncellemeleri aşağıdaki yönergeler takip edilerek kapatılabilir.
Versiyon: Windows 10 Pro
Sürüm: 1709
İS Derlemesi: 16299.192
Yazar: Arda Zeytin @ardazeytin - Microsoft Student Partner
Son Düzenleme Tarihi: 9 Şubat 2018
Kız arkadaşım whatsapp kullanmıyor, telegram kullanıyor. Telegrama başka da işim düşmüyor. 😂
+1
Telegram ile tam boyutlu video ve fotoğraf gönderiliyor. 500 MB video gönderince anlamıştım 🙂
Genelde tersi olur :d
Yıllardır WP son tercihim.
Hobi grupları, botlar, kitap grupları, zamanlamalı mesajlar vs binbir tane ekstrası var.