#akış #Logitech Arkadaşlar, Logitech ile ilgili bir garanti deneyimimi paylaşmak isterim. Son derece memnun kaldığım bir deneyim oldu. Yıllardır çevre birimlerinde Logitech marka ürünleri kullanırım. Hiçbirinde sorun ile karşılaşmadım. Şu an Klavye, mouse, desktop ses sistemim, webcam, kablosuz hoparlör, tablet için klavyem Logitech ürünleridir. Ayrıca 2013 yılında Stuttgart'tan almış olduğum H800 serisi bir kablosuz kulaklığım var idi. İki sene itinalı ama dolu dolu kullandım. Üründen de gerek ergpnomi, gerek malzeme kalitesi, gerekse ses kalitesi oılarak çok memnun kaldım. 2 hafta önce kulaklık şarj olmamaya başladı ve kullanılamaz hale geldi. Elimde Türkiye kaynaklı bir satış belgesi olmadığı için Logitech'in global müşteri hizmetlerine yazdım. İki haftada 4 yazışma ve görüntülü bir sorun konusunda saptama yaptım. Derken Logitech, sıfır bir ürünü ABD'den gönderdi. Açıkçası gerek müşteri hizmetleri konusundaki profesyonel yaklaşımlarına ve konuyu çok çabuk saptayıp, aksiyon almalarına şaşırdım. Gerçekten mükemmel bir deneyim yaşadım. Bu deneyimimi paylaşmak istedim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#akış
VW grubu ile ilgili emisyon skandalı konusundaki konuları okuyunca bazı mesajlara tebessüm ettim.

1. VW grubunun batacağını söyleyenler, bu şirketin konsolide finansallarını incelemişler mi? Unutmayalım uzun vadeli ratingi A2 olan bir yapıdan bahsediyoruz. (Bu rating elbette düşecektir.)Bu grubun sermaye piyasalarındaki olanaklarını veya borçlanma piyasalarındaki olanaklarını biliyorlar mı? Veya VW'nin Alman Devletini bırakın, Almanya için hangi derecede önemi olduğunu düşünüyorlar mı? Ya da Almanya'nın Dünya ve Avrupa'daki olanak ve yerinin farkındalar mı? Geri çağırma, hukuki masraflar, firma derecesinin düşmesi, alacağı cezalar o bilançoya zarar verir ama batmanın yanından geçirmez.
2. VW markasının aldığı hasar daha önemli bir hasar. Yıllara yaygın satış düşüşü ve kar kaybı daha önemli bir hasardır.
3. Bu kadar iyi planlanmış bir aldatmaca ve bunun bu kadar sene gizli kalabilmiş olması asıl dikkat çekici nokta.
4. ABD bu aldatmacayı neden ortaya çıkarmayı tercih etti? Neden bu zamanda ortaya çıktı? Konu Almanya ve ABDnin anlaşmadığı hangi konuya dayanıyor? Neden son iki senede CIA ve Alman gizli servisinin birbirine karşı istihbarat hamlelerini basından okur hale geldik.
5. Kapitalizmin bir fonksiyonu da olmayan özellikleri üründe varmış gibi belirtip, ürün satmaktır. Otomotiv sektörü Dünya'da en fazla manüpilasyonun yapıldığı sektörlerden biridir. VW de sektörde manipülasyon alanlarının en başta gelen bölümünde büyük oynamış. Ama neden VW ve neden bu zaman?
6. Türkiye'de bu konuda ne Doğuş'a ne de VW'ye fatura çıkmaz. Merak etmeyiniz.
7. Vw bizim pazarımızda pek zarar görmez. Eskisi gibi satılır. Zaten Türkiye Dünya'da önemli bir büyüklük değil. Ama ABD ve özellikle Çin pazarında sorun yaşayacaklardır.

Maalesef bizlerin bakışları ve tartışmaları ortaokul düzeyini ve takım tutma tartışmasını pek geçemiyor. Sonuçta VW skandalı önemli bir skandal ancak toplam ekonomik sistem içinde bilinen ve bilinmeyen skandallardan sadece biri.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Teknoseyir hakkında düşüncelerimi hem Teknoseyir'in ortakları hem de sizlerle paylaşmak isterim.

İlk bilgisayarımın 8086 olduğu, 40'lı yaşların ortasında yer alan bir mühendisim. Mühendislik mesleğini hiç yapmadım. İşim gereği Türkiye'de en tepeden başlayarak pek çok firma ve sektörü, ve ortaklarını, girişimcilerini tanıdım.

Teknoseyir benim hayatımda ne rol oynuyor, ilk önce bunu ifade etmek isterim.

32 yıllık bir PC kullanıcısı olarak, teknoloji anlamında Teknoseyir'in benim birinci sırada başvuru kaynağı olduğunu söyleyebilirim. Eski bir Darkhardware ve PC Labs takipçisiyim. Darkhardware'in forumlarını ve PC Labs'ın incelemeleri benim Teknoseyir'den önceki kaynaklarımdı. Bu iki mecradaki zayıflama, beni bir süre Donanımhaber'in ilgi duyduğum konularda forumlarına taşıdı ancak kaynak, sunuluş şekli, içeriği bana uygun gelmedi.

Teknoseyir benim için tam bir başvuru kaynağı. Çok önem verdiğim bazı noktalar var:

1. Sunulan içeriğe, konuya Teknoseyir ortakları o kadar hakimler ki, bunu tüm yönleri ile rahatça, sohbet eder gibi sunuyorlar. Sunum yapılan konunun içeriği ve bağlanan diğer ürün ve konuların zenginliği bunu kanıtlıyor. Bu neden ile, Teknoseyir ekibi işine o kadar hakim ki, kağıttan okur gibi ürün tanıtımlarından son derece farklı bir sunum sağlıyorlar.
2. Sunumun içeriği konusunda çok titizler. Bunu ben nasıl hissediyorum: Örneğin bir cümlede bir ifadede eksik ya da farklı anlaşılabilecek bir nokta varsa, hemen arkasından başka cümle ya cümleler ile ifadenin doğru anlaşılmasına özen gösteriliyor.
3. Ürünlerin incelemesinde saptanan zayıflıklar açık ve net olarak ifade ediliyor. Keza güçlü yönleri de öyle.
4. Tüm içeriği yukarıda yazan çerçevede sunuluyor. Yani yukarıdaki tüm özellikler bir bütünü oluşturuyor.
5. En önemlisi ise, herhangi bir içeriği ilginiz olmasa dahi dinlediğinizde, seyrettiğinizde, teknoloji konusunda başka bir bilgi veya bir nokta yakalıyorsunuz.

Arkadaşlar, bırakın sektörü, herhangi bir oluşumda Türkiye'de uzmanlık, açıklık, dürüstlük, samimilik, ve paylaşımcılığı hep beraber hangi mal ve hizmeti alırken gördünüz? Bize tüketici olarak, yukarıda saymış olduğum tüm özellikler dışında, bizim için cazibeyi arttıran bir faktörün de, Teknoseyir ekibinin sanki arkadaşlarımız olarak eve gelip, salonda sohbet ediyor olup da, bizim dinliyor olmamız değil mi?

Unutmayalım ki alınan bu hizmet aynı zamanda, bunu sunanlar için bir bedeldir:

Her işletmenin devamlılığı için;

1. Mülk sahibine kira,
2. Çalışanlara maaş ve haklar,
3. İşletmenin dönen giderleri, gider harcamaları,
4. Devlete vergi,
5. Sermayedarlara ise kazanç sağlaması gerekir.

Denilebilir ki, Teknoseyir bir sanal platform, 5. kalemde yazan ifade neden önemli? Hem de çok önemlidir:

1. Maddi sermaye: Teknoseyir'in yaratılmasındaki, yayınındaki ekipmanlar, vs.,
2. Maddi olmayan sermaye: Ortakların ayrdıkları zaman ve deneyimi başka bir iş yapmaları halindeki alternatif maliyeti,
3. Şerefiye: Ortakların deneyimi ve deneyimin işe ve sunuma yansıması,
4. Risk payı: Ortakların bir işe bağladıkları yukarıdaki sermayenin risk payının gelir içinde olması gereği,

Eğer bu tanımları biz kullanıcılar olarak değerlendiremezsek, yukarıda açıkça hissettiğim ve değerlendirdiğim kaliteyi sürdürülebilir olarak elde edemeyiz. Bu platformu Hilal-i Ahmer, yani Kızılay olarak görmekten vazgeçmeliyiz.

Bu platformun kurallarının fazla demokratik olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da fikirlerimi ifade etmiştim. Ancak ortakların, bekle ve şekillendir çerçevesinde yaklaşabileceğini düşünüyorum.

Platform konusunda ayrıca kişisel önerilerimi başka bir yazıda sunacağım.

Bu yazıyı samimiyet ile kaleme aldım. Teknoseyir'in ortaklarını bir istisna dışında tanımam. Murat Bey ile kendisinden Bas Çek konusunda almış olduğum bir seans fotoğrafçılık eğitiminde tanıştım. Çok memnun kaldım. Farklı bir iletişim olanağı da oluşmadı.

Kullanıcılara ve Teknoseyir ekibine/ortaklarına selamlar iletiyorum.

Düzenleme: Devrik cümlelerin düzeltilmesi, imla hataları, anlam düşüklükleri.

BeğenFavori PaylaşYorum yap